Vražda osmileté Maddie Clifton: Kamarád spal nad její tlející mrtvolou celý týden

Čtrnáctiletý vrah: Malou sousedku zmlátil pálkou a uškrtil, tělo schoval pod svou postel
Zdroj: Pixabay

Když na počátku listopadu 1998 zmizela osmiletá Maddie Clifton, celý Jacksonville byl na nohou. Každý den se hlásili noví dobrovolníci, jejichž práci sledovalo několik televizních štábů. Po týdnu pátrání ale zoufalí rodiče přišli o veškerou naději...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 01. 2023 16:00

Když policie objevila tělo malé Maddie Clifton u čtrnáctiletého Joshe Phillipse, snažil se vyšetřovatelům namluvit, že ji nechtíc udeřil do obličeje pálkou na baseball. Jelikož začala nahlas plakat a nešlo ji utišit, udeřil znovu a znovu... To ale byla pouze polovina pravdy. Tu temnější část si nechal pro sebe.

Děsivá vražda osmileté holčičky

Maddie Clifton se narodila 17. června 1990.Vyrůstala v době, kdy se Američané o své děti ještě tolik nebáli. Střelba na škole v Columbine nebyla ještě tím pověstným posledním hřebíkem do rakve. Když si chtěla Maddie hrát venku, jen to rodičům oznámila. A oni neměli důvod nesouhlasit. Nebáli se o ni.

Josh Phillips to měl, na rozdíl od Maddie, doma mnohem horší. Jeho otec, počítačový expert, byl na něho a jeho matku neuvěřitelně přísný. A když nebylo něco dle jeho představ, nešel pro ránu daleko. Pokud se předtím napil, jeho agrese ještě více vzrostla. Když se onoho osudného dne setkal Josh s Maddie a nabídl jí, aby si s ním zahrála baseball, nebyl jeho otec zrovna doma.

Pak došlo k již zmiňované "nehodě". A jakmile nemohl plačící Maddie utišit, zbil ji pálkou a poté uškrtil. Jenomže ji musel ještě někam schovat. Pokud by jeho otec našel doma mrtvé dítě, Josh by to nepřežil. Rozhodl se uložit tělo pod svou vodní postel. Ačkoliv již byla mrtvá, večer téhož dne jí ještě podřízl hrdlo a sedmkrát do ní bodl nožem. Takto žil s tlející mrtvolou holčičky celý týden. Objevila ji až jeho matka, když mu uklízela pokoj.

Vyděšené a zoufalé dítě vrahem

Policisté nedokázali pochopit, že mrtvolu holčičky našla až Joshova matka. Jejich dům prohledali několikrát, i s pomocí FBI. Linoucí se zápach ale přisoudili ptákům, které rodina chovala. Vyšetřovatelé si pro vraha přišli přímo do školy. Všichni jeho spolužáci a učitelé byli v šoku. Skutečně mohl něco takového udělat? Náš Josh?

Odhalení vraha šokovalo tolik lidí, že se soud, kvůli možné zaujatosti poroty, raději konal v jiném okrese. Joshův právník doufal, že ho obhájí jako vyděšené dítě, které jednalo v tom největším zoufalství. Na porotce to ale nezabralo. Za dva dny měli jasno - vinen. Soudce ho poslal na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Jenomže v roce 2012 Nejvyšší soud dospěl k názoru, že doživotní tresty pro mladistvé jsou protiústavní. Joshovi tak vznikla nová naděje na propuštění. Rodina Maddie to samozřejmě nesla těžce. Nechtěli, aby se její vrah dostal na svobodu. Naštěstí si mohli oddechnout, původní rozsudek byl znovu potvrzen.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Josh Phillips (murderer)

Allthatsinteresting.com: Inside The Brutal Story Of Maddie Clifton, The Eight-Year-Old Girl Murdered By Her 14-Year-Old Neighbor

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články