20 nejvýraznějších rób z Českého lva 2022: Aňa Geislerová zářila jako Proxima, Jitka Čvančarová raději šetřila

20 nejvýraznějších rób z Českého lva 2022: Aňa Geislerová zářila jako Proxima, Jitka Čvančarová raději šetřila
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz
Antonie Formanová, vnučka legendárního režiséra Miloše Formana, překvapila půvabnou modrou róbou, kterou doplnila o nevšední žluté boty. Měla co slavit - získala sošku za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film Okupace.Herečka Elisaveta Maximová oblékla flitrovanou róbu, ten večer ale zaujala především emotivním projevem na pódiu. V Rudolfinu letos předávala cenu za nejlepší studentský film.Jitka Čvančarová znovu oblékla tolik diskutovanou modrou róbu z Karlových Varů. Říká, že pořizovat si v této těžké době novou jí přijde marnotratné.Herečka Aňa Geislerová zářila podobně jako hvězda Proxima ve vánoční pohádce. O šaty se postarala její oblíbená česká značka Chatty, šperky jsou již tradičně Cartier.+ 15 fotek+ 16 fotek

Jednoznačným vítězem letošních cen Český lev se stal film Zátopek s neskutečnými osmi soškami. Jak ale dopadly podle módní policie dámy, které na slavnostní večer dorazily? Web Lifee.cz pro vás vybral dvacet modelů, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 03. 2022 08:00

Předávání filmových cen Český lev v pražském Rudolfinu ovládla solidarita s válečným děním na Ukrajině. Spousta hvězd proto doplnila svůj outfit odznakem s ukrajinskou vlajkou, nebo dokonce zvolila šaty v národních barvách této země. Přesto si na své přišli i milovníci módy.

Dagmar Havlová vdechla život šatům od Beaty Rajské

Bývalá první dáma Dagmar Havlová vynesla subtilní černou róbu od návrhářky Beaty Rajské, která byla se svým výsledným dílem nadmíru spokojená. „Šaty jsou samy o sobě neživé. Teprve žena, která je oblékne, jim dává jiskru," komentuje trefně návrhářka.

Aňa Geislerová a Jana Plodková se šperky od Cartiera

Herečka Aňa Geislerová připomněla redakci webu Lifee.cz živoucí hvězdu Proximu ze své štědrovečerní pohádky O vánoční hvězdě. Zářila ve flitrované stříbrné róbě od české designérské dvojice Chatty, kterou doplnila luxusními šperky od svého oblíbeného francouzského domu Cartier. Klenoty stejné značky vynesla také herečka Jana Plodková oděná v působivé bílé róbě s vlečkou a štědrým výstřihem z dílny návrhářky Zuzany Kubíčkové. Šaty od této dámy oblékla rovněž herečka Zuzana Stivínová.

Jitka Čvančarová znovu vynesla róbu z Karlových Varů

O nečekané zpestření večera se postarala herečka Jitka Čvančarová. Znovu totiž oblékla pompézní modrou róbu, která vyvolala rozporuplné reakce na filmovém festivalu v Karlových Varech. Diva se nechala slyšet, že utrácet v této době za nové šaty je marnivost. Zároveň tím dala jasně najevo, že stojí za svým návrhářem Borisem Hanečkou a bez ohledu na kritiku je jeho 32 hodin trvající prací stále nadšená.

Vnučka Miloše Formana Antonie a její vtipné boty

Třiadvacetiletá herečka Antonie Formanová, jindy usměvavá vnučka legendárního režiséra Miloše Formana, získala sošku za roli ve filmu Okupace. Podle všeho byla během večera velmi nervózní. „Nevím, jak se cítit. Hrozně moc děkuju. Přála jsem si sem nejít, docela jsem se bála a myslím, že to tak má více z nás. Hodně to prožívám," svěřila se.

Kromě velkého aplausu sklidila také palec nahoru od módních policistů. V modrých šatech bezpochyby zářila, vtipnou třešničkou na dortu pak byly její masivní žluté boty.

Bratr herečky Elisavety Maximové byl zatčen během protestů

Herečka Elisaveta Maximová ten večer předávala cenu za nejlepší studentský film a právě její řeč patřila k těm nejvíce emotivním. S ohledem na svoji aktuální rodinnou situaci nemohla jinak než vzpomenout na Ukrajinu. Ačkoli v České republice žije odmalička, v žilách se jí mísí ruská a ukrajinská krev a její mladší bratr byl zatčen během protestů v Moskvě.

Herečka prohlásila, že aktuální dění je pro ni zdrcující. Moje srdce je dnes s Ukrajinou. S Ukrajinci, kteří hrdě a hrdinně brání svoji zem. S mojí rodinou a přáteli, kteří žijí v neustálém ohrožení a kteří nechtějí nebo nemohou odjet. Moje srdce je dnes i s mými blízkými žijícími v Rusku," prohlásila během přímého přenosu. Jak nakonec zmínila, naštěstí neplatí přísloví, že když mluví zbraně, mlčí múzy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články