Královna polykačů ohně: Do úst si lila vroucí olej i kyselinu. Jednoho dne záhadně zmizela

Královna polykačů ohně: Jo Girardelli si do úst lila vroucí olej, kyselinu i olovo. Pak záhadně zmizela
Zdroj: Unsplash

Jo Girardelli, které se říkalo královna polykačů ohně, se v 19. století proslavila svou nezničitelností. Dávala si do úst různé extrémně rozžhavené a zdraví škodlivé předměty. Nikdo nikdy nepřišel na to, jak to všechno dokázala.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 07. 2022 14:00

O Jo Girardelli je známo, že se narodila v osmdesátých letech 18. století v Itálii. Pravděpodobně začínala s výstupy v Evropě, skutečnou slávu ale zažila až v Anglii. Na její představení chodili obyčejní lidé i elita. Jedno je však spojovalo. Všichni odcházeli s pocitem ohromení.

Nezapomenutelný výkon Jo Girardelli

Její představení bylo vždy rozděleno na několik částí. Nejprve si do úst dala kyselinu dusičnou, kterou následně vyplivla na kostku železa. Publiku tím demonstrovala, že jde o skutečně silnou a nebezpečnou látku. Poté do malé pánvičky s vřícím olejem vložila vejce, aby ukázala, že nejde o žádný podvod.

Následně si olej vlila do úst a začala ho vyplivovat do ohně. Třetí trik byl nejzajímavější. Do úst si vložila roztavený pečetní vosk, pak vyplázla jazyk a požádala někoho z publika, aby jí na něm otiskl připravenou pečeť. Ani jeden z dobrovolníků nepřišel na to, že by šlo o nějaký laciný trik. Na závěr namočila ruku do olova, nabrala plnou hrst a znovu vložila do úst. Po chvíli začala vytahovat kousky olova o velikosti mincí.

Záhadný konec Jo Girardelli

Ohnivzdorná ústa nebyla jedinou doménou Jo Girardelli. Celé její tělo bylo podivuhodně odolné vůči vysokým teplotám. Mezi její další esa v rukávu patřila rozpálená lopata. Tu si nejdříve přitiskla na vlasy a paže, poté ji olízla. Diváci mohli doslova slyšet syčení rozžhaveného kovu. Odborníci se přeli o to, kdo první odhalí její “tajemství”. Ani jeden z nich však neuspěl.

Zprvu si mysleli, že používá jakousi neviditelnou ochrannou mast, což byl holý nesmysl. Nic by nemohlo odolat tak vysokým teplotám. Její neuvěřitelné schopnosti zůstaly navždy záhadou, kterou nikdo nerozluští.

O dalším osudu královny polykačů ohňů neexistují žádné záznamy. Předpokládá se však, že po odchodu z Anglie se buď vrátila do “normálního” života, anebo začala vystupovat v jiných zemích. Ale neví se kde a pod jakým jménem. Prostě se po ní slehla zem.

Zdroje informací: 

Historicmysteries.com: Jo Girardelli: Queen of the Fire Eaters

Trivia-library.com: Biography of Queen of Fire-Eaters Jo Girardelli

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články