Milovník koček Freddie Mercury: Když byl na cestách, museli mu jeho mazlíčky dávat večer k telefonu

Milovník koček Freddie Mercury: Když byl na cestách, museli mu jeho mazlíčky dávat večer k telefonu
Zdroj: Wikimedia Commons/Carl Lender, CC BY-SA 3.0
Freddie Mercury patřil mezi nejtalentovanější zpěváky moderní historie. Byl také výrazným a excentrickým frontmanem kapely Queen. Vznik kapely Queen se datuje do roku 1970. Rezonuje ovšem dodnes.Slavnými se stali také díky originálnímu spojení klasické balady, hard rocku a opery, jak tomu bylo třeba ve skladbě Bohemian Rhapsody.Garden Lodge - poslední domov Freddieho Mercuryho. Dnes je z něj svatyně pro fanoušky.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pátého září by jeden z nejvýznamnějších zpěváků v historii rockové hudby oslavil šestasedmdesáté narozeniny. Freddie Mercury byl živel jak na pódiu, tak i v soukromí. Bezmezně také miloval kočky, kterým volal i z turné a poslední roky života měl vedle sebe i milujícího partnera.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 09. 2022 16:00

Freddie Mercury, rodným jménem Farrokh Bulsara, byl britský zpěvák a lídr kapely Queen. Neproslul jen svým zpěvem, ale také charismatem a extravagantním vystupováním. Zemřel 24. listopadu 1991 v Londýně ve věku 45 let.

Párty s princeznou Dianou

Freddieho Mercuryho pojilo velmi blízké přátelství s princeznou Dianou. To prý vyústilo až v jednu prohýřenou noc v osmdesátých letech, kdy měla Diana s lídrem kapely Queen pobýt v gay baru Vauxhall. Okolo této události se vyrojilo bezpočet spekulací - a jedna pikantnější než druhá. Kupříkladu jedna z nich vypráví o tom, že Freddie spolu se svým kamarádem Kennym Everettem oblékli princeznu jako muže, aby ji mohli propašovat dovnitř.

Tuto verzi potvrdila i komička Cleo Rocos. Ve své knize The Power Of Positive Drinking tvrdila, že sama Diana projevila zájem o večer strávený v gay baru. V mužských šatech pak měla údajně vypadat jako výstředně oblečený homosexuální model. Diana se tomu samozřejmě s Freddiem smála, zvláště když po chvilce zjistila, že její pravou identitu skutečně nikdo neodhalil. Skutečně se to stalo?

Freddie Mercury jako milovník koček

Freddie Mercury byl vášnivým milovníkem koček. Na jeho sólovém albu Mr. Bad Guy najdeme následující poznámku: "Toto album je věnováno mé kočce Jerry. Také Tomovi, Oscarovi a Tiffany, jako rovněž všem milovníkům koček z celého vesmíru. Vykašlete se na ostatní.” Freddie se měl ke kočkám chovat jako ke svým dětem.

Dokonce s nimi mluvil po telefonu, když byl na cestách a museli je hlídat jeho přátelé. Celkově měl doma desetičlennou tlupu chlupatých šelmiček. Každá z nich musela mít také svou vlastní vánoční punčochu naplněnou pamlsky a hračkami. Ve dne běhaly po dvorku, večer se však musely všechny nahnat domů. A běda tomu, kdo je hlídal a neuhlídal. Tomu pak Freddie ze vzteku skoro utrhl hlavu.

Freddieho poslední roky v láskyplném vztahu

Freddieho posledním partnerem byl irský kadeřník Jim Hutton. I když se nemohli legálně vzít, nosili snubní prsteny. Když Freddie Jimovi oznámil, že je HIV pozitivní, čekal, že ho opustí. Stal se však pravý opak. Ostatně i on sám byl pozitivní. Zemřel v roce 2010 na zápal plic. Ještě předtím, v první polovině devadesátých let, vydal monografii Mercury a já.

Zdroje informací:  

Wikipedia.org: Freddie Mercury 

Gq-magazine.co.uk: Bohemian Rhapsody: Freddie Mercury’s 28 most ludicrous anecdotes 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články