Výročí smrti Baby Vangy: Nejznámější vědma světa předpověděla 11. září i smrt princezny Diany

Výročí smrti Baby Vangy: Nejznámější vědma světa předpověděla 11. září i smrt princezny Diany
Zdroj: Pixabay.com/Wikimedia Commons, Public Domain
Baba Vanga předpověděla vážné onemocnění Donalda TrumpaStejně tak havárii v Černobylu.Dokonce i smrt princezny Diany.
Konce světa se prozatím obávat nemusíme.+ 1 fotka+ 2 fotky

Její jméno se objevovalo v souvislosti se spoustou událostí posledních dvaceti let. Ať už šlo o ničivé vlny tsunami či teroristické útoky 11. září, vědma známá jako Baba Vanga se málokdy mýlila. Od její smrti uplynulo 11. srpna 2020 24 let. Co lidstvu předpověděla?

Petr Jirsa
Petr Jirsa 11. 08. 2020 07:00

Život snad neznámější vědmy světa byl opředen nejrůznějšími mýty. Říká se, že Baba Vanga, vlastním jménem Vangelija Pandeva Dimitrova, prožila v dětství silnou bouři. Někteří obyvatelé její rodné vesnice Strumica, která se nechází v Severní Makedonii, dokonce tvrdili, že ji odneslo tornádo. Vangelija pak byla nalezena o několik hodin později a její oči byly plné písku. I přes pomoc lékařů však dívka oslepla. 

Nabytí věšteckých schopností

O několik let později ji postihl zápal plic, kterému málem podlehla. Z nemoci se vyléčila až po několika dlouhých měsících. A právě během stonání měl k Vangeliji promlouvat tajemný přízrak, jenž jí údajně sdělil, že se brzy svět zblázní a budou ho ohrožovat nejrůznější katastrofy. On ji však bude před jednotlivými událostmi včas varovat. Leckdo by považoval Vangelijinu výpověď za nesmysl. Její proroctví se však začala naplňovat.

Naplněná proroctví

Předpověděla například havárii v jaderné elektrárně v Černobylu, pád komunismu, zkázu ruské jaderné ponorky Kursk, tragickou smrt princezny Diany či útok na Světové obchodní centrum v New Yorku. Z přírodních katastrof varovala například před zemětřesením v Indickém oceánu a s ním spojenou vlnou tsunami, která 26. prosince 2004 zasáhla pobřeží Indonésie a Thajska. Dle její prognózy má však obdobnou oblast zasáhnout mnohem ničivější vlna, a to do roku 2021.

Co hrozí lidstvu nyní?

Dále hovořila o znovuzrození Sovětského svazu, zdravotních komplikacích amerického prezidenta, atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina či konci světa. Ne všechny výklady se však vyplnily. Drtivá většina ale ano. Absolutní konec civilizace ovšem Baba Vanga předpověděla až na rok 2304, kdy údajně lidstvo vynalezne stroj na cestování časem. Jestli se však její nejčernější prognózy vyplní, ukáže jen čas. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články