Jak básníci neztrácejí naději: Zato ztratili hollywoodskou hvězdu a předvedli odvážné scény naruby

Jak básníci neztrácejí naději, Kříž, Badinková
Zdroj: TV Nova
Jak básníci neztrácejí naději. Štěpán opět pracuje jako lékař, musí se však vypořádat se smrtí maminky a nefunkčním vztahem. Věděli jste, že se Michaela Badinková obarvila na zrzavo kvůli Dušanu Kleinovi? Chtěl z ní mít Nicole Kidman.
Film vidělo v kinech přes 400 000 diváků.
Leoš Mareš stihl natočit všechny scény za pět dnů.
Michaela se také musela kvůli filmu naučit jezdit na kolečkových bruslích.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Čtvrtý díl Básníků se může pyšnit hned několika zajímavými, možná až pikantními zákulisními informacemi. Třeba tím, že Michaela Badinková se dostala na konkurz jen díky přímluvě a že dostala za úkol převtělit se do herečky Nicole Kidman.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 10. 2020 16:00

Chcete si připomenout, jak Štěpán naloží se svým životem po smrti maminky? V tom případě se můžete dnes v 17:00 podívat na film Jak básníci neztrácejí naději, který vysílá TV Nova. Štěpán teď pracuje u záchranky, jeho vztah s Ute už není to, co býval, a navíc se k němu nastěhuje Kenny, který se zrovna rozvádí. Jednoho dne potká v lékárně pohlednou Aničku a rázem má nový důvod k životu.

Je to velmi neobvyklé, ale herečka Michaela Badinková byla vybrána do role Veverky pouhý týden před započetím natáčení. Navíc přišla na konkurz s hodinovým zpožděním, neboť se zúčastnila ještě jiného výběrového řízení. Naštěstí vše dobře dopadlo, a to hlavně díky přímluvě Borise Rössnera, který herečku komisi osobně doporučil.

Hollywoodská hvězda a erotika naruby

Režisér Dušan Klein toužil po tom, aby měl ve filmu herečku hollywoodského ražení, a tak požádal Michaelu, aby se nabarvila na zrzavo. Představoval si pak totiž, že bude vypadat úplně jako Nicole Kidman.

Jak už všichni víme, herečka ho samozřejmě poslechla. A možná právě proto na ni pak bral ohledy, když se natáčely erotické scény. Byl to pro ni debut, takže se opravdu hodně styděla. Dušan Klein na ni zbytečně netlačil a umožnil jí absolvovat scénu ve spodním prádle.

Rozepře s Vetchým

Roli Karase nakonec získal Lukáš Vaculík, bylo to ale na poslední chvíli. Původně se měl tohoto úkolu zhostit Ondřej Vetchý, který však těsně před startem produkce nabídku odmítl. Mezi Dušanem Kleinem a Vetchým to pak bylo po nějakou dobu na ostří nože. Naštěstí to film nijak neovlivnilo. Vidělo ho přes čtyři sta tisíc diváků, což tvůrcům vyneslo zisk v hodnotě třiceti šesti milionů korun.

Pravý záchranář

Sanitku neřídil herec, ale skutečný profesionál Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy, Michal Petrus. Měl však na place ještě jednu funkci, a to sice odborný dohled, a to z pozice vyškoleného zdravotníka. Musel se však smířit s tím, že ho v postprodukci nadaboval Jiří Štěpnička.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Jak básníci neztrácejí naději

TV Nova: Jak básníci neztrácejí naději

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články