Záhadné zmizení hollywoodské hvězdičky: Byla královnou krásy, pak se najednou bála všeho a všech

Záhada Tammy Leppert: Začínala ve filmu s Al Pacinem, její zmizení není vyřešeno dodnes
Zdroj: Unsplash

Tammy Lynn Leppert se již od čtyř let objevovala v soutěžích krásy a spoustu z nich vyhrála. Později fotila obálky časopisů a zamířila také do Hollywoodu. V osmnácti letech si zahrála v krimi Zjizvená tvář se slavným Al Pacinem. Jenže pak se po ní slehla zem...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 08. 2022 11:00

Po natáčení filmu Jarní prázdniny (1983) vyrazila Tammy bez doprovodu na párty. Když se vracela domů, řekla její blízká kamarádka, že se z ní stal úplně jiný člověk. Nechtěla se s nikým bavit a neustále opakovala, že ji někdo sleduje z dodávky, kterou si měli koupit její sousedé. Měla nakonec pravdu?

Tammy Leppert a Al Pacino

Když dostala Tammy nabídku na roli ve filmu Zjizvená tvář (1983) s Al Pacinem, rozhodla se bezpečí svého domova na čas opustit. Byl to pro ni splněný sen. Odjela do Miami, kde se ubytovala u rodinného přítele Waltera Liebowitze. Zpočátku probíhalo vše hladce, ale jakmile se točila scéna se střelbou a balíčky s umělou krví, na místě se zhroutila. Tammy museli odvést až do jejího karavanu.

Než se vrátila domů, stihla natočit ještě jednu krátkou scénu. Pak se z ní stal uzlíček nervů. Neustále tvrdila, že se ji pokouší někdo otrávit. Nejedla a nepila z otevřených lahví a konzerv, pokud z nich někdo předtím neochutnal. Myslela si také, že se jí někdo přehraboval ve skříních.

Strach Tammy Leppert

Tammy se postupem času stala podrážděnou, přestala o sebe dbát a v očích se jí zračil strach. Po kompletním psychiatrickém a fyzikálním vyšetření na ní ale lékaři nenašli nic neobvyklého. Po 72 hodinách ji propustili domů. Hned druhý den po propuštění (6. července 1983) se vydala se svým kamarádem Keithem Robertsem na pláž. Během jízdy autem se i jeho snažila přesvědčit, že je v ohrožení života. To nakonec skončilo hádkou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @vanishedandunsolved

Jelikož jinak nedala, vysadil ji Keith v Cocoa Beach. Od té doby Tammy nikdo neviděl. Vyšetřovatelé pracovali hlavně s tezí, že jednoduše utekla z domova. S tím se ale její rodina nehodlala smířit. Mysleli si, že se stala součástí jakési nekalé hry, jež mohla mít spojitost s něčím, co viděla na oné nešťastné párty.

Vrah královen krásy

Když padla verze útěku z domova, začali kriminalisté vyšetřovat Christophera Wildera, který byl též znám jako vrah královen krásy. Vydával se za modelingového agenta a zavraždil nejméně osm žen. S Tammy ho ale nic nespojovalo. A pokud přece jen něco, vzal si to do hrobu. V roce 1984 totiž zemřel při přestřelce s policií.

Dalším podezřelým byl John Crutchley. Ani jeho nešlo s Tammy nijak spojit. Jediným možným vodítkem byly telefonáty od záhadné ženy, která tvrdila, že Tammy chodí do školy a stane se z ní zdravotní sestra. Avšak ani zde vyšetřovatelé nepokročili kupředu. Po smrti Tammyiny matky Lindy převzala štafetu v hledání ztracené dívky její sestra Suzanne. Ale ani jí se ale nepodařilo Tammy vypátrat dodnes. Dozvíme se někdy, co se s ní stalo?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Tammy Lynn Leppert

Mysteriousuniverse.org: The Mysterious Disappearance of the Hollywood Starlet Tammy Leppert

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články