Holátka nejsou v kurzu, trendem je mužský plnovous: Rady, jak pečovat o bradku, knírek i strniště

Mužské vousy jsou trendem roku 2024. Jak pečovat o knírek, plnovous a strniště
Zdroj: Freepik
Pěstěné vousy, to je trendy součást moderní mužské tváře.Preference zahrnují kratší, složitejší sestřihy.Pěstěný vous může být nedílnou součástí propracovaného vlasového stylingu.Milovníci zarostlých tváří inklinují v současnosti k co možná nejkreativnějším tvarům a samozřejmě i adekvátní dokonalé péči.+ 11 fotek+ 12 fotek

Trendy se nevyhýbají ani mužské populaci. Mezi ty nejvýraznější, kterým muži aktuálně podléhají, patří obliba v pěstěném vousu, nápaditém tvaru knírku nebo pečlivě zastřiženém strništi. Víte ale, jak o vousy všech střihů správně pečovat, aby skutečně zdobily?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 15. 02. 2024 08:00

Moudří muži vědí, i když to nechtějí přiznat, že upravený vzhled jde ruku v ruce s úspěchem v práci i u žen. Velký trend v pánském stylingu současnosti jsou vousy, ať už mají podobu plnovousu, knírku nebo kratičkého a pečlivě sestřiženého strniště. A nejde jen o vzhled, ale o celkový zážitek spojený s mužskou elegancí a stylizací.

Jak správně pečovat o vousy všech střihů

Vedle běžné domácí péče mohou pánové dnes využívat zkušených rukou vyškolených lazebníků ve speciálních salonech, kde si mohou dopřát precizní střih a finální styling vousů. Zážitek z návštěvy novodobého holičství lze zpříjemnit například i masáží pokožky hlavy.

Odborníci ve specializovaných kadeřnictvích či barber shopech, kde se na úpravu a styling vousů obvykle striktně specializují, vědí, že každý muž i jeho porost na obličeji je jedinečný. Vždy je tedy na místě individuální přístup a zvážení, jaký střih vousů vyzdvihne osobnost jejich nositele a lichotí také jeho tvaru tváře a struktuře a růstu vousů.

Kosmetika navržena speciálně pro muže je dnes standard

Nejen ve specializovaných salonech pořídíte také špičkové produkty navržené speciálně pro mužskou pokožku a vousy, od šampónu až po finální tečku - olej na vousy. Klíčová je také péče o pokožku pod vousy. V tomto případě vybírejte takové produkty, které mají za cíl především udržet pokožku zdravou a zabraňují jejímu podráždění.

Tipem na vhodnou rozmazlovací tečku domácí péče o mužskou tvář je právě speciální olej na vousy, který potost dokonale zkrotí a navíc příjemně provoní. V běžné nabídce je ale široká řada speciálních produktů pro muže, která zahrnuje šampóny a kondicionéry speciálně určené pro porost tváře, séra podporující růst či zajišťující optimální hydrataci vousů.

Víte o vousech vše?

Vousy byly vždy symbolem mužské moudrosti, důstojnosti a autority. Dnes jsou projevem osobního stylu, ať už jsou upraveny do precizního designu, nebo jsou ponechány v přirozené podobě. Hustota a rychlost růstu vousů je ovlivněna genetikou, proto mají někteří muži hustší vousy než jiní, a to i přes stejnou péči. Vousy fungují i jako přirozený filtr proti slunečnímu záření, chrání kůži obličeje od škodlivých UV paprsků. A víte, že nejdelší plnovous na světě měl více než 5 metrů?


Tipy na produkty pečující o vousy všeho druhu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články