Proroctví Baby Vangy: Co by se mělo stát do konce roku 2021?

Proroctví Baby Vangy: Co by se mělo stát do konce roku 2021?
Zdroj: Wikimedia Commons/Пакко, CC BY-SA 3.0

Proroctvím Baby Vangy věří mnoho lidí. Její stoupenci poukazují na to, že předpověděla vzestup Islámského státu i teroristické útoky z 11. září 2001. Jaké jsou ale její předpovědi na zbytek roku 2021?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 06. 2021 14:00

Baba Vanga se narodila v roce 1911 v Makedonii. Většinu života ale strávila v Bulharsku. Byla považována za duchovní a morální autoritu. Mezi její schopnosti mělo patřit jasnovidectví a komunikace s mrtvými. K jejím obdivovatelům prý patřil i komunistický lídr Leonid Brežněv, jenž ji měl opakovaně navštěvovat.

Tsunami a přírodní katastrofy

Mezi nejobávanější předpovědi Baby Vangy patří ta o tsunami a různých přírodních katastrofách. Poprvé údajně předpověděla, že tsunami udeří v Asii v roce 2004. Toto proroctví se splnilo. O život tehdy přišlo více než 220 000 lidí. Letos by mělo udeřit podobné neštěstí, které bude následováno zemětřesením a padáním meteoritů. Dobrá zpráva je, že původně se to mělo stát minulý rok. Snad to letos dopadne stejně.

Baba Vanga předpovídá konec světa i lék na rakovinu

Podle Baby Vangy by měl konec světa přijít tehdy, až planetu ovládnou „tři obři a silný drak”. Tehdy bychom se měli stát svědky ničivých událostí, které změní osud lidstva. Spousta odborníků, kteří se zaobírají jejími předpovědmi, se domnívá, že tím velkým drakem je Čína a ničivou událostí aktuální epidemie koronaviru. Podle britského webu Express.co.uk však sama mystička odhadovala, že konec světa by neměl přijít dříve než v roce 5079.

Mezi pozitivní věštby patří ta, v níž se Vanga zmiňuje o léku na rakovinu, který by mělo lidstvo objevit na počátku dvacátého prvního století. Stihne se to ještě letos? Minulý rok přinesl Český rozhlas informaci o tom, že čeští vědci vyvinuli lék na rakovinu, který by se ale mohl na trh dostat až v roce 2024.

Máme věřit Babě Vanze?

Skeptici tvrdí, že existuje jen velmi málo důkazů o prorockých schopnostech Baby Vangy. Byť její příznivci uvádějí, že se 85 % předpovědí splnilo, neexistuje žádný důkaz o tom, že něco takového doopravdy prorokovala. Již zmiňovaný Express.co.uk navíc připomíná zajímavé zjištění z roku 2012, spousta proroctví prý byla vytvořená ruskými internetovými trolly. Sama Vanga patrně nebyla gramotná a její údajná proroctví zaznamenávali lidé financováni bulharskou vládou. Mohli už i oni popustit uzdu své fantazii?

Jak tedy máme pohlížet třeba předpověď, že se lidstvo za sedm let vydá na Venuši, aby tam hledalo nové zdroje energie? Nebo, že v roce 3005 dojde na Marsu k válce, která změní trajektorii planety? Jde snad o další výmysly, které rozmělňují poselství slavné věštkyně?

Zdroje informací:

Express.co.uk: Baba Vanga 2021 predictions: Tsunami warning, end of the world and cancer cure in New Year

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články