Daniela Kolářová září ve Zlaté labuti: Retro móda ze seriálu ženským postavám velmi svědčí

Daniela Kolářová září ve Zlaté labuti: Retro móda ze seriálu ženským postavám velmi svědčí
Zdroj: Herminapress
Herečka Daniela Kolářová se pro slavnostní příležitosti ráda svěří do rukou odborníků.Čtyři roky před osmdesátkou vypadá Daniela Kolářová fantasticky.V novém seriálu Zlatá labuť nosí Daniela Kolářová paruku.Seriálovým manželem Daniely Kolářové je ve Zlaté labuti Petr Kostka.+ 12 fotek+ 13 fotek

Herečka Daniela Kolářová oslaví za čtyři roky 80. narozeniny, přesto je stále velmi aktivní. Od 2. února ji budeme moci pravidelně vídat v seriálu Zlatá labuť. Jak se hvězda filmu Léto s kovbojem udržuje v kondici a jak vypadá její jídelníček? Odpírá si něco? A o jakou babskou radu na krásné vlasy se podělila se čtenáři Lifee.cz?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 01. 2023 08:00

V rozhovoru pro Lifee.cz se herečka Daniela Kolářová zamýšlí nad tím, jak nadčasová je vlastně dámská móda. Pro historický seriál Zlatá labuť ji vytvořila výtvarnice Michaela Horáčková.

V podstatě bych si cokoli z toho vybrala na sebe. Akorát si člověk neumí představit, že vlezete do metra, bude foukat a na hlavě budete mít klobouček. Je to dnes všechno trochu jinak, ale je to udělané úžasně. Především ženským postavám ta móda velmi svědčí," pochvaluje si Kolářová, která hraje v novém seriálu ženu ze zámožné rodiny, která v Praze roku 1939 slavnostně otevírá luxusní obchodní dům.

„Má postava sice není hlava rodiny, ale může být tím pomyslným krkem, který hlavou otáčí. Tak už to v životě bývá," zamyslela se herečka v průběhu tiskové konference.

V novém seriálu Zlatá labuť hrajete matku od velmi bohaté rodiny. Přemýšlela jste dlouho nad tím, než jste roli přijala?

Ano, ale nebylo to kvůli té roli jako takové, spíš mi na všem velmi záleželo. Když se rozhodnete začít něco dělat, chcete, aby to mělo nějakou úroveň. Nejen vypovídací, ale také obsahovou. Sešla jsem se s tvůrci a mluvili jsme o úrovni mnoha seriálů. O tom, jak čeština strašně dostává na frak, jak všichni mluví stejně a v podstatě neodlišitelně. Říkali, že si toho budou všímat. Po jisté době jsem se tedy rozhodla, že to zkusím a nabídku přijmu.

Počítala jste s tím, že nejde o pár dílů, ale dlouhodobý projekt, který se bude jistou dobu kontinuálně natáčet?

Ano, ale je to velmi zajímavé. Do děje vstoupí německá okupace a osudy všech postav se začnou proplétat. Za mě osobně je to napínavé.

V projektu účinkuje mnoho mladých herců. Jak hodnotíte tuto nastupující generaci?

Tolik se nepotkáváme, vyjma mladíka Adama Vaculy, který patří do naší seriálové rodiny. Častěji se na place potkávám s mým milovaným kolegou Petrem Kostkou. Ten v seriálu hraje mého manžela. Vždy je úžasně připravený a těší se skvělé kondici.

V seriálu nosíte paruku. Jak moc je to nepříjemné?

No, žádný zázrak to není! Ale tuhle paruku vymýšlela paní maskérka a nakonec se povedla velmi hezky a zajímavě. Není to důležité pro mě, ale pro tu postavu, a člověk k tomu tak přistupuje. Ta paruka zkrátka slouží.

Jak hodnotíte kostýmy, o které se postarala Michaela Horáčková?

Klobouk dolů. Nejde o pár kostýmů, jsou jich tam desítky, možná stovky. Navíc jsou udělané velmi precizně a do detailu. V podstatě bych si cokoli z toho vybrala na sebe. Akorát si člověk neumí představit, že vlezete do metra, bude foukat a na hlavě budete mít klobouček. Je to dnes všechno trochu jinak, ale je to udělané úžasně. Především ženským postavám ta móda velmi svědčí.

Seriál na módě velmi staví. Jak se ale vy sama nejraději oblékáte v civilu?

To víte, že také ráda obléknu kalhoty. Obecně mám raději volnější a sportovnější módu. Nechci být v ničem nacpaná.

Jak se udržujete v tak dobré kondici? Co děláte pro své zdraví?

No, že bych toho dělala hodně, to se říct opravdu nedá. Ale snažím se často hýbat, v létě je to hlavně práce na zahradě. Myslím, že pohyb je strašně důležitá věc.

Dbáte také na zdravou stravu?

Některým věcem se snažím vyhýbat, ale nepřeháním to. Nemám ráda, když se jde z extrému k extrému. Snažím se jídelníček skládat zodpovědně, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale ne hystericky.

Máte nějakou babskou radu na krásu?

Přiznám se, že na tohle jsem nikdy nespoléhala. Ale, když nad tím teď přemýšlím, slyšela jsem, že kopřivy jsou úžasný všelék - někdo si z jejich odvaru dělá kúry na vlasy. Takže vidíte - začíná jaro, možná to letos vyzkouším!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články