Vražda 16leté dívky: Po několika dnech mučení ji kamarádi zaživa upálili a pohodili v lese

Brutální vražda 16leté dívky: Suzanne Capper unesli, mučili a upálili její kamarádi
Zdroj: Unsplash

Se šestnáctiletou Suzanne Capper se život nemazlil. Otce nikdy nepoznala, střídavě žila u matky a otčíma. Když si našla v sousedství kamarádku, ta ji jen využívala. Jednoho dne to zašlo tak daleko, že ji v prosinci roku 1992 unesli kamarádi a několik dní nelidsky týrali. Pak Suzanne odvezli do lesa a upálili...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 11. 2022 11:00

Příběh Suzanne Capper patří mezi nejbrutálnější a nejsadističtější vraždy v britské historii. Sama, jakožto plachá dívka, si přátele hledala opravdu velmi těžko. A když už jich konečně pár našla, vrátili jí její přátelství tím nejodpornějším způsobem.

Nekonečné období týrání

Suzanne se narodila v roce 1976 na předměstí Manchesteru. Všichni ji popisovali jako jemnou a lehce ovlivnitelnou dívku. Nikdy nepoznala svého biologického otce. Výchovy se ujala její matka Elizabeth a otčím John. Když bylo Suzanne 14 let, matka se s Johnem rozešla. To traumatizovalo všechny členy rodiny. Suzanne a její sestra Michelle totiž nějakou chvíli pobývaly u matky, pak zase u otčíma, nebo se ocitly v péči úřadů.

Suzanne se tehdy seznámila s Jean Powell, o deset let starší ženou, která žila se třemi dětmi v polorozpadlém domě nedaleko otčíma Johna. Dívka její ratolesti často hlídala a vynechávala kvůli tomu školu. O něco později s nimi začala trávit prakticky veškerý svůj čas. Nebylo to ale dobrovolně. Jean donutila Suzanne, aby pracovala jako uklízečka. Skoro všechen výdělek jí pak brala. Když to zjistila Elizabeth, chtěla tomu učinit přítrž. Jean však pohrozila, že jí zapálí dům. Skutečné martyrium ale začalo až poté, co se na scéně objevila nová sousedka Bernadette McNeil.

Pekelné duo Jean a Bernadette

Čtyřiadvacetiletá Bernadette měla tři děti a žila od Jean jen o pár domů dál. V roce 1992 se k ní rozhodla přestěhovat. Ze zchátralého domu se stalo doupě drog, večírků a sexu. Jean a Bernadette prodávaly opiáty, ukradené autodíly a poskytovaly sexuální služby. Nejčastějším hostem byl šestnáctiletý Anthony Dudson, který spal s oběma ženami i Suzanne.

Dům navštěvoval ještě Jeanin exmanžel Glyn Powell, narkoman Jeffrey Leigh a Clifford Pook. Na jedné párty se objevil také jakýsi Mohammed Yussif, se kterým se měla nejprve vyspat Jean, ta však neměla náladu. Jako další byla na řadě Suzanne. Ta pak řekla, že ji kvůli tomu Jean přivázala k posteli na dlouhé čtyři dny. To byla jedna z hádek, která vyústila v tragický konec.

Nelidské mučení a vražda Suzanne Capper

Jean a Bernadette k sobě později nalákaly Suzanne, namluvily jí, že na večírku bude chlapec, který se jí líbí. Jenomže to byla lež. Když vstoupila dovnitř, hned se na ni vrhla skupinka čtyř lidí - Bernadette, Jean, Glyn a Anthony. Oholili jí hlavu a zbili opasky. Poté skončila zavřená ve skříni, kde celou noc strachy křičela. Následující den ji přestěhovali do Bernadettina původního domu. Nebyly tam totiž žádné děti, které by ji mohly slyšet volat o pomoc.

Přivázali ji k rámu postele, zdrogovali se a započali několik dní trvající mučení. Ústa měla zacpaná ponožkami, takže nemohla křičet. Koupali ji v silných dezinfekčních prostředcích. O popálenou kůži pak típali cigarety. Jen několik hodin před vraždou pustila Bernadette hlasitou elektronickou hudbu a pronesla hlášku ze slavného hororu o vraždící panence: „Jsem Chucky. Chceš si hrát?” Pak jí vypáčila dva přední zuby.

Až to mučitele přestalo bavit, zavezli dívku do zalesněné oblasti poblíž Stockportu. Shodili ji do ostružiní, polili benzínem a zapálili. V domnění, že je dílo dokonáno, odjeli pryč. Suzanne se však z posledních sil ještě dokázala vyplazit na nejbližší cestu, kde ji uviděl jeden řidič. V nemocnici stačila policii odhalit vrahy, pak upadla do kómatu a zemřela. Jean, Glyn a Bernadette dostali doživotí. Zbylé osazenstvo zvrácené party je dnes již na svobodě.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Suzanne Capper

Allthatsintertesting.com: The Disturbing Story Of Suzanne Capper, The British Teen Who Was Tortured To Death By Her ”Friends”

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články