Tajemné zmizení ve Vatikánu: Podle exorcisty sloužila 15letá dívka zvrhlým hrátkám kardinálů

Únos ve Vatikánu: Skončila patnáctiletá dívka jako oběť orgií kardinálů?
Zdroj: Unsplash

Patnáctiletá Emanuela Orlandi se oficiálně pohřešuje od 22. června 1983. Naposledy byla viděna v Římě. Dle policie ji mohli unést katolíci, mafie, anebo turecká fašistická organizace. Případ se před časem znovu otevřel, neboť se našly záhadné lidské ostatky...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 10. 2022 11:00

V roce 2019 se na území Vatikánu našly lidské kosti, o nichž se předpokládalo, že patří právě Emanuele. Jenomže počáteční nadšení vyšetřovatelů bylo brzy vystřídáno zklamáním. Ani tato stopa, první po 35 letech, nikam nevedla.

Zmizení Emanuely Orlandi

Mysleli jsme si, že žijeme na nejbezpečnějším místě na světě,” řekl kdysi Emanuelin otec Pietro, který ve Vatikánu zastával vysoký úřednický post. Malá a sevřená komunita se však ukázala být vším možným, je ne pomyslným přístavem klidu a štěstí. Patnáctiletá Emanuela se ten den zrovna chystala na hodinu flétny. Naposledy mluvila přes telefon se svou sestrou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Crime+Investigation Italia (@ci_italia)

Za pohřešovanou byla prohlášena následující den. Pátrání se rozběhlo prakticky ihned, neboť policie obdržela dva věrohodně vypadající tipy. Jeden z nich pocházel od muže, který se ohlásil jako Pierluigi. Dívka prý utekla z domu, aby mohla začít prodávat výrobky značky Avon. Kvůli tomu si také změnila jméno na Barbarella. Druhý volající tvrdil, že viděl jistou dívku jménem Barbara v baru. Pak se ale roztrhl pytel s šílenými tipaři. Emanuelu měli prý unést Šedí vlci, teroristická skupina, jenž chce dívku vyměnit za jednoho ze svých atentátníků, který střílel na papeže. Co když ale skutečně “jen“ utekla?

Teorie o zmizení Emanuely Orlandi

Vatikán není pouze zdrojem náboženské moci, ale vládne v něm i podsvětí. Podezření padlo i na zločinecký syndikát Banda della Magliana, který vedl Enrico De Pedis. Ten prý Vatikánské bance půjčil velké sumy, které mu nebyla schopna vrátit. Jako výkupné si měl údajně vzít dceru vysoce postaveného úředníka. Za ni by pak dostal požadovanou částku. Ale ani tato verze se neprokázala.

Mnohem pravděpodobněji se jevili již zmiňovaní Šedí vlci. Oním atentátníkem nebyl nikdo jiný než Mehmet Ali Agca, který se pokusil zastřelit Jana Pavla II. Policie tomu chvíli věnovala pozornost, pak to ale zamítla jako všechno ostatní. Objevilo se však ještě jedno obvinění, a to přímo z úst hlavního vatikánského exorcisty Gabriela Amortha. Dívku měli unést kardinálové, kteří poskytovali velvyslancům z různých zemí jistý druh potěšení na bujarých sexuálních večírcích. Emanuela prý byla znásilněna a následně usmrcena.

Tajemná vatikánská krypta s andělem

Počátkem roku 2019 obdržela právní zástupkyně rodiny fotografie hrobky ukryté pod Vatikánem, kde se měly nacházet dívčiny ostatky. Hrob byl nápadný tím, že se nad ním tyčil mramorový anděl. Byla to ale planá naděje, kobka zela prázdnotou. To byla pro rodinu velká rána, mysleli si, že konečně uzavřou smutnou kapitolu. Otázkou tak zůstává - dozví se někdy pravdu?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Disappearance of Emanuela Orlandi

Allthatsinteresting.com: Vanished From The Vatican: The Disturbing Story Of 15-Year-Old Emanuela Orlandi

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články