20 let Divadla Broadway: Václav Neckář nadchl publikum, co se dělo v zákulisí velkého koncertu?

20 let Divadla Broadway: Václav Neckář nadchl publikum, co se dělo v zákulisí velkého koncertu?
Zdroj: Herminapress
Václav Neckář říká, že s muzikálem Mýdlový princ je nadmíru spokojený. Osobně ho několikrát navštívil.Na oslavě dvacetin Divadla Broadway zazpíval Václav Neckář za doprovodu svého bratra Jana.Gentleman Václav Neckář se nezapomněl dvořit moderátorce večera Kristině Kloubkové.Muzikálová zpěvačka Alžbeta Bartošová zde účinkuje v muzikálech Kleopatra, Muž se železnou maskou a Kvítek mandragory.+ 16 fotek+ 17 fotek

Zpěvák Václav Neckář (78) nemohl chybět na oslavě dvaceti let pražského Divadla Broadway, kde se úspěšně hraje muzikál Mýdlový princ složený z jeho nejslavnějších hitů. Na akci dorazila také Neckářova letitá kolegyně Helena Vondráčková a další stálice muzikálové scény, jako jsou Josef Vojtek, Petr Kolář nebo Kamila Nývltová.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 02. 2022 12:00

Česká muzikálová komedie Mýdlový princ měla v pražském Divadle Broadway premiéru v roce 2015. Když se Václav Neckář dozvěděl o záměru tvůrců zkomponovat z jeho největších hitů muzikál, trochu váhal s odpovědí.

Václav Neckář pravidelně dohlíží na svůj muzikál

Ne snad proto, že by se bál, jak s jeho písněmi naloží, spíš pochyboval sám o sobě„Oldřich Lichtenberg s tím nápadem přišel nejprve za mnou a já to tlumočil bratrovi. Václav reagoval úžasně, řekl: ,Myslíš, že to bude někoho zajímat?',“ prozradil tiskové agentuře Herminapress zpěvákův bratr Jan Neckář.

Jeho obavy se ukázaly jako liché. Muzikál Mýdlový princ se v divadle uvádí dodnes a má za sebou krásných 340 repríz. Pochopitelně za pravidelného dozoru samotného Václava Neckáře, idolu celé jedné generace českých dívek. „Jen já ho viděl třikrát. A vždycky bez připomínek,“ libuje si zpěvák. Ten pochopitelně nemohl chybět na oslavě dvacátých narozenin divadla, ve kterém se Mýdlový princ uvádí. Sám zde také vystoupil za doprovodu bratra a neutichajícího potlesku diváků.

Kleopatra proslavila tehdy neznámou Moniku Absolonovou

Divadlo otevíral v roce 2002 dnes již legendární muzikál Kleopatra, který Michal David napsal poté, co mu zemřela dcera. Jeho premiéry se však nedočkal geniální textař Zdeněk Borovec, který na textech pro Kleopatru pracoval spolu s dcerou Lucií. Lifee.cz mělo možnost o této pohnuté době hovořit s vnučkou Borovce Annou Stropnickou.

„Dědeček bohužel během práce na tomto díle zemřel. Maminka byla v té době v zahraničí a na Kleopatře pracovala s dědečkem dálkově, Michal David proto musel oslovil jiného textaře. Muzikál nakonec převzal a dokončil Lou Fanánek Hagen," zavzpomínala Anna.

Kleopatra nakonec vstoupila do historie a odstartovala slavnou éru tohoto divadla. V roce 2002 se v titulní roli alternovaly Bára Basiková, Ilona Csáková a v té době ještě neznámá Monika Absolonová. Píseň Teď královnou jsem já nakonec proslavila právě ji. V muzikálu si ještě coby Kleopatřin bratr zahrál mladičký zpěvák Patrik Stoklasa, který tragicky zemřel na následky autonehody v roce 2004.

Na oslavu dorazila i Helena Vondráčková

V novodobé historii proslavil muzikál zpěvačku Kamilu Nývltovou, která v něm dodnes účinkuje po boku Caesara Josefa Vojtka nebo Mariana Vojtka. Všichni tři si narozeninový koncert divadla nenechali ujít. Nechyběla ani Helena Vondráčková, která zde účinkuje v muzikálu Muž se železnou maskou, dále Petr Kolář, Michaela Gemrotová, Bohuš Matuš, Josef Vágner, Jan Kopečný nebo Petr Ryšavý.

Na fotografie ze zákulisí velkého koncertu se můžete podívat v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články