Sara Sandeva se v létě promění v Helenu Vondráčkovou: Proč se těší na paruku a v čem ji zradil kokosový olej?

Sara Sandeva se v létě promění v Helenu Vondráčkovou: Proč se těší na paruku a v čem ji zradil kokosový olej?
Zdroj: Herminapress
Herečka Sara Sandeva se v létě nově objeví v roli Heleny Vondráčkové.Účinkovat bude v recitálu Marta, který se bude hrát na pražské Kampě.Helenu Vondráčkovou zatím Sara Sandeva nekontaktovala, prozradila však, že bude mít na jevišti blonďatou paruku.Saru Sandevu mohou diváci vídat v muzikálu Kouř, který uvádí pražské Divadlo Na Fidlovačce.+ 6 fotek+ 7 fotek

Česká herečka s makedonskými kořeny Sara Sandeva (24) má před sebou velkou výzvu. V létě se v rámci recitálu Marta převtělí do zpěvačky Heleny Vondráčkové. Spojen s tím bude nejen zpěv, ale i nezbytná stylizace. Sara se tak nevyhne například retro kostýmům evokujícím 60. léta nebo blonďaté paruce. O tom, jak se na proměnu těší a jak nakládá se svojí vlastní kšticí, promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 04. 2022 08:00

Herečka Sara Sandeva se bude v letních měsících pravidelně objevovat na Letní scéně Musea Kampa. Už 9. června zde premiérově uvedou nový recitál Marta mapující zásadní životní okamžiky Marty Kubišové. Trio Golden Kids by nebylo kompletní bez Heleny Vondráčkové, kterou ztvární právě přítelkyně moderátora Jakuba Prachaře.

Sara Sandeva oblékne blonďatou paruku

„Máme za sebou první čtenou zkoušku, takže proces tvorby role mě teprve čeká. Musím říct, že je to velká výzva, protože to bude náročné především pěvecky," svěřila se Sara Sandeva webu Lifee.cz. Dodává, že s novou rolí ji čeká také více práce. „Opravdu nejsem zpěvačka, na rozdíl od Heleny Vondráčkové. Poctivě chodím na hodiny zpěvu. Bude to něco jiného, než jsem dosud dělala."

Aby se vizuálně co nejvíce přiblížila Heleně Vondráčkové, bude mít Sara během představení blonďatou paruku. Strašně se na to těším. Konečně budu mít na hlavě něco jiného než své vlasy. Bude to pro mě barevnější a jiné," tetelí se herečka.

O své vlasy Sara Sandeva poctivě pečuje

Sara Sandeva má výrazné oříškové vlasy. Jak o ně pečuje? „Chodím už asi třetím rokem ke kadeřníku Michalu Zapomělovi, to celé je jeho práce. Hodně dělá také poctivá domácí péče. Používám hodně olejíčků," vyjmenovává Sára. „Konkrétně jeden sprej z Michalovy řady, který je novinkou na trhu a ve kterém je mix všeho důležitého. Je v něm ochrana pro vlasy, lesk, kondicionér a olejíčky. Ten si do vlasů stříkám dvakrát nebo třikrát denně. Je to můj must have kosmetický tip," radí Sara čtenářkám Lifee.cz.

Dříve zkoušela Sara Sandeva kokosový olej

Ke kadeřníku chodí alespoň jednou do měsíce a nezapomíná vlasy správně vyživovat. „Nezdá se to, ale mám hodně tvrdé vlasy a mám jich hodně. Dříve jsem podomácku experimentovala s kokosovým olejem, ale už to nedělám a opravdu se raději svěřuji do péče odborníků," prozrazuje mladá herečka.

Proč ji kokosový olej tolik zklamal? „Mám opravdu tvrdé vlasy, a i když přírodní kosmetiku miluji a používám ji na pleť, tak na vlasy mi nefunguje. Vymývala jsem ho potom týden, takže už to raději nepokouším," směje se budoucí představitelka Heleny Vondráčkové.

Snad se Helena Vondráčková neurazí, doufá Sara Sandeva

Důležitá bude na pódiu také vizuální složka. O tu se postarají kostýmy, které budou reflektovat módu 60. let. „Móda bude v představení Marta určitě velké téma. Baví mě, že to bude laděné v retro hávu. Ale co si budeme povídat, pořád se to vrací a jsou toho plné obchody," míní Sandeva.

Setká se vůbec s Helenou Vondráčkovou, kterou bude na pódiu představovat? „Zatím nevím o tom, že by se chystalo nějaké setkání. V představení zazní její píseň Ostrovy pokladů, kterou se teď učím. Pokusím se ji zazpívat tak, abych Helenu neurazila," říká Sara. Její plány na léto jsou prosté - práce, práce a zase práce. „Nejen, že se představím na Kampě, ale budu také natáčet nový projekt v Srbsku. Tam pobudu jen týden, takže s Martou se to křížit nebude, jen nestihnu první premiéru," vysvětluje.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články