Tragický konec hvězdy Poltergeista: Dominique Dunne prý zemřela dvakrát

Tragický konec hvězdy Poltergeista: Dominique Dunne prý zemřela dvakrát
Zdroj: Profimedia

Herečka Dominique Dunne měla celý život před sebou. Právě dotočila dnes již kultovní horor Poltergeist, který se těšil takovému úspěchu, že z ní přes noc udělal hollywoodskou hvězdu. V osobním životě se jí ale moc nedařilo. Její přítel John Thomas Sweeney nedokázal přijmout fakt, že je mezi nimi konec...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 01. 2022 15:00

Časté hádky přerostly ve fyzické týrání, které skončilo pokusem o vraždu. Kdyby tehdy Sweeneyho nezastavil hereččin kamarád, dopadlo by to špatně. Násilník se však nehodlal vzdát. Podruhé se už nenechal nikým vyrušit...

Vražda Dominique Dunne

Sweeney si bohužel nedal říct ani po neúspěšném pokusu o vraždu a nadále se snažil s Dominique usmířit. V noci 30. října 1982 se vrátil do jejího domu s nadějí, že mu odpustí. Odmítla a to jej rozčílilo doběla. Popadl ji za vlasy a odtáhl k vedlejšímu domu. Tam ji začal škrtit, dokud nepozbyla vědomí. V policejní zprávě bylo uvedeno, že jí svíral hrdlo celých pět minut.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @silvia.ufpa

Po převozu do nemocnice zůstala Dominique Dunne v kómatu. A po čtyřech dnech byla, kvůli nulové mozkové aktivitě, odpojena od přístrojů. Sweeney byl obviněn z vraždy a o rok později stanul před soudem. Jeho právník prohlašoval, že šlo o zločin z vášně a zároveň zabránil tomu, aby před porotou vypovídala bývalá partnerka obžalovaného. Kdyby se tak stalo, dozvěděl by se soud o tom, že i ona byla terčem domácího násilí.

Druhá smrt Dominique Dunne

Sweeneyho právník se nezastavil před ničím. Dokonce začal zpochybňovat hereččinu povahu. Naznačoval, že měla svého bývalého přítele k útoku vyprovokovat. To si ale nenechal líbit její bratr Griffin. „Tím, že jste ji takto očernili, jste ji zabili podruhé. Tentokrát společensky,” řekl.

Porota vraha stejně uznala vinným ze zločinu z vášně. Maximální trest činil šest let odnětí svobody, odseděl si ale jen dva a půl roku. Po roce od smrti své dcery založila hereččina matka podpůrnou skupinu pro oběti vražd s názvem Justice For Homicide Victims.

Tady vaří vrah

Tři měsíce po propuštění se Sweeney nechal zaměstnat jako kuchař v luxusní kalifornské restauraci. Když to hereččin bratr zjistil, postavil se před vchod a začal hostům rozdávat letáky s textem: „Ruce, které uvařily dnešní jídlo, zabily Dominique Dunne. Sweeney tlak rodiny dlouho nevydržel a odstěhoval se.

V polovině 90. let kontaktoval rodinu jeden lékař z Floridy s tím, že si jeho dcera chce vzít jistého Johna Thomase Sweeneyho. Chtěl vědět, zda jde o pouhou shodu jmen, anebo se mu chce do rodiny vetřít odsouzený vrah. Správná byla druhá možnost. Griffin se snažil ženu varovat, ale Sweeney ho za to obvinil z obtěžování. O něco později si změnil jméno na John Maura a přemístil se na severozápad Pacifiku, kde začal opět pracovat jako kuchař. Dál po něm už rodina mrtvé herečky nepátrala. Jak sami řekli, nehodlali si už jeho sledováním marnit životy.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Dominique Dunne

Grunge.com: The Tragic Death Of Poltergeist Actress Dominique Dunne

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články