Mistryně převleků Laura: Surovost měla v očích, v jejím loži se střídali nejslavnější zločinci

Mistryně převleků Laura: Surovost měla v očích, v jejím loži se střídali nejslavnější zločinci
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain
Slavní kumpáni Bena Kilpatricka. Specializovali se na výdělek bez práce – loupeže.Laura Bullion. Jako by jí lhostejnost a krutost čišela přímo z očí. 
S Benem pojil Lauru milostný vztah. Zatímco ona na stará kolena zmoudřela, jeho umlčel až sekáček na led.
Butch Cassidy. Proslulý lupič a pistolník. Kumpán Bena i Laury.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Chování na úrovni, pěkně oblečená a přitažlivé postavy. Takto popisovali lidé mistryni převleků a pseudonymů Lauru Bullion. Za nenápadným zevnějškem se však ukrýval zločinec, kterého nakonec zavrhla i vlastní rodina. Pak už jen zbývalo čekat na smrt v osamění. Jaký byl její život?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 11. 2020 13:00

Laura Bullion byla členkou proslulého gangu zločinců, který vedl Butch Cassidy, známý bankovní a železniční bandita. Dle dostupných záznamů se s největší pravděpodobností narodila v Knickerbockeru v Texasu okolo roku 1876. Její matka byla původem Němka, otec zase domorodý Američan.

Měla to v genech

Knickerbocker bylo známé útočiště banditů, takže se Laura vlastně již od dětství stýkala s lidmi, kteří nějakým způsobem porušovali zákon. Dokonce i její vlastní otec byl bankovním lupičem. Nelze se tak divit, že se dala na dráhu zločinu. V 15 letech se seznámila s Benem Kilpatrickem a Williamem Carverem, do kterého se také zamilovala.

Will se zprvu zdráhal, neboť byl ženatý s Lauřinou tetou, ta ale zanedlouho zemřela. Jejich lásce tak již nic nebránilo. Na to, aby se usadili na nějaké farmě, však neměl ani jeden z nich pomyšlení. Zanedlouho se oba přidali k bandě psanců Butche Cassidyho. Změna prostředí Lauře prospěla, život v ospalém městečku vyměnila za adrenalinové akce. A nejen to. Willa vystřídal Ben. Srdci holt neporučíš.

Změna identity

Až s Benem začala ta pravá „legrace“. Po vlakové loupeži, kterou provedli v roce 1901, uprchli na východ pod falešnými identitami jako pan a paní Arnoldovi. Po zatčení se Laura představila jako Della Rose. Zjistilo se, že kromě tohoto smyšleného jména, které jí dali kumpáni Kilpatricka, používala jména Clara Hays a Laura Casey.

Jako profese byla uvedena prostitutka, což nebylo daleko od pravdy. Kvůli své vrtošivé povaze přijala ve své loži nejednoho kriminálníka. Kromě přezdívek se také ráda převlékala za chlapce. Naposledy to měla udělat právě během již zmíněné vlakové loupeži v Montaně. „Věřím, že ve svém převleku působila suverénně,“ uvedl hlavní vyšetřovatel Desmond. „Působila klidně a vyrovnaně. Jako by neměla z ničeho strach.“ 

Konec romance

Pro Lauru i Bena si přišli policisté za necelý půlrok po vlakové loupeži. Jejich kumpán Will Carver byl v té době již mrtvý. Nepodařilo se mu uniknout z přestřelky se zástupci zákona. Kilpatrick dostal patnáct let natvrdo, Laura jen pět. Po třech a půl letech byla propuštěna na svobodu.

K loupežím se již nevrátila. Usadila se v Missouri, kde pracovala jako švadlena. Pro zbytek života si zvolila jméno Freda Lincoln. Zemřela v roce 1961. Bena již nikdy neviděla. Vězení ho nenapravilo. Dál pokračoval v páchání trestné činnosti, která se mu nakonec stala osudnou. Při dalším přepadení vlaku ho zabili sekáčkem na led.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Laura Bullion

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články