Nejhorší americká matka: Zmizení a smrt tříleté dcerky Casey Anthony policie nikdy neobjasnila

Nejhorší americká matka: Zmizení a smrt tříleté dcerky Casey Anthony policie nikdy neobjasnila
Zdroj: Profimedia

Mluví se o tom jako o procesu století. Tříletá Caylee zmizela spolu se svou matkou Casey v polovině roku 2008. Domů se již nikdy nevrátila. Z její vraždy byla následně obviněna matka. Případ nebyl dosud uspokojivě vyřešen. Podle magazínu People se Casey chystá říct pravdu v připravovaném dokumentu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 05. 2022 14:00

Zprvu vše připomínalo idylku. Casey Anthony žila se svou dcerou Caylee v domě svých rodičů George a Cindy na předměstí floridského Orlanda. I když chyběl otec dítěte, nebylo to na překážku. V polovině června roku 2008 však zmizela s dcerou neznámo kam. Vrátila se až po 31 dnech.

O dceru se prý starala chůva

Caseyiným rodičům to samozřejmě začalo být divné. Tušili, že něco není v pořádku. Odmítla se s nimi setkat. Tvrdila, že je zaneprázdněna prací v Universal Studios a že o dítě se prý stará chůva Zenaida “Zanny” Fernandez-Gonzales. Vše mělo být v nejlepším pořádku. Opak však byl pravdou.

George se šestnáctého července dozvěděl, že se Caseyino auto našlo na staveništi. Na nic nečekal a ihned se s manželkou vydal na místo nálezu. Díky náhradním klíčům mohli vozidlo otevřít. Okamžitě se z něj začal linout pronikavý zápach. Mohl za to pytel s odpadky umístěný v kufru? To ani jeden z nich nevěděl. Cindy se rozhodla o všem informovat úřad šerifa v Orange County.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený In Touch Weekly (@intouchweekly)

Ještě téhož dne se policistům podařilo Casey vypátrat. Překvapená žena byla ihned převezena na služebnu. Tam se přiznala, že ve skutečnosti o své malé dceři neslyšela již měsíc. Prý ji měla unést chůva. Jméno ženy si sice nevycucala  z prstu, dotyčná však nezdárnou matku ani její dítě nikdy v životě neviděla.

Jedna lež za druhou

Jak se později ukázalo, Casey nechodila do zaměstnání již několik let. Byla obviněna z křivé výpovědi, maření vyšetřování a zanedbání péče o dítě, za což jí soud uložil roční pobyt za mřížemi. Věznici však opustila již po měsíci, tučnou kauci za ni zaplatil její synovec Leonard Padili. Na svobodě se doslova utrhla ze řetězu. Na dcerku ani nepomyslela. Bavila se každý den do rána, a dokonce si nechala vytetovat nápis “Život je krásný”.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený TheBuzz WithRyda (@thebuzzwithryda)

Média si toho ihned všimla a označila Casey za nejhorší americkou matku. Spousta lidí byla přesvědčena, že za zmizení Caylee může právě ona. V prosinci téhož roku učinil kontrolor měřičů hrůzný nález. Nedaleko pozemku, na kterém stál dům rodičů Casey, našel něco, co svým tvarem připomínalo lidskou lebku. Poblíž toho byl šedý pytel na prádlo se zbytkem těla malé Caylee. Kdo byl vrah? Matka, nebo někdo jiný?

Kdo zabil malou Caylee?

U soudu s Casey, který proběhl v roce 2010, bylo předloženo více než čtyřicet důkazů o její vině. Třeba v historii jejího počítačového prohlížeče byla slova lopata a chloroform. Dcery se měla zbavit kvůli tomu, že se raději bavila, než se o ni starala. Proces sledovalo v televizi čtyřicet milionů Američanů.

Veřejné mínění bylo proti Casey. Její obhajoba však prohlašovala, že se holčička měla ve skutečnosti utopit v bazénku na zahradě. Spolu s otcem pak prý Casey ukryla tělo nedaleko domu. Své jednání si ale neměla uvědomovat, neboť kvůli zneužívání v dětství trpěla psychickými problémy. Přišili jí jenom křivé svědectví, za mřížemi skončila na tři roky. Nyní je na svobodě a zproštěná veškerých obvinění. Vraždu jí, z důvodu procesních chyb, které se nakupily při vyšetřování, nikdo nedokázal přišít. Nedávno ale došlo ke zlomu a podle magazínu People je Casey konečně připravena říct světu pravdu a připravuje dokument o svém životě.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Death of Caylee Anthony

Kronikidziejow.pl: Najbardziej znienawidzona matka Ameryki? Historia zamordowania Caylee Marie Anthony

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články