Záhadné zmizení 6leté dívky: Uprostřed hry s kamarády ji měl unést strašidelný muž

Záhadné zmizení 6leté dívky: Morgan Nick prý unesl strašidelně vypadající muž, její tělo se nikdy nenašlo
Zdroj: Unsplash

Šestiletá Morgan Nick zmizela 9. června 1995. Naposledy s ní mluvila její matka, které se dívka zeptala, zda by mohla jít s kamarády chytat do zavařovačky světlušky. Od té doby ji už nikdo neviděl. Jako by se po ní slehla zem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 11. 2022 11:00

Její rodina byla celou situací zdrcená, nikdo z nich však neztrácel naději. Během třiceti let, které uplynuly od jejího zmizení, se ozval bezpočet anonymních tipů. Byl některý z nich alespoň trochu užitečný? A co se vůbec ten den stalo?

Zmizení Morgan Nick

Muž, který měl unést malou Morgan, vypadal dle svědků ”strašidelně”. Ještě předtím si ji měl prohlížet, když si hrála s přáteli. Přistoupil k ní až poté, co si zavazovala tkaničku od bot. Zmizela prý v mžiku oka. Když byla policii nahlášená jako nezvěstná, vydalo se prohlášení, že dívčiným poznávacím znakem je výrazná, fialově zbarvená žíla na levé straně hrudi.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený For Morgan Nick (@love.alwayshopes)

Únosce měl být střední postavy. Obličej mu zdobil knír a asi centimetrové strniště. Pohyboval se v červeném pick-upu s bílým karavanem. Víc informací o něm bohužel policisté neměli. Případ se pohnul až v roce 2021, kdy FBI oznámila, že se do jejího hledáčku dostal zločinec Billy Jack Lincks. Mělo to ale jeden háček. Už nějakou dobu nebyl mezi živými.

Byl pachatel již po smrti?

Vyšetřovatelé se v průběhu let zabývali hned několika tipy, kde by se mohlo nacházet tělo unesené Morgan. Ve všech případech to byl jen planý poplach. Když FBI prohlásila, že jsou konečně na stopě něčemu kloudnému, požádala veřejnost o jakékoli informace o zesnulém muži jménem Billy Jack Lincks. Během druhé světové války narukoval, do USA se vrátil až v sedmdesátých letech. Dva měsíce po Morganině zmizení se pokusil unést mladou dívku. Navíc řídil červený pick-up Chevrolet.

Když v roce 1995 vyšetřovatelé důkladně prozkoumali jeho auto, našli lepící pásku, lano, plachtu, mačetu a skvrny od krve. Bohužel se testy DNA záhadně ztratily. Lincks už také nemůže být obviněn, neboť zemřel ve vězení. Objeví se někdy konečně někdo, kdo zná pravdu?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Disappearance of Morgan Nick

Allthatsinteresting.com: Inside The Unsolved Mysterty Of Morgan Nick, The Arkansas Girl Who Vanished At A Little League Game

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články