Vražda kvůli TikToku: Čtrnáctiletá Claire Miller chtěla získat fanoušky brutálním videem

Šílenství kvůli TikToku: Čtrnáctiletá Claire Miller chtěla získat fanoušky vraždou své postižené sestry
Zdroj: Unsplash

Díky platformám jako je TikTok se mnoho mladých lidí cítí méně osaměle, neboť mohou s okolním světem sdílet svůj život. Čtrnáctileté Claire Miller to ale nestačilo. Chtěla se stát slavnou, chtěla něčím upoutat pozornost. A nenapadlo ji nic jiného, než zabít svou tělesně postiženou sestru.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 10. 2022 16:00

Claire Miller se podařilo shromáždit celkem 22 000 fanoušků, kteří sledovali její videa se zpěvem na playback. Jinak ale nebyl život této čtrnáctileté dívky nijak zábavný. Po většinu dnů se nudila ve škole nebo doma. A pak tu byla ještě její o pět let starší sestra Helen. Claire měla neodbytný pocit, že žije v jejím stínu.

Začátky na TikToku

Claire Elaina Miller se narodila v roce 2007 v Lancasteru v Pensylvánii. Zatímco ona přišla na svět jako zcela zdravé dítě, její starší sestra Helen takové štěstí neměla. Kvůli dětské mozkové obrně skončila na invalidním vozíku. Obě dívky navštěvovaly soukromou školu Lancaster Country Day School, přičemž pro Claire byl každý den v podstatě stejný. Zajímala se totiž jen o TikTok a natáčení videí.

Zpočátku bylo vše nevinné, natáčení se dokonce účastnil i její otec Mark, jenž se snažil do kamery dělat vtipné obličeje. Když se ale o něco později objevilo video s latexovou rukavicí a zakrvácenou plyšovou žirafou, začali si její sledující klást otázku, co se stalo.

Vražda postižené dívky

Psal se 21. únor 2021 a zdálo se, že to bude obyčejný nedělní večer. Millerovi si popřáli dobrou noc a odešli spát. V jednu hodinu ráno se však Claire vplížila do Helenina pokoje s kuchyňským nožem v ruce. Svou sestru několikrát bodla do krku, poté ji udusila polštářem. O osm minut později zavolala na linku 911, kde oznámila, že právě spáchala vraždu. Policie k nim dorazila během pěti minut. Claire na ně čekala před domem.

Rodiče zprvu nevěděli, co se stalo. Hrůzná skutečnost jim došla až poté, co pokoj postižené Helen obsadili policisté. Po neúspěšných pokusech o resuscitaci byla prohlášena za mrtvou. Claire okamžitě putovala do vazby a byla obviněna z vraždy. I přes nízký věk se na ni pohlíželo jako na dospělou. U takového činu neměl stát Pensylvánie slitování.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený HauntedFamily (@hauntedfamilypodcast)

Robert Beyer, právní zástupce mladé Claire, přišel s teorií, že byla nepříčetná. Pokud by to prošlo, soudili by ji jako mladistvou. Jakmile na veřejnost prosákly informace o vraždě, její účet na TikToku zaznamenal 11 000 nových fanoušků. Poslední video se zakrvácenou rukavicí mělo miliony zhlédnutí. To nakonec provozovatele sociální sítě donutilo její účet zcela odstranit. Bude odsouzena na doživotí? Podle nejnovějších zpráv zatím zůstává umístěna v ústavu pro mladistvé.

Zdroje informací:

Wgal.com: Judge decides whether Manheim Township girl accused of killing sister will stay in juvenile facility

Allthatsinteresting.com: The Shocking Story Of Claire Miller, The Teenage TikTok Star Who Murdered Her Disabled Sister

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články