Edmund Kemper: Dvoumetrový hromotluk s ohromujícím IQ se ukájel na mrtvých stopařkách

Edmund Kemper: Dvoumetrový hromotluk s ohromujícím IQ se ukájel na mrtvých stopařkách
Zdroj: Pixabay.com/Wikimedia Commons, Santa Cruz County Sheriff, Public Domain/koláž Lifee.cz
Edmund Kemper začínal, tak jako většina vrahů, u mučení zvířat.
Pak našel zálibu v mladých stopařkách, kterým nabídl odvoz, poté je na odlehlém místě zastřelil a sexuálně zneužil.
Udal se sám, neboť mu vadilo, že se o jeho činech nemluví v rádiu. Dostal doživotní trest bez možnosti propuštění.

Edmund Kemper, dosud žijící obávaný sériový vrah, se vyznačuje dvěma základními rysy: Výškou 206 centimetrů a IQ přesahujícím 140 bodů (takto inteligentních lidí je v populaci přibližně 0,2 procenta). Není divu, že proti němu měly mladé stopařky jen velmi malou šanci. Na policii se však udal sám.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 01. 2021 14:00

Sériový vrah a nekrofil celým jménem Edmund Emil Kemper III. se narodil 18. prosince 1948 v americkém Burbanku. Ohavné zločiny páchal v 60. a 70. letech. Vraždit začal už jako patnáctiletý a zaměřoval se na mladé stopařky, které ho vzrušovaly.

Sexuální orgie s panenkami

Edmund již jako malý vykazoval známky antisociálního a psychopatického chování. Své zvrhlé choutky si nejprve vybíjel na bezbranných zvířatech. V třinácti letech uškrtil kočku. Pak dostal ještě zvrácenější nápad. Zvířata zaživa pohřbíval, a když je po několika minutách vykopal, znovu je mučil. Zajímaly ho i panenky jeho sestry, s kterými prováděl sexuální orgie.

Kemper vždy vzhlížel ke svému otci Edmundovi, ten mu však po rozvodu zmizel ze života. S matkou Clarnell, která holdovala alkoholu, to také nebyla žádná sláva. Neustále ho slovně ponižovala a na noc zavírala do sklepa. Měla totiž strach, že by mohl znásilnit svou mladší sestru. V roce 1963 utekl Edmund k otci. Jenže ten už měl vlastní život a dalšího syna, a tak kluka jako poškozené zboží vrátil matce. Ta ho už zpět nepřijala. Zmatený chlapec si musel zase sbalit svých pár švestek a vydat se k prarodičům.

Vraždy v rodině

První Kemperovou obětí se 27. srpna 1964 stala jeho vlastní babička Maude. Podle některých zdrojů ji po hádce střelil do hlavy, podle dalších ji pobodal nožem. Tentýž den sprovodil ze světa i svého dědečka Edmunda, který se zrovna vrátil domů z nákupů. Proč? Chtěl jednoduše zjistit, jaké to je. Po incidentu zavolal matce, která ho přiměla k tomu, aby se udal na policii.

Jakožto nezletilý byl poslán do psychiatrické léčebny, kde mu bylo naměřeno výjimečně vysoké IQ (136). Pozdější testy ukázaly dokonce hodnotu 145 bodů. Po pěti letech byl i přes protesty některých lékařů propuštěn a svěřen do péče matky. Ta už ale patrně tušila, že by se k ní neměl vrátit. Nakonec totiž také skončila v pytli na mrtvoly.

Fixace na stopařky

Postupem času se z Kempera stal vrah mladých stopařek, kterými byl doslova fascinován. Nebohé dívky většinou uškrtil či zastřelil. Tělo pak převezl do svého bytu, kde kopuloval se zmrzačeným torzem nebo uříznutou hlavou. A něco podobné ke konci svého řádění provedl i s matkou.

Snažil se být také vždy o krok napřed. Vyhlédl si bar, kde se scházeli policisté, zapadl mezi ně a pravidelně naslouchal jejich rozhovorům. O něco později, zklamán tím, že se o jeho řádění nemluví v rádiu, se opět sám udal na policii. Službu konající důstojník mu nevěřil, a tak Kemperovi nezbylo nic jiného, než se udat policistovi, kterého znal osobně. Na zatčení si klidně počkal ve svém autě. Kvůli psychickému posudku ušel trestu smrti, za osm prokázaných vražd se však v roce 1973 dočkal odsouzení k doživotnímu žaláři bez možnosti propuštění.

Zdroj informací:

Wikipedia.org: Edmund Kemper

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články