Michaela (35): Sestra vždy dělala vše pro to, aby mě shodila. Teď se zdá, že mi zkazí i Štědrý den

Michaela (35): Sestra vždy dělala vše pro to, aby mě shodila. Teď se zdá, že mi zkazí i Štědrý den
Zdroj: Freepik

Míša se na letošní Vánoce zrovna dvakrát netěší. Její namistrovaná sestra je čerstvě rozvedená a nechce být na svátky sama. Proto se na Štědrý večer pozvala k Míše.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 12. 2021 08:00

Moje mladší sestra Katka (30) je velmi zvláštní osoba. Nevím, po kom z rodičů zdědila povahu. Mamka i taťka jsou pohodáři, ale Katka, to je chodící zloba. Před časem ji opustil manžel (ani se nedivím) a ona se pozvala na Vánoce k nám. Už teď z toho mám husí kůži.

Sestra si hrála na dokonalou

Katka nemá bohužel moc dobrých vlastností. Možná jen to, že je relativně chytrá. Jinak je to nespolehlivá, pomlouvačná a vysoce závistivá osoba. Koho může, toho shodí. Na manželovi Jardovi nenechala nit suchou a ten se teď konečně rozhodl vztah ukončit. Vnitřně jsem mu vždycky fandila a říkala si, kdy už ségru kopne do zadku.

Ať vydělával dvacet nebo padesát tisíc, bylo jí to pořád málo. Ona chtěla nový barák a k němu bazén. Její maličkost samozřejmě nemohla jezdit v obyčejném autě. Kladla na Jardu hodně vysoké nároky a on se je snažil plnit. Vůbec si ho nezasloužila. Naši jí nikdy nic neřekli, ale poznala jsem, že se za ni stydí.

Ke mně se Katka také chovala povýšeně. Ona na rozdíl ode mě dostudovala vysokou školu. Nicméně je jí k ničemu, protože nikde dlouho nevydrží. V každé firmě se najde někdo, kdo naši Kačenku nesnáší. Je mi úplně jasné, že si za to může sama. Svým chováním od sebe všechny odhání.

Manžel už to s ní nevydržel a rozvedli se

V létě se konala menší rodinná oslava na počest tátových šedesátin. Katka se zase předvedla. Napila se vína a začala rozdávat moudra. ,,Míšo, měla bys zhubnout. Máš zadek jako valach,“ kritizovala mě. Naši tetku Martinu zase terorizovala tím, že chodí špatně oblékaná a není IN. Myslím si, že příbuzenstvo Katku trpí jenom proto, že patří do rodiny.

Jakékoliv setkání s ní se neobejde bez kritiky a pomluv. Ona je paní dokonalá, co všechno ví, všechno zná, všude byla. Málokdo má takové lidi rád. Tušila jsem, že má doma problémy, protože její Jarda začal vystupovat proti ní. Začal hájit svoji čest, což se sestře nelíbilo.

Právě na oné oslavě jsem zaslechla jejich rozhovor. ,,Už toho mám dost, jak po mně pořád šlapeš. Nebýt mě, nemáš nic. Ještě chvíli a odejdu,“ vyhrožoval Jarda. ,,Ty? Odejdeš? Prosím tě, na to nemáš,“ shazovala ho ségra. Když mi v říjnu celá ubrečená volala, že Jarda požádal o rozvod, měla jsem co dělat, abych nezavýskla radostí. Na oko jsem předstírala smutek a pochopení.

Sestra se k nám pozvala na Vánoce

,,Dobře jí tak. Nevážilo si ho a teď to má,“ radovala jsem se s manželem. Jenže ne moc dlouho. Teď se k nám Katka pozvala na Štědrý večer. Výjimečně mají přijet i naši, protože mamka má zlomenou nohu a nebude moct uvařit, a ségra toho využila. Nemohla jsem jí říct ne, ale strašně ji u nás doma nechci.

Už teď vím, že všechno zkazí. Zkritizuje jídlo, dárky a určitě i mého manžela. Nemám se z toho jak vykroutit, budu to muset nějak přetrpět. To je nevýhoda rodiny. I když člověk chce říct ne, nemůže. Hned bych si všechny poštvala proti sobě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články