Ďáblův dopis: Co stojí ve vzkazu, který napsala jeptiška v záhadném transu?

Vzkaz od Ďábla: Poselství psané rukou jeptišky v transu rozluštil až program z dark webu
Zdroj: Unsplash

V roce 1676 napsala jeptiška Maria Crocifissa tajemný dopis, který dodnes nebyl celý rozluštěn. V podivném transu prý vedl ruku mladé ženy sám Satan a jeho slova ji měla odvrátit od Boha.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 06. 2022 14:00

Dopis, který měl jeptišce nadiktovat vládce pekel, studovali různí odborníci 350 let. Až v roce 2017 se podařilo záhadný vzkaz rozluštit. Jeho obsah je skutečně děsivý.

Kdo byla Maria Crocifissa?

Narodila se jako Isabella Tomasi v Itálii v roce 1645. V jejích žilách kolovala královská krev, neboť její otec byl princ Giuilo Tomasi di Lampedusa. V patnácti letech se rozhodla stát jeptiškou, a tak vstoupila do benediktinského kláštera v Palme di Mantechiaro na Sicílii. Po křtu přijala řádové jméno Maria Crocifissa della Concezione. Učinila tak proto, aby svému okolí dala najevo, že má k náboženství a Bohu jiný vztah.

S novým jménem zanechala za sebou starý způsob života a všechny hříchy. Maria se od začátku lišila od ostatních, začala třeba tvrdit, že se jí snaží zmocnit Satan. Prý ji chce uvrhnout na cestu zla a donutit, aby se k Bohu otočila zády. S tím také souviselo její neobvyklé chování. Když se přiblížila k oltáři, začala vyděšeně křičet. Jako by tam viděla nějaké monstrum, jenž však zůstalo před zraky ostatních skryto.

Ďáblův vzkaz pro jeptišku

V první polovině srpna roku 1676 našly řeholnice Marii svíjející se na podlaze své cely. Obličej měla potřísněný černým inkoustem a v ruce svírala papír. Jakmile její záchvat pominul, posadila se a sdělila ostatním jeptiškám, že má vzkaz od samotného Pána temnot. A vskutku, dopis byl plný starověkých latinských, řeckých a arabských písmen. Nechyběly ani okultní symboly. Dopis byl oficiálně prohlášen za nečitelný.

Až o 350 let později, paradoxně díky dark webu, konečně došlo k jeho rozluštění. Vědci věděli, že budou potřebovat ten nejvýkonnější software. A k takovým mají přístup jen tajné služby. Kde jinde jej najít než na místě, kde jde sehnat zbraně, drogy i nájemného vraha? Přeloženo sice bylo jen 70 % materiálu, ale i tak to stálo za to. Posuďte sami:

Lidé jsou zodpovědní za stvoření Boha. 

Tento systém nefunguje pro nikoho. 

Bůh si myslí, že může osvobodit smrtelníky. 

Bůh a Ježíš jsou pouze přítěží. 

Byl dopis od Satana pouhý žert?

Spousta historiků se domnívá, že celý vzkaz byl jen hloupým žertem znuděné jeptišky. Jinými slovy, Maria vstoupila do kláštera příliš brzy a chtěla si tím vybít svou frustraci. Možná byla sama lingvistkou a ovládala staré jazyky, i když toto tvrzení je spíše nereálné.

Dalším možným vysvětlením je schizofrenie. Nejčastějším typem halucinací jsou právě ty náboženské. To již ale nelze zpětně určit. Anebo možná máme všichni své vlastní démony, kteří nás nutí psát podivné vzkazy. Připustit však musíme i to, že Maria možná věděla něco, co my ne...

Zdroje informací:

Historicmysteries.com: Centuries to read: Maria Crocifissa’s Letter from Devil

Livescience.com: Satan's Enigma: 'Possessed' Nun's 17th-Century Letter Deciphered

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články