Stalker královny Viktorie: V Buckinghamském paláci jí kradl spodní prádlo 14letý kluk

Stalker královny Viktorie: V Buckinghamském paláci jí kradl spodní prádlo 14letý kluk
Zdroj: Wikimedia Commons/Franz Xaver Winterhalter, Public domain
Královna Viktorie sepsala před svou smrtí seznam přání, v němž definovala, co se má stát s jejím tělem a rakví, než bude uložena do hrobu. Požadovala třeba sádrový odlitek ruky svého muže, prince Alberta, který byl už dlouho po smrti.Zatímco za života preferovala tmavou barvu, na pohřbu měla převládat bílá. Do hrobu si také vzala větvičku vřesu, jako vzpomínku na svého věrného služebníka Johna Browna.Ač byla menšího vzrůstu, její rakev byla poměrně velká.+ 3 fotky+ 4 fotky

Britská královna Viktorie žila v době, kdy se na bezpečnost moc nehledělo. Muži jí přímo na ulici házeli do kočáru milostné dopisy. A po Buckinghamském paláci se potuloval čtrnáctiletý chlapec, který se někdy posadil na trůn, jindy královně ukradl spodní prádlo...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 05. 2022 14:00

V roce 1838 měl královnu Viktorii sledovat dospívající chlapec, jenž dokázal nepozorovaně proniknout do paláce. Nestačilo mu panovnici jen pozorovat. Toužil také po suvenýrech té nejintimnější povahy – kradl její spodní prádlo.

Milostné dopisy pro královnu Viktorii

Když Viktorie nastoupila v osmnácti letech na anglický trůn, působilo to na poddané tak, že se začíná vládnout s takzvaným čistým štítem. Její obliba začala prudce stoupat. Nebylo nic divného, že když projížděla v kočáře mezi lidmi, házeli jí muži milostné dopisy s žádostí o ruku. Už toto samo o sobě vypovídá, že její bezpečnost nebyla zrovna na té nejlepší úrovni.

Do Buckinghamského paláce mohl vstoupit prakticky kdokoli. Na vině byla do očí bijící neefektivita, což dokazuje i dobová anekdota o tom, jak si královna Viktorie přála rozdělat oheň. Na to jí bylo řečeno, že jeden služebník nanosí dřevo a druhý jej zapálí. Nedostavil se ale ani jeden. A jelikož nebyl palác ani obehnán plotem, mohli lidé často vidět, jak před ním spí několik opilců.

Čtrnáctiletý stalker Edward Jones

Jan Bondens sestavil v roce 2011 z novinových ústřižků příběh o čtrnáctiletém chlapci Edwardu Jonesovi, který kradl královně Viktorii spodní prádlo. V tehdejším tisku byl popisován jako ošklivý a ve špinavém oblečení. Spousta lidí ho zřejmě považovala za kominíka. V paláci se prý choval jako doma, naslouchal cizím hovorům, a dokonce posedával na trůně.

Konec stalkera královny Viktorie

byl mladý Edward Jones shledán vinným, porotu soudu svými činy spíše pobavil. Navíc veřejně přísahal, že jakmile se mu naskytne příležitost, do paláce se znovu vrátí. Ve snaze zamezit dalším skandálům byl poslán na loď směřující do Brazílie. Nějakým záhadným způsobem se mu však podařilo vrátit se.

O něco později jej posadili na loď plující do Austrálie. I z té dokázal utéct. Moc si tím ale nepomohl, neboť jej tam zanedlouho poslali zpět. Tehdy mu asi došlo, že nemá cenu pokoušet se o návrat. V Perthu si našel práci městského vyvolávače, kterému nikdo neřekl jinak než zloděj královnina spodního prádla.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Viktorie (britská královna)

Grunge.com: The Peculiar Story Of The Boy Who Stole Queen Victoria’s Underwear

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články