Příběhy lidí, kteří vstali z mrtvých: Carlos Camejo se po autonehodě probral během pitvy

Příběhy lidí, kteří vstali z mrtvých: Carlos Camejo se po autonehodě probral během pitvy
Zdroj: Unsplash

Pokud jste měli někdy noční můry o pohřbení zaživa, probuzení v márnici, nebo o uvěznění ve svém nehybném těle, vězte, že to někdy nemusí být jenom sen. Tyto situace se nestávají pouze ve filmech a seriálech, občas se vyskytují i v reálném světě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 06. 2021 14:00

Příběhy lidí, kteří se doslova vrátili zpět mezi živé, jsou opravdu děsivé. Jedna věc je ale naštěstí stále sci-fi, a to zombie ve stylu Živých mrtvých. A snad to tak ještě dlouho zůstane.

Prostě je mrtvý a hotovo!

Pro Australanku Kate Ogg to měl být nejlepší den v životě, přišel však nečekaný zvrat. V květnu roku 2010 porodila předčasně dvojčata, přičemž jeden z chlapců byl lékařem prohlášen za mrtvého. Rodiče se jej však nechtěli vzdát. Kate i její manžel David si ho chtěli k sobě přitisknout, aby pocítil jejich teplo. Po několika minutách se malý Jamie začal hýbat.

Podle webu Today.com však sestřičky jen mávly rukou a odbyly rodiče se slovy, že jde pouze o reflexy. Jenomže pak otevřel chlapec oči a trošku se napil mateřského mléka. Personál však dál trval na tom, že nebude obtěžovat lékaře s historkami o oživlých miminech. Až po důrazném vyzvání se „profesionálky” uráčily dojít pro svého nadřízeného lékaře. Ten zkontroloval dítě a kroutil hlavou, protože to nedokázal pochopit. Pak samozřejmě v kartě škrtl slovo mrtvý a přepsal jej na živý.

Pitva živého člověka

V současnosti ujdou nebožtíci poměrně dlouhou cestu, než se ocitnou takzvaně pod drnem. Ze smrtelné postele se přesunou do márnice, pak na pitevnu, opět do márnice a až pak přichází na řadu pohřeb. Člověk by tak mohl sarkasticky poznamenat, že pokud není dotyčný skutečné mrtvý, má dost času na to, aby se probudil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Occult (@theoccultpage)

Venezuelan Carlose Camejo o tom ví své. Po velmi těžké autonehodě byl prohlášen za mrtvého. Probral se však během vlastní pitvy.Byla to nesnesitelná bolest,” svěřil se místním novinám El Universal. Lékaři mu zrovna prováděli řez na obličeji, když si uvědomili, že krvácí, což mrtvoly rozhodně nedělají. Ale dál už to mělo lepší průběh. A nejen pro Carlose. Když jeho truchlící manželka přišla do nemocnice identifikovat tělo, našla tam svého muže živého a v relativně dobrém stavu.

Vstal z mrtvých jako Lazar

Ve filmech je to vždy stejné. Když se někomu zastaví srdce, objeví se lékaři s resuscitačním vozíkem, a po pár okamžicích je nebožák obvykle zpět mezi živými. Tonyho Yahlea ale oživovali dlouhých 45 minut, než to nakonec vzdali.

Podle ABCnews.go.com se tehdy stalo něco neobvyklého. Když Tonyho 17-letý syn Lawrence viděl, že lékaři zastavili boj o život táty, vykřikl: „Tati, ty dnes nezemřeš!" A nezemřel. O několik minut později zaznamenaly přístroje tep. Po šesti dnech byl muž propuštěn domů. Někdy se tomu říká i Lazarův fenomén, jinak též zdánlivá smrt. Lékaři vzdají boj o pacientův život a prohlásí jej za zesnulého. On se však po chvilce probudí sám.

Zdroje informací:

Grunge.com: Insane True Stories Of People Who Came Back To Life

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články