Krutý osud dvanáctileté Shandy: Čtyři dívky ji ze žárlivosti zneuctily montpákou a zaživa upálily

Krutý osud Shandy Sharer: Dvanáctiletou dívku mučily a zavraždily čtyři puberťačky
Zdroj: Unsplash

Dvanáctiletá Shanda Sharer byla obyčejnou dospívající dívkou z Indiany. V roce ji 1992 potkal vskutku strašlivý osud. Její čtyři kamarádky ji nejprve dlouhé hodiny mučily a poté zavraždily. Proč?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 09. 2022 11:00

Shanda Sharer se podle jejích známých ničím nelišila od jiných normálních dívek, které se dokázaly s každým snadno spřátelit. Proč ji tedy čekal neblahý konec?

Vztah dvou mladých dívek

Shanda se v roce 1991 seznámila s Amandou Heavrin. Došlo k tomu v Hazelwoodu, kam se nedávno přestěhovala se svou čerstvě rozvedenou matkou. Brzy mezi nimi zavládlo pevné kamarádství, které přešlo ve vztah. V říjnu téhož roku se obě dívky zúčastnily školního plesu. Tam po Shandě vystartovala šestnáctiletá Melinda Loveless, jenž s Amandou předtím chodila.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sara/ angels_xo 💐 (@angels_xo)

Kvůli extrémní žárlivosti jí dokonce začala vyhrožovat. Matka raději přemístila Shandu do katolické školy, myslela, že tam bude v bezpečí. Bohužel to nijak neodvrátilo hrůzné události, ke kterým došlo později.

Únos Shandy Sharer

Melinda Loveless se nakonec rozhodla své výhrůžky splnit. V noci 10. ledna 1992, spolu se svými třemi kamarádkami, naplánovala únos Shandy. Dívce namluvily, že je pro ni poslala sama Amanda. Měly ji zavést do takzvaného Čarodějného zámku, což bylo oblíbené místo teenagerů. Shanda však nevěděla, že na zadním sedadle auta se pod dekou ukrývá žárlivá Melinda.

Po chvíli dala o sobě vědět a začala prohlašovat, že jí podřízne hrdlo, pokud nepřizná, že jí Amandu ukradla. Shanda však kvůli strachu nebyla schopná odpovědět. Dívky ji proto odvlekly na odlehlé místo. Shanda si myslela, že ji budou chtít jen postrašit, aby se rozešla se svou přítelkyní. Bohužel se stal pravý opak.

Mučení a vražda mladé dívky

Shandu ve skutečnosti nečekalo jen pouhé postrašení, ale sedmihodinové mučení a pak smrt. Nejprve ji dívky svlékly, poté do ní začaly bít pěstmi. Nato se jí pokusily podříznout hrdlo, nůž byl ale příliš tupý. Místo toho ji bodly do hrudníku a škrtily provazem. V domnění, že je už mrtvá, hodily dívku do kufru auta. Jenže ona se probudila a začala křičet. Několikrát ji znovu bodly a zneuctily montážní pákou. Nakonec se mučitelky ráno zastavily na benzince a koupily si dvoulitrovou láhev Coca-Coly. Tu naplnily benzínem, kterým polily nebohou Shandy a upálily.

Ohořelou mrtvolu našli o něco později dva lovci. V té době se také dvě z kamarádek rozhodly ke všemu přiznat. Posléze byly zadrženy další dvě dívky. Všechny přijaly dohodu o vině, čímž se vyhnuly trestu smrti. Melinda Loveless vyfasovala šedesát let za mřížemi.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Shanda Sharer

Allthatsinteresting.com: Why 12-Year-Old Shanda Sharer Was Tortured And Killed By Four Teenage Girls

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články