Mysteriózní zmizení milenky: Její náhradnice roky předstírala, že ještě žije. Policie u ní našla fotku tlejícího těla

Zmizení Cari Farver: Rodině chodily zprávy ještě tři roky po její smrti
Zdroj: Unsplash

Vražda Cari Farver (37) patří mezi nejbizarnější a nejmrazivější případy v moderní americké historii. Když si v říjnu roku 2012 začala bouřlivý románek s Davem Kroupou z Omahy, nikdo netušil, že po dvou týdnech doslova zmizí z povrchu zemského.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 10. 2022 11:00

Kroupa však s jejím záhadným zmizením neměl nic společného. Byla unesena a zavražděna Shannou “Liz” Golyar, s níž Kroupa chodil předtím, než poznal Cari. Vraždou to ale neskončilo. Ještě byla na řadě tři roky trvající bizarní dohra.

Vztah Cari Farver a Davea Kroupy

V roce 2012 chtěl Dave Kroupa začít žít nový život. Právě se totiž rozešel se svou dlouholetou přítelkyní Amy Florou, se kterou měl dvě děti. Rozhodl se přihlásit na seznamku, kde potkal Liz Golyar. Po několika schůzkách jí oznámil, že nehledá nic vážného. Ona s tím souhlasila. Po měsících plných nezávazných setkání narazil Kroupa na Cari Farver. Ta ho hned zaujala.

Kroupa ji pozval na rande, které skončilo v jeho bytě. Když Cari odcházela, setkala se s Liz, která si bez ohlášení přišla vyzvednout nějaké své věci. A právě těch pár sekund, během kterých se minuly, navždy změnilo jejích životy.

Záhadné zmizení Cari Farver

Naposledy byla viděna živá 13. listopadu 2012. Tehdy strávila noc s Kroupou, který ji pak ráno před odchodem do práce ještě stihl políbit. O pár hodin později mu od ní přišla zpráva, že by se k němu ráda nastěhovala natrvalo. Zdvořile ji odmítl, trval na tom, že jejich vztah zůstane nezávazný. Na to dostal SMS s textem, že Cari ho už nikdy nechce vidět, protože má někoho jiného.

Zprávy začaly chodit také její rodině. Stálo v nich třeba to, že se kvůli nové práci stěhuje do Kansasu, takže se pak ozve a vyzvedne si svého syna Maxe. Její matce to bylo hned divné. Když se Cari neobjevila ani na svatbě nevlastního bratra a otcově pohřbu, věděla, že je něco špatně. Kdysi byla Cari diagnostikovaná bipolární porucha, předpokládalo se, že vysadila prášky a utekla.

Odhalení mrazivé pravdy

Kroupa se nakonec vrátil k Liz Golyar, kterou nepodezříval z ničeho nekalého. Vždy, když mu přišly výhružné zprávy od Cari, byla Liz vedle něho a nedržela v ruce mobil. Když si změnil číslo, obtěžování na chvíli ustalo, pak se ale celá situace opakovala. Policisté se mezitím začali o případ Cari Farver zajímat víc.

Na jaře roku 2015 začalo vyšetřování zmizení Cari Farver. Po důkladném ohledání jejího auta se pod potahem sedadla spolujezdce našly krvavé skvrny. Poté si policisté vyžádali telefony Kroupy a Golyar k analýze. U ženy zjistili, že měla v mobilu fotky Carina auta a asi třicet falešných emailových účtů s možností plánovaného odeslání zpráv.

Nejprve se vymlouvala na bývalou Kroupovu přítelkyni Amy Floru, která však měla neprůstřelné alibi. Posledním hřebíčkem do rakve byl její tablet, v němž měla fotku Carina rozkládajícího se těla. Ve snaze zakrýt svůj ohavný zločin rozeslala za tři roky 15 000 emailů a 50 000 textových zpráv, aby si lidé mysleli, že Cari stále žije. Vysloužila si doživotní žalář bez možnosti podmínečného propuštění.

Zdroje informací:

Distractify.com: What happened to Cari Farver?

Allthatsinteresting.com: The Murder Of Cari Farver At The Hands Of Liz Golyar

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články