Karolína (24): Můj přítel chtěl žít podle svého oblíbeného filmu. Asi se zbláznil

žena
Zdroj: Unsplash.com

Karolína nám zaslala docela úsměvný příběh o tom, jak po jistou dobu žila s někým, kdo se chtěl za každou cenu podobat známé filmové postavě. Stala se z toho posedlost, kterou chtěla Karolína usměrnit, ale bohužel se jí to zcela nepodařilo a tak se musela rozhodnout, zdali to snese, nebo ze vztahu odejde. Jak se nakonec rozhodla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 08. 2020 07:30

S Jirkou jsem se seznámila přes svoji matkou, která je veliký nadšenec do travesti show. A Jirka tam dělá zvukaře. Jednou jsem ji z takové akce vezla domů. Jirkovi se rozbilo auto, takže jsem ho i s jeho aparaturou odvezla také. Slovo dalo slovo a dali jsme si rande.

Matka se mi snažila něco naznačit

Šli jsme na skleničku a měli jsme si o čem povídat. Spojovala nás hudba a filmy. Hned jsem poznala, že jeho oblíbený film je Pomáda, kde hraje John Travolta. Mluvil o něm s takovým zaujetím, až mi to přišlo roztomilé. Začali jsme se scházet skoro každý den a já vnímala takové to šimrání v břiše, že jsem zamilovaná. Moje matka byla trochu skeptická, protože se mi snažila naznačit, že má Jirka jistou úchylku. Prý si myslí, že je Travolta.

Mně to tak ale nepřišlo, takže jsem její varování nebrala vážně. Po roce chození jsem s Jirkou začala bydlet. Je pravdou, že Pomádu jsem od té doby viděla snad tisíckrát a jeho pokusy o zpěv mi trhaly uši.

Byl to normální cvok

Nevím, co přesně pro něj bylo impulsem, že se rozhodl si pořídit i stejné oblečení, jaké měl Travolta v tom filmu. Pokud šlo o účes, strávil ráno i hodinu v koupelně, než to bylo dokonalé a hlavně zcela totožné. To, že začal ze dne na den kouřit, to už jsem nebrala jako srandu, chtěl se stoprocentně podobat Dannymu. Už se mnou nemluvil normálně, ale cokoliv mi chtěl sdělit, zazpíval mi to. Začínala jsem z toho být na nervy.

Na ulici na nás lidé koukali s posměškem. Jirka totiž po večerech trénoval podle Pomády i chůzi, aby to bylo dokonalé. Už jen chybělo, aby si pořídil stejné auto. Dřív mi nevadilo, když mě vyzvedl v práci, ale teď jsem se vždy modlila, aby pro mě nejezdil a nikdo nás tak spolu neviděl.

Nejhorší bylo, když vyslovil přání, že bych se mohla trochu víc přiblížit Sandy, která ve filmu hrála po boku Dannyho jeho lásku. Zkrátka se naprosto zbláznil! Vlastně zapomněl na skutečný život a žil podle filmu. A nebylo ani lehké se s ním rozejít, protože to nechápal a ještě byl naštvaný, že nabourávám scénář.

Už vím, před čím mě matka varovala. Nezvládla jsem to, jednou jsem si vzala volno a odstěhovala se. A teď se modlím, abych ho už nepotkala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články