Film Vítr v kapse: Sagvan se během natáčení poprvé zamiloval. Snímek byl inspirován tragédií

Sagvan Tofi, Vítr v kapse
Zdroj: se souhlasem Prima MAX
Vítr v kapse: Kamarádi Ondřej (Lukáš Vaculík) a Cyril (Sagvan Tofi) mají po maturitě a nyní je čeká zařazení do pracovního procesu. Nástup do velkého podniku zvládnou celkem dobře, hlavně ulívání v pracovní době. Až tragická smrt jednoho z nich ukončí lehkomyslný přístup k životu. Režisér Jaroslav Soukup si Lukáše Vaculíka vybral na základě jeho výkonu ve filmu Lásky mezi kapkami deště.Vítr v kapse vznikl na zakázku soudruhů z Barrandova. Bylo nutné natočit film z dělnického prostředí.Snímek Vítr v kapse přilákal do kin skoro dva miliony diváků.+ 2 fotky+ 3 fotky

Na film Vítr v kapse vzpomíná nejraději asi Sagvan Tofi. Během natáčení se seznámil s mladou dívkou z Plzně, se kterou prý prožil své poprvé. Na druhou stranu zahaluje tento film i temný mrak tragédie. Jaroslav Soukup čerpal při psaní scénáře z vlastního života, konkrétně ze smrtelné nehody kamaráda.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 08. 2020 14:00

Dva nerozluční kamarádi nastupují po škole do strojírenského závodu. Ještě mají plnou hlavu maturity a posledního ročníku, takže jim trvá o něco déle přizpůsobit se změnám a životu dospělého člověka. Přesto neztrácejí naději. V hlavách se jim rodí velké plány. Jenomže na obzoru se rýsuje jedna tragédie...

Na film Vítr v kapse se můžete podívat dnes ve 16:40 na Nova Cinema

Po všech stránkách poprvé

Vítr v kapse neznamenal pro Sagvana Tofiho jen úplně první filmovou roli, ale také první lásku a ztrátu panictví. Poprvé tak okusil, co to znamená být slavný a nemít nouzi o zástupy slečen. Měl taky možnost se hned v prvním ročníku na konzervatoři setkat s vynikajícími herci. Taková zkušenost je k nezaplacení.

Jeho první láska se jmenovala Zuzana a bydlela v Plzni. Potkali se během natáčení. Chodil za ní tajně, neboť se měl ve svém volném čase věnovat dohánění zameškaného učiva. Tehdy nebylo zvykem, aby se studenti prvního ročníku pouštěli do filmů, tak si pak musel svůj přešlap řádně vyžehlit. Mělo ale mezi nimi dojít na milování, takže to za ten průšvih asi stálo.

Celoživotní přátelství

Sagvan teprve začínal. Lukáš Vaculík byl už ale ve čtvrtém ročníku a měl za sebou celovečerní film i seriál. Přesto si ihned padli do noty. Zřejmě proto, že Sagvan má horkou krev, Lukáš je naopak introvert a klidný typ. A jejich vzájemná chemie napomohla k tomu, aby byly jejich společné filmy divácky úspěšné.

V současnosti mají oba dva své rodiny a známé, ale i tak na sebe nezapomněli. Občas se rádi sejdou. Rovněž se již deset let potkávají na prknech, co znamenají svět.

Inspirací byla tragická nehoda

Při psaní scénáře vycházel režisér Jaroslav Soukup z vlastního života. Jednak studoval, spolu se svým kolegou Miroslavem Vaicem, průmyslovku v Plzni, kde poté natáčení filmu probíhalo, a také zavzpomínal na tragickou smrt svého kamaráda, který se vyboural na motorce.

Styděl se

Ač byl Vaculík herecky zkušenější než Sagvan, postelová scéna s Ivanou Andrlovou byla nad jeho síly. “Byla jsem starší a více známá, takže mi to až tolik nevadilo, ale Lukáš to měl jinak. Nedokázal překonat ostych. Nakonec jsme to tedy vyřešili tak, že já měla na sobě pyžamo a on džíny,” zavzpomínala herečka.

Na fotky a další zajímavosti se podívejte zde:

Zdroj textu: čsfd, Aha, Nova

Zdroj fotek: Nova Cinema

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články