Adéla (33): Žiji ve stínu své švagrové. Už mě to přestalo bavit

žena
Zdroj: Freepik.com

Adéla by mohla být šťastná, kdyby se její manžel neupnul jen k názorům své sestry Heleny. Podle ní se řídil snad vším. Vše, co měla ona, musel mít hned také. Dokud šlo o malichernosti, tak to Adéla neřešila. Jakmile to bylo za hranicí toho, co se dá snést, musela zakročit. Jak se s tím její manžel vypořádal?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 09. 2020 15:00

S Romanem jsme spolu jedenáct let. Nedávno jsme oslavili tři roky od svatby. Uvnitř je to velmi hodný člověk. Jediný problém, který v našem vztahu je, se jmenuje Helena. Je to jeho sestra. Když jsem ji před lety poznala, zdála se být velmi fajn. Byla přátelská a v jeden okamžik to vypadalo, že z nás budou i kamarádky. Celé to začalo velmi nenápadně. Byli s Romanem skoro stejně staří, takže životní etapy prožívali skoro stejně.

Moudrá sestra

My jsme bydleli v malém bytě, který nám v daném období stačil. Helena začala mluvit o tom, že si chtějí s manželem koupit dům. Po měsíci volala, že už našli to, co hledali. Do půl roku se stěhovali a my se tam hned jeli podívat. Roman byl z toho tak nadšený, že o baráčku začal také přemýšlet.  Tak jsme začali aktivně hledat. Objevili jsme rozestavěný dům, který jsme koupili s vidinou toho, že si ho sami dostavíme. To nám trvalo něco přes rok. Nebránila jsem se domečku, protože jsme do budoucna plánovali děti.

Helena na rodinné oslavě oznámila, že je těhotná. Na to konto začal Roman mluvit o tom, že už by si také přál děťátko. Já chtěla ještě počkat, ale dost naléhal. Do tří měsíců jsme čekali rodinu. Helena vždy bratrovi řekla, jakou má výbavu pro miminko, a on hned jel a kupoval stejné věci. Nedostala jsem ani možnost něco vybrat sama.

Já jsem měla vlastně kopírovat život Heleny, protože ta věděla všechno nejlíp. Měla přehled, byla přeci velmi moudrá a chytrá, jak Roman rád říká. Dospělo to do fáze, když jsem slyšela Romana, jak říká: ,,Helena říkala, Helena si myslí...,“ viděla jsem rudě. Musela jsem dokonce rodit tam, kde Helena. Protože podle ní je to ta nejlepší porodnice.

Ruply mi nervy

Po porodu jsem byla dost vyčerpaná, ale Helena byla fit. Neměla jsem tedy nárok na bolesti. Když jsme přijeli domů, Roman visel s Helenou na telefonu, ta radila, jak kojit, přebalit dítě. Bože! Ona snad nedá pokoj, myslela jsem si.

Šestinedělí docela uteklo a já se začínala cítit lépe. Helena už začínala shazovat nadbytečná kila pomocí sportu. Roman na mě začal tlačit, že bych měla taky něco shodit, protože Helena říkala...

Jeho sestru napadlo, že dokud je dítě malé, bylo by dobré si pořídit štěně, aby spolu ti dva vyrůstali. S tímto nápadem přišel i za mnou. To už jsem to nevydržela. Vyjela jsem na něj, že to už snad nemyslí vážně? ,,To nemáš svoji vlastní hlavu?“ Jsi normální? Kopíruješ život své sestry, místo toho, abys žil tak, jak ty sám chceš." Křičela jsem docela dost, protože jsem měla neskutečný vztek.

Evidentně byl tímto výlevem zaskočený. Seděl a koukal na mě. Celé jsem mu to přehrála a on dal hlavu do dlaní. Velmi se mi omlouval. Jako kdyby mu to celé došlo, do čeho mě to vlastně navrtal.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články