Anna (43): Když chci intimnosti, partner nechce. Jakmile žadoní on, nemám náladu já. Teď mi dal nůž na krk

žena, klobouk
Zdroj: pixabay.com

Anna se rozvedla před čtyřmi lety a nyní má už dva roky partnera Martina. Ještě nedávno plánovali, že by se vzali, ale po jedné hádce o tom nepadlo ani slovo, a když se chtěla usmířit, Martin ji odmítl. Jakmile za ní přišel on, zachovala se stejně. Od té doby se nedokážou shodnout. Jak dlouho jim toto vydrží?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 20. 08. 2020 16:30

Martina jsem poznala dva roky po rozvodu. Byl velice příjemný, vyhovovalo mi, že na mě netlačí a nemusíme hned spěchat do postele. Bála jsem se totiž, že jsem veškeré milostné aktivity zapomněla. S bývalým manželem jsme spolu poslední roky nespali, a to mi na sebevědomí nepřidalo.

Když už přišla naše velká noc, cítila jsem, že jsem opět ožila. S Martinem jsme měli po všech stránkách fungující vztah a po nějaké době jsme začali mluvit i o svatbě. Syn Marek (22) už je velký a říkal, že mu to vůbec nevadí, a tak jsme hovořili o tom, kde bychom to udělali a koho bychom pozvali. To se ovšem změnilo jednoho rána, kdy mi volal bývalý manžel, že zaslechl, že se budu vdávat. Jakmile Martin zaslechl, že se s ním bavím, vytrhl mi telefon z ruky a strašně jsme se pohádali.

Naprosto zbytečná hádka

Vysvětlila jsem mu, že o nic nešlo, ale on mě neposlouchal. Nakonec jsme si začali vyčítat každou hloupost, od nepořádku přes utrácení peněz a končilo to shazováním našich matek. Za dva dny jsem za ním přišla, omluvila se a chtěla se usmířit v posteli. On mě ale odmítl, přestože tvrdil, že už se nezlobí. Já se nabízela ještě víc a smála se, že si přeci nenechá ujít takové usmíření. Martin ale dodal: „Nechám. Nemám chuť, promiň,“ otočil se a šel spát. Cítila jsem se strašně poníženě a stáhla se do sebe.

Druhý den se vzbudil s dobrou náladou a ještě pod peřinou se začal mazlit. Zaprvé jsem byla ospalá a zadruhé jsem neměla pomyšlení s ním něco mít. Zopakovala jsem jeho větu „Nemám chuť, promiň,“ a tak jsme byli opět uražení. Pak jsme spolu mluvili normálně, a když jsem ho políbila, aby mu došlo, co chci, zase se mu nechtělo. Tentokrát řekl hezky, že je unavený, abych se nezlobila, a já to brala. Další den jsem toho měla tolik, že jsem nějakých radovánek kvůli bolesti hlavy nebyla schopná.

Dělá mi to naschvál

Pak jsem ho zase sváděla já a už to vypadalo nadějně, jenže jak jsem se vrátila z koupelny, Martin usnul. Nikdy jsme spolu nespali z donucení, vždycky jsme to měli nastavené tak, abychom měli chuť oba. Jenže Martin si můj nezájem o sex vysvětlil tak, že mu to dělám naschvál, a od té doby se v tomhle nedohodneme. Já to chci večer, když mám náladu a nemusím už nic řešit, on mě prosí ráno před odchodem do práce, kdy na to nemám vůbec buňky. O víkendech k nám jezdí Marek a celé dny trávíme spolu, takže to je pasé a opravdu se nebudeme milovat, zatímco je vedle v pokoji.

Je jasné, že to dělá naschvál, protože vyloženě chodí v dobu, ve kterou ví, že na to nepřistoupím. Ve svém věku odmítám dělat něco, co nechci, zvlášť když vím, proč to dělá. Martin mi dal nůž na krk a řekl mi, že jestli s tou hrou nepřestanu, tak to bude mít rychlý konec, přitom jediný, kdo dělá naschvály, je on.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články