Děsivé 13. komnaty slavných: Charlize Theron viděla vraždu otce, Jim Carrey tragicky ztratil oba rodiče

Děsivé 13. komnaty slavných: Charlize Theron viděla vraždu otce, Jim Carrey tragicky ztratil oba rodiče
Zdroj: Wikimedia Commons/Fuzheado, CC BY-SA 4.0
Z Charlize Theron by se možná nikdy herečka nestala......kdyby její matka nezastřelila opilého otce, který na ně střílel z brokovnice.Když otec budoucího slavného komika Jima Carreyho přišel o práci, musela se celá rodina pěkně ohánět.Přišli i o domov. Přežívali namačkaní v dodávce.+ 4 fotky+ 5 fotek

Charlize Theron, Jim Carrey nebo úspěšný raper Eminem si v mládí prošli doslova peklem. Brutální násilí ze strany otce, extrémní chudoba nebo šikana jsou jenom zlomkem toho, s čím se museli slavní vyrovnat.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 10. 2021 09:00

Charlize Theron se musela jako malá vypořádat s násilnickým otcem, Jim Carrey se v mládí málem ocitl na ulici, Eminema ve škole šikanovali a herečka Rose McGowan utekla ze spárů nebezpečné sekty.

Násilnický otec Charlize Theron

Herečka Charlize Theron prožila v období dospívání skutečné peklo. Žila v neustálém strachu. Otec alkoholik každý večer po návratu z práce vyhrožovat jí i její matce Gerdě.Každé ráno jsem se probouzela s tím, že nevím, jak celý den dopadne. Vše záleželo na tom, zda se napije, nebo zůstane výjimečně střízlivý,” zavzpomínala.

Když bylo Charlize patnáct, napadl jednoho večera otec Gerdu. Navíc si vzal na pomoc svého opilého bratra. V jednu chvíli popadl brokovnici a začal na manželku a dceru střílet. Naštěstí se kvůli vysokému promile alkoholu v krvi netrefil. To alespoň zajistilo Gerdě dostatek času na to, aby vytáhla pistoli a zastřelila ho. Odsouzená nebyla, šlo o nutnou sebeobranu. Charlize o incidentu promluvila až několik let později. Následně vyhledala odbornou pomoc. Díky tomu se mohla s otřesným zážitkem z dětství vyrovnat a plně se soustředit na svůj život a hereckou kariéru.

Bezdomovec Jim Carrey

Jim Carrey se stal hollywoodskou hvězdou až ve třiadvaceti letech. Zlomovým pro něj byl rok 1994, kdy se obrovskými trháky staly hned tři jeho filmy - Maska, Blbý a blbější a Ace Ventura: Zvířecí detektiv. Díky tomu začal brát za jeden film klidně i dvacet milionů dolarů. Pod dokonalým úsměvem a legračními grimasami se však schovávala tragická minulost. Jeho otec přišel o práci, když bylo Jimovi dvanáct. Se svými sourozenci musel začít po nocích pracovat v továrně na pneumatiky. Vytírali podlahy a drhli toalety.

Časem se ale situace stala neúnosnou. Ve škole byl věčně unavený a nesoustředěný. O čtyři roky později odešel. Přispěl na koupi dodávky, která se stala jejich novým domovem. S dodávkou parkovali buď v kempu, anebo na zahradě otcovy sestry. Celá situace nejvíce dopadla na Jimovu jeho matku. Stala se závislou na lécích proti depresi. To se jí také stalo osudným, předávkovala se. Když se díky vystoupením ve stand-up klubech začalo Jimovi blýskat na lepší časy, zemřel i otec. Hercova úspěchu se nedožil ani jeden z rodičů. 

Eminem obětí šikany

Pro rapera Eminema (vlastním jménem Marshall Bruce Mathers) byla škola děsivým místem. Nedokázal se s nikým spřátelit a byl považován za vyvrhele. Jednoho dne jej spolužák DeAngelo Bailey zbil tak surově, že skončil na čtyři dny v nemocnici. Pak se musel znovu naučit, jak si třeba zavázat tkaničky u bot. Následovaly noční můry a asociální chování.

Marshall dlouhá léta prodával hamburgery. V nahrávacích společnostech ho zpočátku odmítali, protože byl běloch. S dítětem na cestě a bez naděje na lepší život se pokusil o sebevraždu. Dařit se mu začalo až v roce 1999, když jej album The Slim Shady katapultovalo ke slávě.

Rose McGowan a sekta

Rose McGowan strávila několik traumatizujících let v kultu Boží děti, který v roce založil 1968 kazatel David Brandt Berg. Pravidla pro život v této komunitě byla striktní - zákaz chození do školy, nedůvěra ve státní instituce a nábor nových členů skrze sex. Ženy byly pověřeny tím, aby sváděly v barech muže a přesvědčily je ke vstupu do sekty.

Rose a její rodina se po čase rozhodli, že utečou. Ukryli se ve starém domě, kde se ale po pár dnech objevilo několik členů sekty, jež měli za úkol přivést uprchlíky zpět. Naštěstí se rodině podařilo zmizet i podruhé. V dospělosti se pak z Rose stala nejen úspěšná herečka, ale také zástupkyně práv žen na celém světě.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Charlize Theron, Jim Carrey, Eminem, Rose McGowan 

Allthatsinteresting.com: Nine Celebrities Who Overcame Harrowing Upbringings To Succeed 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články