Blondýnka z retro seriálu Zlatá labuť Simona Lewandowská: Ráda nakupuji v sekáčích, obchodní domy jsou vyčerpávající

Blondýnka z retro seriálu Zlatá labuť Simona Lewandowská: Ráda nakupuji v sekáčích, obchodní domy jsou vyčerpávající
Zdroj: Se souhlasem České televize
Herečku Simonu Lewandowskou budeme od 2. února vídat v prvním historickém seriálu TV Nova Zlatá labuť.Simona si zde zahraje jednu z prodavaček v nově otevřeném obchodním domě.Práce na historickém seriálu Simonu velmi baví.Simona Lewandowská s kolegyní Martou Dancingerovou (vlevo), která má v seriálu hlavní ženskou roli.+ 12 fotek+ 13 fotek

Mladou herečku Simonu Lewandowskou (23) můžeme aktuálně vídat v komediálním seriálu Dobré ráno, Brno! coby potrhlou rosničku. Ve středu 2. února ovšem na obrazovky vstupuje také první historický seriál TV Nova Zlatá labuť. Dlouhonohá Simona, která měla potenciál stát se modelkou, ale dala přednost herectví, v něm ztvárnila lepou prodavačku. V našem rozhovoru přiznává, že pro nakupování má jistou slabost.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 01. 2023 08:00

Před šesti lety herečku Simonu Lewandowskou proslavila role Emy Rytířové v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, živit by se ovšem s přehledem mohla také modelingem. To Blesku potvrdil ředitel prestižní modelingové agentury Elite Model Look Saša Jány. „Už jako patnáctiletá měla obrovský potenciál, byla skvělá. Mohla mít před sebou hvězdnou kariéru modelky, ale dostala se na konzervatoř, tak se rozhodla pro herectví,“ pěje Jány ódy na Lewandowskou.

Už 2. února vstupuje na obrazovky Voyo vůbec první historický seriál TV Nova Zlatá labuť. Simona si zde zahrála jednu z hlavní ženských rolí, prodavačku v nově otevřeném obchodním domě. „Myslím, že mladá děvčata se v zásadě chovají stejně, ať už před devadesáti lety nebo dnes. Přemýšlejí jako puberťačky," zamýšlí se v našem rozhovoru sympatická blondýnka, kterou jsme ještě nedávno vídali po boku herce Zdeňka Piškuly.

Je vám doba 30. a 40. let vzdálená? Nebo vás svým způsobem baví, třeba módou?

Vzhledem k tomu, že se u nás točí z této doby poměrně velké množství filmů, tak k ní mám vztah vypěstovaný. Baví mě. Na druhé straně nikdo z nás to nezažil. Z těch filmů o ní nicméně mám docela konkrétní představu, hrála jsem už například ve Zlatém podrazu.

A co ty krásné kostýmy, které můžeme ve Zlaté labuti vidět?

Ty mi samozřejmě pomáhají. Mění mé fyzické jednání a v té době byly jiné i každodenní zvyky. Na druhé straně jsem na to zvyklá z divadla, takže to jako velkou změnu nepociťuji. A také si myslím, že mladá děvčata se v zásadě chovají stejně, ať už před devadesáti lety nebo dnes. Přemýšlejí jako puberťačky.

Jak se bude vaše postava prodavačky vyvíjet? Zamiluje se také?

To nemůžu úplně prozrazovat, ale moje postava tam má jednoho mužského partnera, kterého hraje Marek Ochman. S ním se bude rozvíjet má dějová linka.

Příběh se odehrává v obchodním domě. Nakupujete oblečení často? Třeba jako lék proti splínu?

Občas docela ano, to je pravda. Nejhorší to je, když jde člověk do drogerie. To je úplné peklo! Jdu jen pro toaletní papír a hned nakupuji další olejíček, který prostě musím mít. Mám ráda módu a oblékání, ale zrovna na obchodní domy si moc nepotrpím. Nejraději nakupuji v second handech, na internetu nebo přes aplikace jako je Vinted. Nakupovat v obchoďáku je pro mě vyčerpávající.

Jak byste popsala svůj módní styl?

Je to proměnlivé, ale poslední dobou ráda nosím kalhoty a tmavší barvy, byť jsem si dnes vzala růžovou šálu. V seriálu Dobré ráno, Brno! sice nosím šatičky, ale tím se asi vůči svému vlastnímu stylu trochu vymezuji.

To jste mi nahrála, aktuálně vás totiž můžeme vidět na obrazovkách České televize a brzy také na TV Nova. Není toho najednou až moc?

Zatím takový pocit nemám, ale zejména s tím Dobrým ránem mám pocit, že jsem najednou víc vidět. Lidé na mě také více reagují a to se mi dříve nestávalo.

Je to příjemné?

Zatím ano, zatím mě chválí kamarádi a kolegové, takže z toho mám radost. Ale pořád jsem opatrná, protože v naší profesi se často stává, že je člověk chvíli všude a potom se dlouho nic neděje. Za tímhle je například rok a půl práce, jen teď oba projekty vyšly najednou.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články