Jako Jekyll a Hyde: Čtyřletá Retta McCabe byla blonďatým andílkem, který se měnil v surovou bestii

Čtyřletá vražedkyně: Osud zuřivé Retty McCabe zůstává záhadou
Zdroj: Unsplash

Retta McCabe, blonďatá holčička s modrýma očima a nevinným pohledem, patří mezi nejmladší vrahy historie. Když poslala na onen svět svého malého bratra, byly jí pouhé čtyři roky. Jaký byl příběh dívčího Jekylla a Hydea?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 04. 2023 11:00

Když to Rettu popadlo, její obličej se zkřivil do děsivé grimasy. Pak začala kolem sebe bezmyšlenkovitě tlouct pěstmi. Nejhorší to bylo v říjnu 1897. Do hledáčku se jí dostal mladší bratr. Zuřivě ho popadla a mrštila s ním o podlahu. Pak se na něho vrhla a začala ho surově mlátit. O týden později svým zraněním podlehl. Když od rodičů uslyšela, že se bratr vydal na onen svět, hlasitě se rozesmála.

Andílek se sebevražednými sklony

Po bratrově smrti byla dívenka nalezena na trati, kde měla čekat na přijíždějící vlak. Že by kvůli bratrovi dostala výčitky svědomí? Na možnou tragédii, která by se zde mohla udát, upozornili zaměstnance železnice a policii vyděšení cestující. Několik dam při pohledu na dívku v kolejišti padlo do mdlob.

Když ji strážník vytáhl nahoru, začala křičet a kousat. Raději ji nedržel v náručí, ale postavil na zem, neboť měl obavy, že by mu mohla vážně poranit obličej. V nádražním domku bylo posléze ujednáno, že dítě skončí v cele. Ale ani tam se nezklidnila. Řádila jako smyslů zbavená a rvala si své blonďaté kadeře. Po několika hodinách se agrese najednou vytratila. Byl z ní zcela jiný člověk.

Noc strávila v útulku pro děti, kde se vrhala vstříc zavřeným dveřím. Když po mnoha nárazech ztratila vědomí, chtěla jí jedna z jeptišek pomoci postavit se na nohy. Retta ji kousla do paže.

Tajemný osud Retty McCabe

Následující den byla Retta převezena domů, všem ale bylo jasné, že tam dlouho zůstat nemůže. Vždyť terorizovala všechny děti v okolí a cpala jim do uší a nosních dírek fazole a knoflíky. Co teď? Do ústavu pro slabomyslné děti nemohla, neboť jí ještě nebylo sedm let.

O dalším dívčině osudu neexistují žádné záznamy. Zprávy o útocích se jednoduše zastavily. V roce 1934 se právník rodičů pokusil z tajných dokumentů zjistit, kde se Retta nachází. K ničemu však nedošel. Skončila snad někde v temné kobce a ve svěrací kazajce?

Podle některých zdrojů patří Retta McCabe mezi nejmladší vrahy všech dob, neboť svému bratrovi vzala život ve věku čtyř let. Před ní je údajně už jen dívka z Virginie, která se v roce 1906 zapsala do historie černými písmem o rok mladší. Řeznickým nožem napadla miminko u sousedů a způsobila mu řadu devastačních poranění.

Zdroje informací:

Vocal.media.com: Killer Kids

Unknownmisandry.blogspot.com: Retta McCabe, 4-Year-Old Murderess and Serial Child-Torturer

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články