Vražda ze závisti: Patnáctiletou Rachel Barber uškrtila chůva, chtěla být hezká jako ona

Vraždící chůva: Uškrtila 15letou Rachel Barber, aby mohla převzít její identitu
Zdroj: Unsplash

Rachel Barber byla patnáctiletá nadějná tanečnice, která měla před sebou opravdu zářnou budoucnost. Byla krásná, talentovaná a oblíbená. To se ale nelíbilo její chůvě Caroline. Na mladou dívku žárlila natolik, že se ji rozhodla zavraždit a převzít její identitu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 01. 2023 16:00

Chůva rodiny Barberových, devatenáctiletá Caroline Reed Robertson, byla pravým opakem Rachel. Jednou si do deníku zapsala, že Rachel je krásná, s bledou pletí a zelenýma očima, které dokázaly člověka zhypnotizovat. Caroline byla nevýrazná a s hnědými umaštěnými vlasy. To se muselo změnit...

Mrtvola v šatníku

Caroline si na Rachel vymyslela léčku, aby ji vlákala k sobě domů. Sdělila jí, že první březnový den roku 1999 se u ní bude konat psychologická studie, díky které si může vydělat až sto dolarů. Nikomu ale o tom nesmí říci, jinak by pokazila výsledky. Rachel souhlasila a skutečně přijela. První úkol byla meditace. Měla zavřít oči a přemýšlet o šťastných věcech.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Slay or Survive Podcast (@slayorsurvive)

Jakmile zavřela oči, Caroline jí okolo krku omotala telefonní šňůru a udusila ji. Mrtvolu strčila do šatníku, kde ji nechala pár dní. Pak ji zabalila do dvou koberců, nacpala do velkého vaku a odvezla na hřbitov domácích zvířátek, kde ji konečně pohřbila. Policisté byli zpočátku bezradní, avšak na stopu vedoucí k vrahyni přišli poměrně rychle.

Vyšetřování vraždy Rachel Barber

Po vraždě se Caroline "hodila" marod. Nešla do práce ani na hlídání. Policisté však mezitím vystopovali telefonát, kterým chůva přilákala mladou dívku k sobě. Když ji 12. března navštívili doma, našli Caroline v bezvědomí na podlaze v ložnici. Utrpěla epileptický záchvat, který pravděpodobně vyvolal stres způsobený vraždou.

Vyšetřovatelé v jejím bytě našli i deník, který byl plný usvědčujícího materiálu. V něm přesně popsala Rachelinu vraždu. Kromě toho našli také žádost o vydání rodného listu na jméno Rachel Barber a žádost o bankovní půjčku ve výši deseti tisíc dolarů. Tato částka zřejmě měla posloužit ke změně identity.

Soud s vraždící chůvou

V říjnu roku 2000 byla Caroline odsouzena ke dvaceti letům vězení. Po vraždě jí byla diagnostikována porucha osobnosti. Byla nebezpečnou pro každého, ke komu by pocítila nezdravou náklonnost. Po patnácti letech se dočkala podmínečného propuštění.

Nikdy neprojevila lítost. Během pobytu ve vězení se věnovala zkrášlovacím úpravám, aby vypadala jako její mrtvý idol. Všimla si toho i Rachelina matka, která řekla, že je jí velmi podobná...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: In Her Skin

Allthatsinteresting.com: Rachel Barber, The Popular 15-Year-Old Who Was Murdered By Her Jealous Babysitter

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články