Alice (31): Kamarádka mě zahlcovala svými problémy, když jsem ji odmítla poslouchat, nastaly potíže mně

žena
Zdroj: Unsplash.com

Alice měla dlouholetou kamarádku, která ale byla vždy velmi negativní, nic jí nebylo dobré. Když se Alici narodilo miminko, její kamarádka jí neustále volala a stěžovala si skoro na všechno. Chovala se dost sobecky a bylo to s ní stále horší. Jakmile se situace stala neúnosnou, rozhodla se to Alice vyřešit, ale to neměla dělat, protože se ocitla terčem narušené kamarádky. Má taková situace nějaké řešení?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 08. 2020 11:00

S Markétou se známe skoro patnáct let. Odjakživa byla ten typ, kterému není nic dobré. Navíc hledala problémy i tam, kde nebyly.

Nevěděla, kdy přestat

Prošly jsme spolu střední školou a dlouho po ukončení jsme se pravidelně stýkaly. Měla jsem dítě jako první, ale i tak jsem se snažila vztah s ní udržet. Zprvu za mnou jezdila, ale celá návštěva byla jen o ní a jejích problémech. V práci ji to štvalo, přítel byl moc nudný, táta moc otravný, sukně moc krátká. Musela jsem všechno poslouchat a ještě dávat najevo soucit. Dokonce mi říkala, ty se máš zase lépe, máš skvělého muže, barák a teď pohodu doma s miminem. To, že jsem nespala skoro tři měsíce a doma se hádáme, protože jsme unavení, na to ani nedošlo.

Dokonce nebyla spokojená ani se svojí postavou. Pořád o sobě mluvila jako o tlusté a ošklivé, přitom byla štíhlá a vypracovaná. Jenže já neměla sílu ji neustále přesvědčovat o opaku, takže jsem rezignovala.

Ruply mi nervy

Markéta se po sedmi letech rozešla s přítelem. Od té chvíle byla na zabití. Volala i několikrát denně, plakala, jak se to mohlo stát a že je k ničemu. Nejdřív jsem ji litovala a utěšovala, ale pokud i jemu doma dělala takové scény, možná se mu nedivím, že ji opustil. Hovory s ní byly o ničem, jen fňukala a stěžovala si na nepřízeň osudu. Mně v ruce brečelo dítě a jí nebylo vůbec hloupé mě zdržovat.

Když mi začala volat v noci a po čase i dost opilá, ruply mi nervy a poslala jsem ji do patřičných míst a i když se tak normálně nechovám, práskla jsem jí se sluchátkem. Zkrátka, čeho je moc, toho je příliš a já jsem už dál odmítala tohle snášet. Je dost stará na to, aby se s takovou situací dokázala vyrovnat a nezatahovala do ní ostatní.

Jenže Markéta si našla novou zálibu, i když mi chvíli trvalo, než jsem přišla na to jakou. Chodila kolem našeho domu a zazvonila a utekla, jak malé dítě. Několikrát mi takto vzbudila pracně uspané miminko.

V noci, aby ji nikdo neviděl, nám na zahradu házela pytle s odpadky. Jenže jednou jsem se snažila ukonejšit plačící miminko a zahlédla jsem ji. Dokonce jsem si ji přitom stihla vyfotit.

Zbláznila se

Řešila jsem, zdali to nahlásím, protože nebyla evidentně duševně zcela v pořádku, ale nechtěla jsem jí dělat zle. Markéta se ovšem snížila k ještě horším podlostem, psala mi vulgární zprávy a volala manželovi, že ho podvádím. Napsala jsem jí mail, že pokud se sebou začne něco dělat, třeba se přihlásí na nějakou terapii, tak jí pomohu a budu jí oporou, ale v opačném případě nahlásím všechno na policii a začnou skutečné problémy.

Nyní je ticho po pěšině, ovšem otázkou je, zdali je to dobře, nebo špatně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články