Horor Sinister 2: Jak děsivé může být telepatické propojení dvojčat?

Sinister II
Zdroj: Prima Max
Bratři ve filmu i ve skutečnosti. Robert a Dartanian Sloanovi.Stará promítačka, filmy a duše dětí. To vše se vrací zpět. Vrátil se i slavný požírač dětí Bagul. V obou dílech se pod maskou ukrýval herec Nick King (31).Matku dětí si zahrála Shannyn Sossamon, kterou mohou diváci znát ze seriálů Ospalá díra a Městečko Pines.+ 2 fotky+ 3 fotky

Každá kultura nahlíží na dvojčata jinak. Někde lidé věří, že tyto děti sdílejí jednu společnou duši. Jinde jsou zase takoví sourozenci považováni za špatné znamení seslané samotným Bohem. A zejména ve starověku panovalo přesvědčení, že jedno z dvojčat musí být zákonitě zlé. Jaká jsou ale vědecká fakta?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 04. 2020 16:30

Devítiletá dvojčata Dylan a Zach jsou hlavními hrdiny druhého pokračování hororu Sinister. Do opuštěného venkovského domu se nastěhují spolu se svou matkou. Záhy však zjistí, že nejsou úplně sami. Opět je zde stará promítačka a filmy s vraždou rodiny, která je někomu, či něčemu obětována. Dylan je čím dál divnější a krvavý rituál už klepe na dveře. Najde se nějaká pomoc?

Na film Sinister 2 se můžete podívat dnes ve 22:15 na Prima Max.

Rozdílné otisky prstů

Přestože mají identická dvojčata hodně společného, v otiscích prstů se od sebe liší. Konečný tvar je ovlivněný vnějším prostředím, tedy výživou během těhotenství, krevním tlakem, polohou plodu a rychlostí růstu prstů v třetím trimestru. Naopak jejich DNA bývá ve většině případů téměř k nerozeznání.

Komunikace v děloze

O možnou komunikaci dvojčat v děloze se začali zajímat vědci z italské Padovy. Zhruba ve čtrnáctém týdnu těhotenství se začali sourozenci po sobě natahovat. V osmnáctém týdnu se počet dotyků ještě zintenzivnil. Nejčastěji to bylo v oblasti očí.

Spojení

Je možné, aby jedno dvojče dokázalo poznat, co to druhé cítí, nebo se dokázalo napojit na jeho psychické rozpoložení? Kanadská dvojčata Krista a Tatiana Hoganovy jsou důkazem toho, že je to možné. Jejich rodiče si všimli toho, že přestože se jedna z dívek zrovna nedívala na televizi, i tak se smála komedii, kterou zrovna sledovala její sestra. Že by se tedy dokázala nějak napojit na své dvojče a sledovat film skrze jeho oči? Nebo se mezi sebou dorozumívaly pomocí telepatie?

Ale i u těchto děvčat se našel jeden rozdíl. Zatímco Kristě kečup nevadil, měla ho dokonce velmi ráda, Tatiana ho nemohla vystát. Ať už byl na jakémkoli pokrmu, vždy jej vidličkou nebo nožem seškrábala dolů.

Vlastní jazyk

Takovému druhu jazyka se říká autonomní. V případě dětí se jedná o zkomoleniny slov a onomatopoie, což je zvukomalebné slovo, například brrr, nebo bác. Je to vlastně výsledek pokusů, kdy se spolu snaží dvojčata dorozumět klasickou řečí, přičemž daná slova ještě nedokáží vyslovit správně. Přesto se dokáží těmito patvary domluvit.

Tento jev lze tedy nejvíce pozorovat u dvojčat, neboť se vyvíjejí spolu a ve stejném čase, přesto, i když sporadicky, byly tyto případy zaznamenány u dětí, které nebyly identickými dvojčaty. Po osvojení skutečné řeči tato specifická mluva mizí.

NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU SINISTER 2 SE PODÍVEJTE DO GALERIE

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články