Deset nejstrašidelnějších panenek, které svým dětem rozhodně nekupujte. Tedy pokud vám nevadí jejich temné alter ego

Dětská hra
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.
The Boy (2016). Taková obyčejná porcelánová panenka a přitom dokáže jíst burákové máslo.Husí kůže (2016). Raději nenávidět, než milovat. Jinak si vás Slappy omotá kolem prstu.Saw: Hra o přežití (2004). Taky si myslíte, že je tato panenka nejošklivější ze všech?Příběh hraček (1995). Kdo tohle vymyslel... Alespoň že je to hodné.+ 7 fotek+ 8 fotek

Vraždící panenky se staly neodmyslitelnou součástí hororové scény. Ne všechny však jsou pouhým výplodem bujné fantazie scénáristů. Kupříkladu filmová Annabelle vychází ze skutečné panenky, která je bezpečně uložena v muzeu démonologů, manželů Warrenových. Není totiž radno si s ní zahrávat. Patří mezi nejnebezpečnější okultní předměty na světě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 04. 2020 11:00

Pamatujete na nesmrtelného Chuckyho či Billyho ze Sawu, který si libuje v hádankách? A co Babyface alias velmi podivný pavouk z Příběhu hraček? Anebo břichomluvecká loutka Billy z filmu Zlověstné ticho? I na tyto zrůdičky jsme v našem výčtu deseti nejstrašidelnějších panenek nezapomněli. Podívejte se...

Brahms

Představte si, že vás zaměstnají jako chůvu a když dorazíte na místo, zjistíte, že se máte ve skutečnosti starat o porcelánovou panenku v životní velikosti. Majitelům panenky totiž zemřel jediný syn, a tak svou lásku soustředí na tuto panenku. Chůvě je nejdříve vše k smíchu, ale zanedlouho zjistí, že podle všeho je tento osmiletý chlapec skutečně naživu.

Slappy

Slappy je snad nejznámější záporák z filmové série Husí kůže. A jeho smysl bytí? Zotročit ty, jenž v něm najdou zalíbení.

Billy

Většina lidí mívá za mluvčího nějakou jinou osobu, vrah Jigsaw se však rozhodl pro Billyho. Jeho jméno sice ve filmu nezazní, ale jak se vyjádřili tvůrci této nejúspěšnější hororové série všech dob: pořád lepší než mu říkat nejhnusnější panenka na světě.

Babyface

Velmi zvláštní postava, když přihlédneme k tomu, že je Příběh hraček určený hlavně pro malé diváky. Pravdou ale je, že tento pavouk s dětskou hlavou není zlý. Ale jako dekoraci na poličce by ho asi nikdo nechtěl.

Billy ze Zlověstného ticha

To je prostě stigma břichomluveckých panenek. Všechny jsou odpudivé. Billy rád pozoruje ostatní a sem tam se nepatrně pohne. Když však zjistí, že jste potomek někoho, kdo mu v minulosti zavraždil jeho původní majitelku, tak to je jiná. To se pak začne pohybovat velmi rychle.

Blade

Blade, česky Čepelkář, je postavičkou z hororové antologie Mistr loutkář. Filmy sice nevynikají přílišnou kvalitou, ale mít místo rukou hák a nůž, to se hned tak nevidí. Ale pozor: Čepelkář nikdy nepracuje sám.

Annabelle

Kdybyste navštívili muzeum manželů Warrenových, našli byste před vitrínou s hadrovou panenkou Annabelle velký nápis neotvírat. Má v ní údajně sídlit duše zavražděné holčičky, která jen touží po společnosti. Jenomže, když se její majitelce objeví na hrudi krvavé škrábance, je jasné, že jsou zde i jiné, mocnější síly.

Panenka z filmu Tmavě červená

Na úvod je nutno říci, že tento film má na svědomí mistr hrůzy Dario Argento. Těšit se tak můžeme na podivnou hudbu, neobvyklé odstíny barev a litry krve. Zrzoun se sice ukáže jen v jedné scéně, ale když běží přes pokoj, nejde vlastně poznat, jestli je to loutka, nebo dítě. Velmi znepokojivé.

Tina

Vraždící panenka ze slavné série Zóna soumraku, která se nedávno dočkala svého rebootu. Temné alter ego adoptované dívky. To mluví za vše.

Chucky

Absolutní vítěz mezi vraždícími panenkami. Bodejť by ne, když má duši sadistického vraha, který se do této hračky převtělil pomocí voodoo rituálu.

BOJÍTE SE RÁDI? TAK SE PODÍVEJTE DO GALERIE

Zdroj textu: screenrant.com

Zdroje fotek:  STX Entertainment, Sony Pictures, Lions Gate Films, Pixar, Universal Pictures, Artus Films, Warner Bros Pictures, YouTube, Rizzoli Film, MGM Studios

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články