Romana Vojtka zdobí ve Zlaté labuti falešný knír: Děti se mi doma smály, když jsem se snažil o vlastní

Herec Roman Vojtek měl během natáčení seriálu Zlatá labuť falešný knírek.Roman Vojtek si v seriálu Zlatá labuť zahraje populárního zpěváka ze 30. a 40. let.Roman Vojtek coby zpěvák Vilém Villy Brož.Roman Vojtek prostupuje celým dějem seriálu Zlatá labuť.+ 12 fotek+ 13 fotek

Herce Romana Vojtka můžeme vídat na Nově a Voyo v dobovém seriálu Zlatá labuť. Kvůli roli zpěváka Viléma Villyho Brože si Roman nechal od šikovných maskérek vytvořit knírek, o kterém teď promluvil i v rozhovoru pro Lifee.cz. Prošel by mu knírek doma?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 02. 2023 08:00

Děti herce Romana Vojtka, Edita (12), Benedikt (7) a Nathaniel (2), prý měly z nové image svého tatínka velkou legraci. „Děti se smály, protože nedávno byl Movember a já to poprvé v životě zkusil. Měsíc jsem měl něco pod nosem. Bylo to legrační a myslím si, že v dnešní době to je v pohodě," vzpomíná herec na listopad, kdy Movember tradičně probíhá.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Roman Vojtek (@roman.vojtek)

V novém seriálu Zlatá labuť ovšem Roman Vojtek má pod nosem knírek falešný. A coby populární prvorepublikový zpěvák si v průběhu děje zazpívá několik slavných písniček. Tahle role je v něčem zvláštní. Neřeknete to nikomu, že? Ona tam totiž vůbec neměla být! Oni si ji vymysleli jen pár dní před natáčením," vysvětluje v našem rozhovoru Roman Vojtek.

Romane, jakou roli máte v novém seriálu TV Nova s názvem Zlatá labuť?

Ztvárním prvorepublikového excentrického a sebestředného bonvivána, ale hlavně zpěváka, respektive tehdejší velice populární pěveckou hvězdu. A to se mi líbí.

Nemohla jsem si nevšimnout vašeho knírku. To jste musel absolvovat i proměnu svého zevnějšku?

Je dobře, že se ptáte, protože jste tak ocenila práci našich maskérek. Samozřejmě to nebyl můj knír, byla to nalepená maska, stejně jako to měl udělané kolega Hampl. I ten měl naprosto dokonalý knír, který ovšem nebyl jeho. Spousta těch věcí jsou pochopitelně jen paruky, ale jsem moc rád, že to vypadalo takhle dobře.

Vám by doma knírek neprošel?

Prošel. Děti se smály, protože nedávno byl Movember a já to poprvé v životě zkusil. Měsíc jsem měl něco pod nosem. Bylo to legrační a myslím si, že v dnešní době to je v pohodě.

Vím, že jste výborný zpěvák. Musel jste kvůli své roli studovat nějaké nové písničky?

Měl jsem jich tam asi sedm nebo osm. Většina z nich jsou tehdejší hity, věci, které znám ze školy, nebo jen proto, že mě baví hudba. Ale pan skladatel seriálové hudby také napsal nové písničky. Jsem strašně rád, že první kontakt mezi našimi mladými hrdiny proběhne při tanci a za zvuků mé písně. To je moc hezké.

Říkáte o své postavě, že je to bonviván. Bude ta role skutečně vilnějšího charakteru?

Já v to doufám! Doufám, že se setkám s mnohými mladými kolegyněmi, které mi budou inspirací. Jednak zatím nemůžu prozrazovat, a také zatím víc nevím. Tahle role je v něčem zvláštní. Neřeknete to nikomu, že? Ona tam totiž vůbec neměla být! Oni si ji vymysleli jen pár dní před natáčením. Takže tenhle zpěvák provází diváky celým dějem společně se svými písněmi. Jak do něj zasáhne, to uvidíme v budoucnu. Jen znovu opakuji, že se to rozhodně nebude točit kolem něj.

Jak hodnotíte tehdejší módu? Kostýmy jsou v tomto seriálu velmi důležité.

Na ženách je ta móda samozřejmě krásnější, ale musím říct, že když si muž vezme kvádro, sako, knír a vlas, hned mu to přihraje jiný druh chování. Postoj a chůze, to všechno je hozené trochu jinak. Dnešní móda je samozřejmě trochu ležérní a pohodlná, taková je prostě doba. Ale na krásu rozhodně vítězí ta minulá.

Související články

Další články