Vražedná sestřička Genene Jones: Měla usmrtit až šedesát dětí, prozradilo ji rutinní očkování

Genene Jones: Zdravotní sestřička, která má na svědomí smrt až 60 dětí
Zdroj: Pixabay

Genene Jones si kvůli svým činům vysloužila přezdívku “Anděl smrti”. Jako dětská sestra totiž údajně zabila až na šedesát dětí, přičemž přesný počet je neznámý. Jaký je její příběh? A co ji vedlo k tomu, že se rozhodla vzít životy těm nejbezbranějším?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 07. 2022 14:00

Genene Jones byla státem Texas odsouzena na 159 let vězení. V roce 2018 jí však svitla naděje, že by se mohla dostat na svobodu. S tím však nesouhlasili prokurátoři, kteří vznesli nová obvinění. Ta uváděla, že má tato žena na svědomí smrt až šedesáti dětí.

Epidemie záhadných úmrtí

Genene Jones nastoupila na jednotku dětské intenzivní péče v nemocnici Bexar County Hospital v San Antoniu v Texasu na počátku roku 1981. Odhalena byla až v březnu následujícího roku. Za tu dobu zemřely v její "péči" desítky dětí. Tato náhlá epidemie záhadných úmrtí přitáhla i velkou pozornost veřejnosti.

To bylo zcela logické. Dříve stabilní dětští pacienti přestali náhle dýchat. Další začali trpět záchvaty, nebo vykrváceli. Z nějakého podivného důvodu se jim přestala srážet krev. Byly to jen tragické nehody, nebo za tím byl zlý úmysl?

Padáka z nemocnice nedostala

Vedení nemocnice bylo jasné, že se zde děje něco nekalého a že ve středu samotného dění je Genene. Nikdo ale netoužil po tisku, a tak sice povedenou sestřičku sesadili z její pozice, výpověď jí však nedali. Odmítli rovněž zavolat policii. Dokonce ženě nabídli v nemocnici jiné místo. Když se ale přece jenom rozhodla nemocnici opustit, odešla s pochvalnými dopisy.

Záhadná úmrtí přešla do jiné nemocnice spolu s Genene

“Nečekaně” pak přestala všechna podivná úmrtí. Během následného šetření vyšlo najevo, že s tím Genene “mohla” mít něco společného, ale zároveň nemusela. Jones si mezitím sehnala další práci v nemocnici v Kerrville, kde začalo opět docházet k záhadným úmrtím.

Pak se ale vyskytl případ, který bylo možné se ženou přímo spojit. Šlo o patnáctiměsíční Chelseu McClennan, která dorazila se svými rodiči na kliniku kvůli rutinnímu očkování. Jones jí však místo toho píchla svalový relaxant, čímž se jí zastavilo srdce. Od té doby se rozjelo vyšetřování, které ďábelskou sestřičku dostalo konečně za mříže.

Zdroj informací:

Allthatsinteresting.com: Did Genene Jones Kill As Many As 60 Children As A Pediatrcic Nurse?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články