První dáma Ukrajiny Olena Zelenská: 7 vlastností, pro které ji obdivuje celý svět

První dáma Ukrajiny Olena Zelenská: 7 vlastností, pro které ji obdivuje celý svět
Zdroj: Showpix
První dáma Ukrajiny říká, že díky svému sociálnímu postavení může podporovat charitativní projekty.Oleně Zelenské prý manžel zapomněl říct, že kandiduje na prezidenta. Byť s politikou nechtěla mít nic společného, nakonec se rozhodla ho podpořit a absolvovala s ním různé státnické návštěvy. Na fotografii s první dámou Francie Brigitte Macron.Olena Zelenská si drží reprezentativní image elegantní dámy.Oleně není pozornost příjemná, raději zůstává ve stínu svého muže.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pokud o někom platí rčení, že za každým úspěšným mužem stojí silná žena, pak je to první dáma Ukrajiny Olena Zelenská (44). Šarmantní blondýna je sice nejmladší manželkou hlavy státu v historii země, je ale také ženou, ke které v těchto dnech vzhlížejí miliony jejích soukmenovkyň. V době válečného konfliktu s Ruskem pevně stojí po boku svého muže Volodymyra Zelenského (44). Dramatičtější osud by si Olena vymyslet nedokázala, byť je původní profesí spisovatelka Jaké další vlastnosti jsou na této ženě podle Lifee.cz hodné obdivu?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 03. 2022 11:00

Budou tomu tři roky, co se Olena Zelenská objevila na obálce prestižního časopisu Vogue. Přesto stále tvrdí, že raději zůstává ve stínu svého manžela, než aby se někde prezentovala. S popularitou se smířila, ale nevyhledává ji. Totéž platí pro obě děti prezidentského páru, sedmnáctiletou Aleksandru a devítiletého Kirila. Jaké další důležité vlastnosti dělají z ukrajinské první dámy dokonalou reprezentantku své země a svého muže?

2. Olena Zelenská je vzdělaná

Olena Kijašková se zamilovala do svého budoucího muže na univerzitě ve městě Krivoj Rog, kde oba studovali. Ač měli společné přátele a chodili spolu už předtím do školy, potkali se právě až roku 1995 na vysoké, kde mezi studentkou architektury a začínajícím komikem a aspirujícím právníkem přeskočila jiskra.

Olena, která se později stala úspěšnou scenáristkou, je podle novinářek z Vogue skvěle jazykově vybavená. Především její angličtina je excelentní. Na první pohled je zřejmé, že celý život pracuje s texty, protože také její řeč je jasně a logicky strukturovaná, bez zbytečných frází.

3. Vždy usměvavá první dáma

Olena se svého muže rozhodla podpořit i přesto, že s jeho vstupem do vysoké politiky nejprve ostře nesouhlasila. Nebyl to však pro ni důvod k smutku, hněvu nebo dokonce rozchodu. Olena Zelenská se také na veřejnosti neustále usmívá, ač tvrdí, že není večírkový typ a nerada vypráví vtipy.

Úsměvným bonmotem nicméně zakončila svoji odpověď v rozhovoru pro Vogue: Mohla bych dál žít svůj život, vyhýbat se problémům a útokům, ale rozhodla jsem se svého manžela podpořit - na emocionální úrovni to pro něj není snadné a potřebuje někoho, kdo mu bude nablízku. A fyzicky. Například stát ruku v ruce během oficiálních návštěv nebo pózovat fotografům z celého světa – a nekazit fotku.

4. Dobrosrdečná a milá

S rolí první dámy se tedy bývalá scenáristka nakonec smířila. Nechala se slyšet, že díky své popularitě může lépe pomáhat - například charitativním nebo osvětovým projektům, které roky podporuje. Velkým tématem je pro ni například výživa dětí a její reforma na ukrajinských školách. Našla jsem si důvody pro propagaci. Jedním z nich je možnost přitáhnout pozornost lidí k důležitým společenským tématům," přemýšlí ukrajinská státnice.

5. Citlivá na soukromí svých dětí

„Ale netýká se to publicity mých dětí. Jejich fotky jsem na sociálních sítích nezveřejňovala a ani zveřejňovat nebudu," zdůrazňuje první dáma Ukrajiny. Rozhodnutí je to z pozice matky pochopitelné a také zodpovědné, obzvlášť v této době.

6. Půvabná a za všech okolností elegantní

Módní styl ukrajinské první dámy by se dal shrnout jako elegantní, barevně i stylem jednoduchý, a zároveň typicky ženský. Křehká blondýnka dokáže své křivky obléknout tak, aby vypadala za všech okolností reprezentativně. Pohled na tuto krásnou ženu se neomrzí, protože dobře ví, které kousky a barvy jí lichotí. V oblibě má například vypasované kostýmky a sáčka, pastelové barvy nebo neutrální odstíny černé a bílé.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

7. Olena Zelenská zůstává sebevědomá válce navzdory

V těchto dnech, kdy Ukrajina čelí těžkému válečnému konfliktu, se snaží nepanikařit. Naopak. Zůstává dál se svým národem a všemožně ho povzbuzuje. „Dnes nebudu plakat. Budu klidná a sebevědomá. Moje děti se na mě dívají. Budu vedle nich. A vedle svého manžela. A s vámi. Miluji vás a miluji Ukrajinu,“  vzkazuje skrze sociální sítě.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články