Slavní muži o svých vousech: Pepa Kůrka se inspiruje Beckhamem, Osmany Laffita je bere jako kulturní dědictví

Slavní muži o svých vousech: Pepa Kůrka se inspiruje Beckhamem, Osmany Laffita je bere jako kulturní dědictví
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Kubánský módní návrhář Osmany Laffita o svůj vous pečuje sám.Bílá linka je jeho vlastní barva, zbytek vousů si barví natmavo. Na fotografii s přítelem Guyem.Moderátor Honza Dědek prý k vousům přišel díky lenosti.Honzu Dědka si s vousem oblíbila také jeho přítelkyně.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zeptali jsme se čtveřice známých mužů, jak pečují o své vousy a zda se v budoucnu plánují oholit. Módní návrhář Osmany Laffita (57) si ve vousech vytvořil pozoruhodnou bílou linku, Muž roku 2016 Pepa Kůrka (31) přiznává inspiraci Davidem Beckhamem (48), moderátor Honza Dědek (51) dostává od známých pečující olejíčky a herce Marka Němce (42) by partnerka bez vousů nepustila přes práh.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 06. 2023 12:00

Dámská část redakce Lifee.cz se shodla v tom, že muži s vousem jsou mnohem atraktivnější, a vyplynulo to také z experimentu, který jsme nedávno provedli na slavných vousáčích - pomocí chytré aplikace jsme je oholili do hladka a nestačili se divit.

Jak Lifee.cz prozradil například zpěvák Václav Noid Bárta (42), jeho proměna ho šokovala a utvrdila v tom, že s vousy zkrátka vypadá lépe. A holit se v blízké době nehodlá. "Naposledy to bylo kvůli focení vizuálů pro muzikál Bonnie&Clyde v roce 2016," smál se Václav této retrospektivě.

Pepa Kůrka, Muž roku 2016

Také podle Muže roku Pepy Kůrky slaví muži s vousem u žen větší úspěch. Sám by o tom mohl vyprávět. "Naposledy jsem se holil asi v osmnácti letech. Myslím, že každému chlapovi sluší, když má vousy. Mám dokonce speciálního barbera, ke kterému chodím," pochlubil se nám model, jenž pravidelně dochází do holičství v pražské Jaromírově ulici. Když se na údržbu nedostane tak často, jak by chtěl, říká o sobě, že vypadá jako Rumcajs.

Inspiraci pro úpravu vousu přitom Pepa hledá v zahraničí. "Vždycky jsem se inspiroval Davidem Backhamem, to byl odmalička můj vzor, ale poslední dobou mě to opouští. Teď naopak chci, aby se ostatní inspirovali mnou," říká neskromně Pepa, kterému počty fanoušků strmě narostly po jeho účasti v reality show Survivor. "Myslím, že když byl David v mém věku, nosil dokonce i vlasy ve stejném sestřihu," dodává model, který se co nevidět stane poprvé otcem.

Osmany Laffita, módní návrhář

Kubánský módní návrhář Osmany Laffita se o vousy stará poněkud sofistikovaněji. Jelikož se péčí o zevnějšek živí, stylistu a holiče v jedné osobě si dělá sám. "Osobně si na nich dělám linku," poukazuje Osmany na horkou novinku, která mu zdobí tvář. "Můj vous má tu barvu, kterou vidíš – bílou. Kdybych si zbytek nebarvil, mám vousy kompletně bílé. Ale i tak by mě Guy miloval!" zasní se návrhář, který letos slaví 30 let po boku partnera Guye Pascala Gheysense.

Že by se Osmany kompletně oholil, to podle něj nepřipadá v úvahu. "Pozor! Vousy přišly do Evropy jako móda, ale nezapomínejte, že na Kubě muži nosí vousy celý život. Už v době revoluce byli všichni vousatí jako Fidel Castro a vousy jsou naše identita," přibližuje Osmany historické pozadí vývoje událostí v jeho rodné zemi. Dříve se zde muži holili, teď je porost tváře podle Osmanyho jejich kulturním dědictvím.

Honza Dědek, moderátor a novinář

Moderátor talk show 7 pádů Honzy Dědka si na vousech v posledních letech zakládá, byť se ještě před třemi roky holil do hladka. "Ten plnovous vznikl z lenosti na filmovém festivalu ve Varech. Vousy rostly a pořád jsem si sliboval, že se zítra oholím. Znáte to – večírky, ráno se nechce vstávat. Nakonec jsem to měl na tváři asi devátý den a lidé mi říkali, že to vlastně vypadá dobře. Takže lenost způsobila vous," odhalil Honza netypické pozadí vzniku své chlouby.

Dnes je za vousy rád a adekvátně o ně pečuje. Respektive nechává se opečovávat a bere to jako součást duševní hygieny. "Strašně mě baví chodit k barberovi," přiznává Honza, který má stejně jako Pepa Kůrka svého oblíbence. "Hezky si lehnu, on má zakázáno mluvit, abych nemusel nic říkat, a jen si užívám, jak mě někdo načechrává, načesává, zastřihává a zaholuje břitvou. To mě baví."

Jeho vášně si všimli také jeho kamarádi a známí. "Dokonce se stalo to, že dostávám dárky určené k péči o vous – různé olejíčky, balzámy… Je super, když tohle používáte. Já si to občas aplikuji, občas ne. Nejsem v tom úplně pečlivý," kaje se oblíbený moderátor.

Marek Němec, herec

Idolem žen a dívek se stal Marek Němec v době, kdy začínal hrát v seriálu Modrý kóda jak v rozhovoru pro Lifee.cz přiznává, vous měl o poznání menší. Jenže se mu to zalíbilo. „Mě to baví a je mi velmi příjemné vousy mít. Už jsem si dokonce zkusil plnovous, ale upřímně – já se o vousy vůbec nestarám, protože za mě tohle všechno řeší maskérky v seriálech nebo filmech,“ práskl na sebe seriálový doktor Hofbauer. V životě jsem nebyl v žádném barber shopu a nikdo mě pečlivě nezastřihával. A když, tak to bylo do nějaké role.“

Mimo ni už Marek nemá potřebu o sebe tolik pečovat. Jak totiž říká, nemá rád metrosexuály. „Sám o sobě bych se takhle neprojevil – že bych chodil po městě jako kocour a vystavoval knír nebo plnovous,“ směje se vousatý sympaťák. Na druhé straně ovšem odmítá, že by se v budoucnu opět plánoval do hladka oholit"Právě, že jsem kdysi chodil oholený, ale nikdo mě z té doby nezná a nepozná. Kdybych se oholil, bylo by to tragické," chytá se za hlavu.

Přes práh by ho s hladkou bradou nepustila ani partnerka Petra. „Jediné, co vím stoprocentně, je to, že se za žádnou cenu nesmím oholit. Dokonce si myslím, že bych byl potom vyhozen z domu. Mírně řečeno, partnerka mě má radši s vousem," vysvětluje herec. "Říká: ,Hlavně mi domů nechoď bez vousů!‘ Takže asi tak bych to viděl. Je to naprosto direktivní.“

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články