Světový den koček: 11 plemen, která vám zničí nábytek, potrhají záclony i dokonale otráví ostatní členy domácnosti

Světový den koček: 11 plemen, která vám zničí nábytek, potrhají záclony i dokonale otráví ostatní členy domácnosti
Zdroj: Pixabay
Siamská kočka je roztomilá, ale když vrhne tento pohled na vašeho psa, jako by mu říkala: zkus něco a uvidíš.Možná není na škodu pořídit sphynxovi kamaráda. Pak se nebude nudit a neprojeví se u něho rozmrzelost.Jelikož se bombajská kočka řadí mezi hybridní plemena, má četné rysy chování. Je nebojácná, rázná a nesnáší jakékoli bedýnky. Ač jsou postavou malé, díky robustnímu vzrůstu dokáží vyhrát nejeden zápas.Krásná srst bengálské kočky je připomínkou toho, že má divokou povahu. Když je rozmrzelá, může hodně značkovat. Vyžadují také hodně pohybu, jinak zdemolují vše, co jim přijde do cesty.+ 7 fotek+ 8 fotek

Osmý srpen již po jednadvacáté patří našim čtyřnohým domácím mazlíčkům - kočkám. Hlavním úkolem Světového dne koček je naučit se, jak se o ně co nejlépe starat a jak je chránit. Původním záměrem však bylo lidem ukázat, kolik koček je v útulcích a že by bylo dobré začít s jejích osvojováním. My od tohoto tématu ale odbočíme a podíváme se na to, s jakými kočkami by jsme to asi moc doma nevyhráli. Čeká vás 11 nejagresivnějších plemen na světě.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 08. 2023 11:00

Myšlenka na Světový den koček vznikla v Jižní Americe, kde se jich po ulicích toulají stovky. Kočky patří mezi nejoblíbenější domácí zvířata, nemají však problémy přežívat i v divočině. Jsou totiž povahově velme nezávislé. Jejich přátelství si tak lze získat později, než jak je tomu u psů.

Siamské kočky

Siamky patří mezi nejagresivnější a nejteritoriálnější kočky na světě. Pokud si dovolíte mít i jiné domácí mazlíčky, počítejte s tím, že budete muset tyto kočky prosit na kolenou, aby je vzaly na milost. Jsou totiž velmi žárlivé, a tím pádem i majetnické. Bude tak trvat velmi dlouho, než na ně přestanou pouštět hrůzu.

Co s tím? Jak se říká, zacházet s ní jako s malovaným vejcem. Je libo granulky (100 gramů za 500 korun) vyrobené v zemi, o níž slyšíte poprvé v životě? Nebo kapsičky, které však nesmí být v želé, protože kdo by jedl maso obalené v želé, že? A pamlsky - nejlépe házet, aby měly pocit, že loví. Prostě jim věnovat všechen svůj čas. Když totiž siamka pojme podezření, že není na prvním místě, pořádně ji to naštve, a věřte tomu, že tohle fakt nechcete.

Sphynx

Na Sphynxe se stačí podívat a hned je nám jasné, že má něco za lubem. Jedno mu ale nejde upřít, je velmi, ale opravdu velmi inteligentní. Díky tomu se spoustě páníčkům podařilo tuto kočku naučit aportovat. Tady ale musí autor článku poznamenat, že i jeho "obyčejný" kocour umí přinést rozkousanou myší hračku zpět, a to bez jakéhokoli výcviku.

Ale ještě zpět k té inteligenci. I tohle je druh kočky, který si umí dát dvě a dvě dohromady. Pokud si jí nebudete dostatečně všímat, nabyde přesvědčení, že ji zanedbáváte. A jak bude tuto situaci řešit? Samozřejmě, že agresivním chováním. Nejlepší obrana je totiž útok.

Na další vykutálené kočky se podívejte do naší galerie.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Kočka domácí

Petkeen.com: Top 11 Most Agressive Cat Breeds

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články