Vrazi podle horoskopu: Nejhorší bestie, které se narodily ve znamení Blíženců

Vrazi podle horoskopu: Nejhorší bestie, které se narodily ve znamení Blíženců
Zdroj: Wikimedia Commons/Bundesarchiv, CC BY-SA 3.0 de
Peter Kürten (26. května 1883) patří mezi nejhorší německé sériové vrahy. Policie jej dlouho nemohla dopadnout. Pomohlo až svědectví Češky Marie Budlichové.Kürtenova vražedná zbraň. Nůžky zabodával svým obětem do krční tepny.David Berkowitz (1. června 1953) prý plnil příkazy démonického černého psa.Zaměřoval se na dlouhovlasé ženy a zamilované páry.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Říká se, že lidé narozeni ve znamení Blíženců jsou rádi středem pozornosti. Vrazi Peter Kürten, David Berkowitz a Arthur Shawcross tuto vlastnost projevili naplno. Jejich tváře však neplnily společenské magazíny, ale policejní snímky pořízené ihned po zatčení.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 05. 2021 14:00

Blíženec by měl holdovat společenskému životu, Peter Kürten však ožíval až pod pláštěm noci a na osamocených místech, kde mohl číhat na svou oběť. David Berkowitz byl sice velmi inteligentní, svůj bystrý mozek však bohužel využil k páchání vražd. Arthur Shawcross to zase neměl v hlavě moc v pořádku, zvrácené choutky byly u něj vždy na prvním místě.

Düsseldorfský vampýr Peter Kürten

Peter Kürten (26. května 1883) alias Düsseldorfský netvor či vampýr patřil k nejhorším sériovým vrahům Německa. Liboval si v pedofilii, zoofilii a nekrofilii. Nejraději zabíjel nůžkami, které zabodl svým obětem do krční tepny. Düsseldorf v průběhu jeho řádění zachvátila panika. Mrtvol přibývalo a policie neměla žádnou stopu.

Dopadnout jej v květnu 1930 pomohlo až svědectví Češky Marie Budlichové, která přijela do města za prací. Ta jeho útok přežila a následně vyšetřovatele přivedla až ke Kürtenovu domu. Byl okamžitě zatčen a obviněn z jedenácti vražd. Za to jej čekala gilotina. Jeho poslední slova byla: „Chci slyšet šplouchnutí vlastní krve.”

Vrazi ve znamení Blíženců

David Berkowitz (1. června 1953), známý též pod pseudonymem Samův syn, se policii ve svých dopisech dlouho vysmíval. Své řádění navíc svaloval na sousedova černého psa, který mu to měl prý přikázat. Zaměřoval se hlavně na dlouhovlasé dívky a zamilované páry. Jako vražednou zbraň používal revolver ráže 44. Zatčen byl 10. srpna 1977 a dostal doživotní trest. Berkowitz ještě pořád sedí.

Arthur Shawcross (6. června 1945) měl podprůměrné IQ ve výši 86 bodů. Jeho vraždění ukončila školácká chyba, nemohl se totiž zbavit jednoho zlozvyku - ukájel se nad mrtvolami svých obětí. A právě díky tomu jej policisté v roce 1990 našli, když ve vrtulníku pročesávali okolí místa jeho poslední vraždy. Verdikt soudu zněl jasně - 250 let natvrdo. Doufal sice, že konzumací masa prostitutek nakažených virem HIV urychlí svůj odchod na druhý břeh, to mu ovšem nevyšlo. Arthur Shawcross zemřel až v roce 2008 na infarkt.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Peter Kürten, David Berkowitz, Arthur Shawcross

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články