Jan Cina se v recitálu Marta promění ve Václava Neckáře. Pro roli si našel ideálního konzultanta

Jan Cina se v recitálu Marta promění ve Václava Neckáře. Pro roli si našel ideálního konzultanta
Zdroj: Herminapress
Letní scéna Musea Kampa v létě ožije nejen novým recitálem Marta. Uvádět se zde bude také představení Werich s Vojtěchem Kotkem nebo Meda s Pavlou Beretovou.Herečky Hana Holišová a Berenika Kohoutová se představí v roli Marty Kubišové. V recitálu se sice budou alternovat, na tiskové konferenci ale společně zazpívaly kousek představení.Berenika Kohoutová se s kamarádem Janem Cinou ráda viděla.Jan Cina ztvární v představení Marta Václava Neckáře.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herec a zpěvák Jan Cina (34) se připravuje na další velkou roli. Na Letní scéně Musea Kampa se 9. června představí jako Václav Neckář. Připravovaný recitál Marta bude mapovat životní milníky pěvecké ikony Marty Kubišové a jak Cina webu Lifee.cz prozradil, o projektu už dobře ví také legendární trio Golden Kids.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 04. 2022 12:00

Recitál, který se bude v létě hrát na pražské Kampě, odstartoval první čtenou zkouškou. Scénáře mají v rukou nejen obě představitelky Marty Kubišové, herečky Hana Holišová a Berenika Kohoutová, ale také Heleny Vondráčkové nebo Václava Neckáře.

Jan Cina plánuje návštěvu u Václava Neckáře

Právě v něj se promění herec Jan Cina. „Jsme teprve na začátku. Máme scénář a představu o písničkách, které v recitálu zazní. Těším se, ale zároveň se trochu bojím," přiznal webu Lifee.cz. V inscenaci inspirované životním příběhem Marty Kubišové zazní také Modlitba pro Martu z roku 1968, která v těchto dnech znovu nabývá na aktuálnosti.

Podle Ciny je vizuálně podobnější Václavu Neckářovi jeho alternant Denis Šafařík. Na roli budou pracovat společně a jeden se druhým inspirovat. Postrádat zřejmě nebudou ani pomoc z těch nepovolanějších místVáclav Neckář ví, že se to připravuje. Vědí o tom všichni tři interpreti z bývalých Golden Kids. S Denisem bychom se za panem Neckářem rádi vydali," svěřil se Cina, pro kterého to nebude první setkání s touto legendou, „už jsem měl tu čest ho poznat po představení Šíleně smutná princezna, kde jsme si také zazpívali. Zajímaly by mě jeho vzpomínky na tu dobu, detaily, obyčejné věci, drobnosti, které jsou hrozně důležité a ze kterých se potom skládají všechny ty velké okamžiky."

Jan Cina si zamiloval módu 60. let

Zlaté éra Golden Kids byla také o módě, kterou herec Jan Cina miluje. Dobu, kdy byl Václav Neckář mladý, považuje za inspirativní. Přeci jen retro trendy se dnes vracejí. „On byl zamlada v neskutečné formě. Viděl jsem třeba video z nácviku jeho choreografií. A hlavně byl velkým idolem žen," míní herec.

Podle Ciny není obvyklé ani to, že by se tři zpěváci, v té době už dobře známí, rozhodli spojit v jednu skupinu. „Je jasné, že Golden Kids udávali trendy. Nosili flitrované věci, které já miluju. Drželi prst na tepu doby. Za svoji společnou krátkou kariéru se dostali do světa - byli v Paříži a měli nabídky z celé Evropy. Myslím, že tenhle mix celého světa byl na jejich image patrný," soudí herec, podle nějž nás v létě čeká oslava hudby, svobody a velkého lidského příběhu.

Pár dnů volna si Jan Cina v létě ušetří

A jak bude vypadat léto Jana Ciny? Strávím ho vlastně na Kampě, což vůbec není špatné. Objevím se také v Letních shakespearovských slavnostech, kde hraji už asi třináct let Veselé paničky Windsorské. K tomu mě čeká ještě zkoušení nového česko-islandského projektu, který se jmenuje Měsíční kámen," vyjmenovává herec. Závěrem připouští, že čas si během letních měsíců najde také na soukromé aktivity. „Uhájil jsem si tam pár dní volna, ale své bližší plány nechci prozrazovat," dodává závěrem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články