Záhadné zmizení 13leté dívky: Zbyly po ní jen krvavé šmouhy a brýle, které dorazily poštou

Záhadné zmizení Leigh Occhi: Zbyly po ní jen krvavé šmouhy. Zavraždila ji vlastní matka, nebo učitel z nedělní školy?
Zdroj: Unsplash

Leigh Occhi zmizela 27. srpna 1992, zrovna v době, kdy se nad městečkem Tupelo v Mississippi vznášela hrozba v podobě hurikánu Andrew. Ačkoliv se pátrání po třináctileté dívce rozběhlo okamžitě, dodnes není její případ uspokojivě vyřešen.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 07. 2022 14:00

Toho rána zůstala Leigh poprvé sama doma. Když jí však její matka Vickie zavolala, aby se ujistila, že je v pořádku, telefon nikdo nezvedal. Raději se ihned vydala domů, aby zjistila, zda se něco neděje. Místo své dcery však našla jen krvavé šmouhy na chodbě. Co se stalo?

Záhadné zmizení Leigh Occhi

Když Vickie dorazila domů, ihned věděla, že něco není v pořádku. Vrata od garáže byla otevřená a uvnitř se svítilo. Vešla do domu a na chodbě uviděla krvavé šmouhy, další byly na dveřích Leighina pokoje. V koši na prádlo byla navíc pohozená zakrvácená noční košile. Vickie hned zavolala policii.

Ta našla další stopy krve v koupelně, vše ale působilo tak, jako by se někdo snažil po sobě zahladit veškeré stopy. Zmizelo také dívčino oblečení, boty, spodní prádlo a brýle. Nebýt oné krve, zdálo by se, že z domu utekla dobrovolně.

Tajemný balíček

Veškerá krev, která se v domě našla, patřila Leigh. K pátrání se okamžitě připojil i její otec Donald, který s rodinou nežil. Vickie mu nejprve zavolala s tím, že se jejich dcera pohřešuje, neboť si myslela, že utekla z domova. Až o pár dní později mu řekla, že v domě byla krev.

Pátrání bylo nějakou dobu neúspěšné. Devatenáctého září ale přišel Donaldovi zvláštní balíček. Uvnitř byly Leighiny brýle. Ač se vyšetřovatelé snažili sebevíc, nepodařilo se jim z krabice sejmout otisky. Jedinou stopou bylo poštovní razítko z města Booneville, které bylo od Tupela vzdáleno necelých padesát kilometrů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený GOING WEST (@goingwestpodcast)

Záhadám ale nebyl ani zdaleka konec. Zrovna v té době si její spolužáci vzpomněli, že jednoho dne přišla do školy pokrytá modřinami. Prý spadla z koně. Jindy zase zobala nějaké bobule na školním dvorku. Když ji spolužačka upozornila, že mohou být jedovaté, odpověděla, že jí to nevadí, neboť chce zemřít.

To přimělo Donalda k pochybám o Wickie. Byl přesvědčený o tom, že musí mít něco společného se zmizením malé Leigh. Navíc třikrát neprošla testem na detektoru lži. Ten však není přípustný u soudu, takže ani po třiceti letech nemá policie stále žádnou stopu.

Co se doopravdy stalo Leigh Occhi?

Existuje spousta teorií o tom, co se dívce stalo, její otec je ale přesvědčený o tom, že ji zabila její matka. Vickie totiž prošla vojenským výcvikem, věděla tedy, jak se chovat při výslechu. Vickie měla také jasno, Leigh prý zabil Oscar Kearns, učitel z nedělní školy v luteránském kostele Nejsvětější trojice. Musela totiž otevřít někomu, koho znala. Její domněnku potvrzoval i fakt, že o devět měsíců později Kearns unesl a znásilnil dívku, se kterou se seznámil v kostele.

Byl odsouzen na osm let za mřížemi, po čtyřech ho však pustili na svobodu. O dva roky později zase unesl manželský pár. Za to dostal dalších dvacet let. O zmizení Leigh ale odmítal mluvit. Její případ je stále otevřený, ale pokud mohl nějaké informace poskytnout jen Kearns, je po všem. V květnu roku 2021 zemřel.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Disappearance of Leigh Occhi

Allthatsinteresting.com: The Baffling Disappearance of 13-year-old Leigh Occhi and the grim theories behind it

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články