Prokletí rodů Kennedyů: Nejstarší syn zahynul při letecké havárii, která je dodnes záhadou

John Fitzgerald Kennedy mladší tragicky zahynul.
Zdroj: Wikimedia Commons
John Fitzgerald Kennedy mladší na pohřbu svého otce. John Fitzgerald Kennedy mladší byl pohledný muž. John Fitzgerald Kennedy mladší před svou smrtí. Tady bylo ještě vše v pořádku. + 1 fotka+ 2 fotky

John F. Kennedy mladší se narodil 25. listopadu 1960 a byl to velmi talentovaný právník, novinář a vydavatel časopisu Pilot. Říká se, že rodina Kennedyů je prokletá, a to z toho důvodu, že několik jejich členů zemřelo tragickou nebo záhadnou smrtí. Smutný osud neminul ani Johna, který zemřel v pouhých 38 letech při letecké nehodě, která nikdy nebyla pořádně vysvětlena.

Markéta Kuča
Markéta Kuča 26. 07. 2020 09:00

John F. Kennedy mladší byl synem  35. prezidenta USA Johna F. Kennedyho a Jacqueline Kennedyové Onassisové. Narodil se šestnáct dní poté, co byl jeho otec zvolen prezidentem. Když byli Johnovi pouhé tři roky, musel se smířit s tím, že přišel o svého milovaného otce. Na prezidenta Kennedyho byl totiž 22. listopadu 1963 spáchán atentát. Po absolvování bakalářského titulu se rozhodl odcestovat do Indie, kde se setkal s matkou Terezou. John byl velmi inteligentní a nadějný. V roce 1988 byl dokonce vybrán časopisem People mezi nejvíce sexy muže a v roce 1989 získal titul doktor práv a randil například s hollywoodskou herečkou Sarah Jessicou Parker. John F. Kennedy zkrátka bodoval na všech frontách.

Splnil si životní sen, na který doplatil životem

Na začátku 90. let si John splnil svůj největší životní sen. Získal pilotní průkaz, ale zastání v rodině se mu nedostala. Matka Jacqueline byla razantně proti, aby její syn pilotoval. Několikrát se nechala slyšet, že to považuje za velmi nebezpečný sport. John si ovšem do věcí nechtěl nechat mluvit a udělal si po svém. Psal se rok 1999 a John byl nadšený z toho, že si jde za svým a vše mu daří. Bohužel 16. července 1999 se svým strojem vzlétl naposledy. Na palubě sportovního letadla Piper PA-32R byla kromě Johna jeho manželka Carolyn a švagrová Lauren Bessettová. Po nějaké době je ovšem spojení přerušeno a naplňují se nejhorší obavy. Letoun spadl do Atlantského oceánu 12 kilometrů od ostrova Martha's Vineyard.

Rozsáhlé pátrání skončilo 21. července, kdy byla nalezena všechna tři těla. Vyšetřovatelé se shodli na tom, že za nehodou stála nezkušenost pilota. John měl licenci na létaní jen za dobré viditelnosti a tak je pravděpodobné, že ve tmě ztratil orientaci a zřítili se střemhlav do oceánu. Všem třem nebylo ještě ani čtyřicet let. Obrovská tragédie, která otřásala rodinou, bohužel nebyla jediná.

Co se tehdy skutečně stalo?

Dodnes je záhadou, co se tehdy skutečně stalo. I přesto, že závěry mluví o tom, že pilot měl málo zkušenosti a pravděpodobně nezvládl pilotování, někteří jsou přesvědčeni o tom, že John F. Kennedy mladší by se nikdy do ničeho tak riskantního nepouštěl. Navíc měl na palubě nejbližší rodinu, tak proč by riskoval? Nejnovější data hovoří o tom, že letadlo spadlo na hladinu rychlostí 100 km za hodinu. Odborníci se snažili nalézt vrak letounu, ale dlouhou dobu se jim to nedařilo. Nacházeli pouze kusy a části z letadla vyplavené na pobřeží. Až zapojili do pátrání speciální sonary, trosky letadla skutečně našli. I v dnešní době se ovšem najdou tací, kteří jsou přesvědčeni, že za smrtí John F. Kennedyho mladšího stojí prokletí, které rodinu provází od chvíle, kdy rodina Kennedyů nechala zmrzačit lobotomií sestru prezidenta J. F. Kennedyho Rosemary Kennedy. Kde je ale skutečná pravda, se pravděpodobně už nikdy nedovíme..

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články