Záhadný příběh Alice Crimmins: Zabila své děti, nebo se stala obětí systému?

Záhadný příběh Alice Crimmins: Zabila své děti, nebo se stala obětí systému?
Zdroj: Pixabay

Pro Alici Crimmins byl 14. červenec 1965 nejhorším dnem v životě. Okolo deváté hodiny ráno šla zkontrolovat své děti, našla však jen prázdný pokoj. Okamžitě zavolala manželovi, který žil po rozpadu jejich vztahu jinde. Ten ale Alici jenom vynadal a zalarmoval policii...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 04. 2021 15:30

Jako by se po pětiletém Eddiem a čtyřleté Alici Marii slehla v newyorském Queensu zem. Do pátrání se zapojilo několik desítek policistů. Ti po pár hodinách našli mrtvou Marii a o několik týdnů později rozkládající se Eddieho tělo. Podezření automaticky padlo na jejich matku a nikoho nezajímalo, že neexistuje žádný přímý důkaz. Vyšetřovatelé měli svého obětního beránka, bulvární tisk zase své monstrum...

Útěk od rodiny

Alice se narodila 9. března 1939 v Bronxu. Žena s irskými kořeny žila v silně katolické rodině, a proto celé dospívání snila o jediné věci – nezávislosti. Té mohla docílit pouze sňatkem. A tak se v devatenácti letech provdala za svou středoškolskou lásku Edmunda Crimminse. Hned následující rok se jim narodil syn Eddie, poté dcera Alice Marie. S rozrůstající se rodinou potřebovali manželé větší bydlení. To našli v newyorských Regal Gardens Apartments.

Tak trochu jiná matka

Alicin život se ale neubíral směrem, který by se jí líbil. Celé dny trávila zavřena s dětmi doma, zatímco manžel popíjel venku s kamarády. Jednoho dne jí došla trpělivost a nechala se zaměstnat jako servírka v koktejlovém baru. V té době byla tato práce pro vdanou ženu tabu, Alici to bylo však úplně jedno. Ba co víc, začala si užívat se svými zákazníky, a to se vším všudy. Edmund nebyl tak hloupý, aby mu nedošlo, co se u nich doma děje.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Nefarious NY Pod (@nefariousnewyork)

Rozhodl se odstěhovat, předtím ale ještě nahrál zvuky ozývající se z ložnice, když měla zrovna jeho žena na návštěvě, jak říkaly děti, „bratrance”. Edmund podal 22. června 1965 k soudu žádost o svěření dětí do jeho péče. Alice si zrovna vyrazila na párty s úspěšným podnikatelem Anthonym Graceem a nevrátila se domů. S Edmundovým návrhem souhlasila dokonce i Alicina matka. Podle jejích slov to byl „dobrý muž, jenž je schopen postarat se sám o své děti.

Nezaujaté vyšetřování?

Když našla Alice 14. července 1965 prázdný dětský pokoj, myslela si, že je odvezl manžel. Ten jí však v telefonu pouze vynadal a zavolal policii. Případ dostal na starost detektiv Gerald Piering, který oba rodiče jenom vyslechl. Nepořídil žádnou fotku, ani nevzal v potaz fakt, že v pokoji dětí bylo vymlácené okno. Neobtěžoval se ani s možnými otisky pachatele. Detektiv měl již dávno jasno. Všude po bytě se totiž válely prázdné lahve od alkoholu, antikoncepční pilulky a spodní prádlo...

Hrůzné nálezy

O pár hodin později bylo nalezeno tělo malé Alice Marie. Policista zavezl matku přímo na místo činu, a když uviděla, jak nad mrtvolou poletují mouchy, ztratila vědomí. O pár týdnů později se našla tlející mrtvola Eddieho. Byla v takovém stavu, že již nebylo možné určit příčinu smrti. I přes nedostatek důkazů byla Alice obviněna z dvojnásobné vraždy. Prokurátora nezajímalo ani to, že ji Edmund po rozchodu pronásledoval.

„Snaží se mne pouze zlomit. Chtějí mě vidět truchlit. Ne však kvůli mým dětem, ale kvůli nim. Takovou satisfakci jim nikdy nedopřeji. Nikoho nezajímá, kdo zabil mé děti,” řekla Alice v roce 1971, čtyři roky poté, co byla zatčena za vraždu svých dětí. Státnímu zástupci k tomu stačilo pouhé pochybné svědectví její sousedky Sophie Earomorski, která to prý neměla v hlavě úplně v pořádku.

Odsouzená bez důkazů

Alice byla nejprve souzena za vraždu své dcery Marie. Možná kdyby zůstala věrnou a oddanou manželkou, nebylo by na ni pohlíženo automaticky jako na vinnou. Právě její snaha být nezávislou z ní v očích mnoha Američanů dělala monstrum. Důkazy byly založeny na nevěrohodných výpovědích svědků a sexistických obviněních. Žalobce jí dokonce vytkl, že pouhý měsíc po smrti dětí plavala se svým milencem nahá v bazénu.

Proti Alici vypovídal také jeden z jejích milenců. Prý mu řekla, že děti raději zabije, než aby je nechala u jejich otce. Poté dodal, že se mu k vraždě své dcery přiznala. Korunním svědkem byla ale sousedka Sophie. Uvedla, že viděla Alici odejít z domu, spolu s dětmi a nějakým mužem, ve dvě hodiny ráno. „Lhářko,” křičela na ni obviněná v soudní síni. A měla zřejmě pravdu. Sophie svou výpověď několikrát změnila. Přesto byla Alice 27. května 1968 shledána, ryze mužskou porotou, vinnou. Rozsudek zněl – dvacet let vězení.

Kdo je vrah?

Přestože vyšlo najevo, že oné noci to nebyla Alice, kdo vyšel z domu s dětmi, ale jiní sousedé, porota ji shledala vinnou v obou případech. V roce 1973 byl rozsudek zrušen, pochybovat začal i státní zástupce. O dva roky později ale došlo ke změně verdiktu a Alice byla opět vinná. V roce 1977 byla zase podmínečně propuštěna, a to už navždy.

Provdala se za Anthonyho Gracee, se kterým žila až do jeho smrti v roce 1998. Nyní má bydlet na Floridě, ale pod jiným jménem. Jiní zase tvrdí, že ji viděli v New Yorku. Nic z toho však nebylo stoprocentně potvrzeno. Stejně jako její vina za skutky, kvůli kterým zažila dlouhé martýrium....

Zdroje informací:

Allthatsinteresting.com: Did Alice Crimmins really kill her kids – or was she the victim of a sexist system?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články