Texaský masakr motorovou pilou: Krutá pravda o pozadí filmu, inspiroval se skutečnou událostí

Texaský masakr motorovou pilou
Zdroj: TV Prima
Tady to všechno začalo. Dům, ve kterém se natáčel původní Texaský masakr motorovou pilou. Tady jsou turisté vítáni.Zde ale již ne. Pro remake klasiky majitelé propůjčili svou farmu jen kvůli finančním potížím. Fanoušci rodiny Hewittovým jim lezou pořádně na nervy.To je ale situace. Místní pseudo šerif vám nepomůže. Naopak vás zavede ke své rodině.Je plná bláznů a nemůžete od ní čekat nic jiného než smrt.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Kladli jste si někdy otázku, zda se film Texaský masakr motorovou pilou inspiroval skutečnými událostmi? Žila v minulosti v Texasu šílená rodina, jež na počkání vraždila nebohé turisty? A mohl být jejím členem maniak s koženou maskou na obličeji a motorovou pilou jako nástrojem k zabíjení? Odpověď zní: ano, ale jen do jisté míry.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 10. 2020 13:00

Texaský masakr motorovou pilou vlastně ničím nevybočuje z klasického hororového žánru. Přesto je v něm něco znepokojivého. Mohlo by se to totiž přihodit každému z nás. Šílení vrahové nežijí jen v Americe, jak se nám může právě z přemíry jejich filmové produkce zdát. Opuštěná místa, kde dávají lišky dobrou noc, mohou ukrývat děsivá tajemství prakticky kdekoli.

Skutečný dům vraždících maniaků

Kdybyste chtěli navštívit rodný dům Hewittových, nemuseli byste čekat na Halloween. Nevynoří se totiž z mlhy s úderem půlnoci, ale již celé roky stojí v Kingslandu v Texasu. Právě zde se totiž natáčel úplně první horor s vraždícím maniakem. Slovo “skutečný” je tak použito s notnou dávkou nadsázky. Kdybyste však zatoužili po modernějším zpracování klasiky žánru, museli byste se vydat do Grangeru, neboť právě zde se odehrával remake z roku 2003.

U tohoto domu je však vstup jen na vlastní nebezpečí. Jeho majitelé totiž turisty moc nemusí. “Patřím do rodiny majitelů domu,” napsal před čtyřmi lety na web s tipy na výlet muž s přezdívkou Slapdog. “Náš dům stojí na soukromém pozemku. Můžete jej tak fotit jen z cesty. Uvědomte si laskavě, že tam žijí lidé. Je to fungující farma. Kývli jsme na natáčení jen proto, že byla v té době krize. Nezapomínejte na to, že Texaský masakr je jen fikcí. Nikdo takový v našem domě nikdy nežil.”

Kým se film doopravdy inspiroval?

Jedna věc pravdivá je, a to, že skutečně existoval sériový vrah, který se oblékal do kůže svých obětí. Řeč je o vrahovi Edu Geinovi. Ač jeho činy nelze v žádném případě omlouvat, je nutno dodat, že za jeho vyšinuté chování mohla zřejmě jeho matka. Coby náboženská fanatička donutila své syny zříci se žen. Navíc je neustále ponižovala. Když jeho matka a bratr zemřeli, ztratil zájem o hospodářství a raději se oddával čtení.

Zajímaly ho koncentrační tábory, sodomie a bolest. Jeho největším koníčkem bylo ale studium anatomie. Zanedlouho přešel od teorie k praxi. Spolu se svým mentálně zaostalým kamarádem Gusem začal vykrádat hroby. Mrtvoly stahoval z kůže a šil si z ní různé obleky. Používal i ženské genitálie, které si přivazoval ke svým vlastním. Takto ustrojený vycházel v noci před dům a za svitu měsíce začal tancovat.

Nemohl být ženou, a tak začal vraždit

Po deseti letech to Eda přestalo bavit. Tehdy pomýšlel na to, že by si nechal změnit pohlaví. V té době to však nebylo možné. A tak si svou frustraci začal vybíjet na živých obětech. Kolik jich měl na svědomí, se dodnes přesně neví, past však sklapla s vraždou Bernice Worden. Prozradilo ho přílišné vyptávání. Když k jeho statku dorazila policie, naskytl se jim hrůzný pohled.

V kuchyni viselo hlavou dolů nahé tělo Bernice. Od pohlaví až k jícnu se táhla řezná rána, chyběla hlava a pohlavní orgány. Všude panoval nesnesitelný zápach. Při prohlídce domu byly ještě objeveny uříznuté nosy, masky vyrobené z lidské kůže, hlavy či kožené holínky anebo peněženka. Nejděsivější však byl jeho kompletní “ženský” oblek, sbírka rtů a lednička plná orgánů. Jako duševně nepříčetný byl odsouzen na doživotí ve Waupun State Hospital. Zemřel v roce 1984 na rakovinu, ve věku 77 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ed Gein

Roadtrippers.com: The Hewitt House

Chasingthefrog.com: The Texas Chainsaw Massacre

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články