Osmany Laffita s partnerem Guyem jsou spolu už 30 let: Když máme problém, sedíme u stolu tak dlouho, dokud ho nevyřešíme

Osmany Laffita s partnerem Guyem jsou spolu už 30 let: Když máme problém, sedíme u stolu tak dlouho, dokud ho nevyřešíme
Zdroj: Herminapress
Módní návrhář Osmany Laffita letos slaví třicáté výročí vztahu s partnerem Guyem Pascalem Gheysensem.Nově si pořídili pejska, kterému je aktuálně šest měsíců.Registrované partnerství pár uzavřel v roce 2014.Guy s Osmanym působí jako dokonalý pár.+ 6 fotek+ 7 fotek

Módní návrhář Osmany Laffita (57) letos oslaví třicetileté výročí vztahu s partnerem Guyem Pascalem Gheysensem. Pár, který se nechal registrovat v roce 2014, v rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, jak ve vztahu pěstovat harmonii bez hádek a sporů. Kdo z nich je výbušnější? A v čem se pánové neshodnou?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 06. 2023 12:00

Módní návrhář Osmany Laffita uzavřel s partnerem Guyem registrované partnerství po 21 letech vztahu, letos spolu budou už 30 let. Obývají hvězdárnu v Nižboru, kterou zrekonstruovali a kde se starají také o čtyři koně, slepice, kočku a nově i šestiměsíčního pejska. Stále působí jako dokonalý pár a magazínu Lifee.cz prozradili, jak o svůj vztah pečují.

"Ve vztahu byste si měli uvědomit, že ten druhý není váš majetek a vy zase nejste jeho. Pokud tomuto rozumíte, potom všechno funguje bez problémů. Partneři si mohou říkat, co se jim líbí nebo nelíbí, ale nesmí si nic zakazovat," zamýšlí se oblíbený módní návrhář.

Jak už Osmany předeslal v předchozím rozhovoru pro Lifee.cz, k třicátinám svého vztahu si partneři rozhodně neplánují osvojit dítě, jelikož s tím nesouhlasí z jistých etických důvodů. „Jsme proti tomu. Myslím, že dítě má mít mámu a tátu. Táta a táta jsou nepřirození. Je moc hezké, že už zde máme v této otázce jistou toleranci, ale nemusíme se pouštět bezhlavě do všeho,“ přemítá Laffita.

Osmany, jak letos strávíte léto?

Osmany: Je to velmi jednoduché. Šestnáctého odlétám na Kubu za rodiči a Guy zase do Belgie za svými rodiči. Každý se svou rodinou.

Ale to budete sami - bez sebe?

Osmany: No hurá! Hurá! Jsme spolu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Guy: Je to pravda, jsme spolu od rána do večera a pracujeme spolu. Spíme spolu, jíme spolu. Potom přijde moment, kdy chceme být na chvíli od sebe. Ale nebojte se, prosím. Jedeme sice každý jinam, ale jsme každé tři minuty na telefonu.

Na trhu máme novou mobilní aplikaci, která slibuje posílit partnerské vztahy. Na co byste ji využili?

Osmany: Podporuji tuto aplikaci, ale nejsem si jistý, jakou na ni mohu dát referenci. Pokud pomůže komunikaci, která je ve vztahu nejdůležitější, tak je to v pořádku. Někdy spolu lidé neumí upřímně mluvit. My ten problém nemáme. Letos budeme slavit 30. výročí, co jsme spolu. Znamená to také, že žádnou aplikaci k životu nepotřebujeme. Problémů bylo mnoho a dokázali jsme je vyřešit sami.

Jak tedy řešíte problémy?

Osmany: Tak dlouho sedíme - nevstáváme od stolu - dokud ten problém není vyřešený.

Kdo z vás je impulsivnější?

Osmany: To jsem určitě já, Guy je rozumnější. Jsem Kubánec, jsem temperamentní. Mluvím o věcech, o kterých bych neměl. On mlčí a přemýšlí.

Guyi, jaký je Osmany ve vztahu?

Guy: Není takový, jak ho lidé vidí v novinách. Vzkazují, jak je milý a roztomilý. Já jim zase vzkazuji, ať si zkusí mít ho na dvě hodiny doma!

V čem se tedy neshodnete?

Osmany: Jsou to jídlo a peníze, nic víc. Láska, nevěra, to vůbec neřešíme - navzájem se milujeme a máme k sobě bezpodmínečnou důvěru. Víme, co v sobě máme. Většina problémů ve vztazích podle mě pramení z nejistoty. Lidé přemýšlejí nad tím, zda je ten druhý podvádí, nebo nepodvádí. Tento problém my nemáme. Ve vztahu byste si měli uvědomit, že ten druhý není váš majetek a vy zase nejste jeho. Pokud tomuto rozumíte, potom všechno funguje bez problémů. Partneři si mohou říkat, co se jim líbí nebo nelíbí, ale nesmí si nic zakazovat. Může se stát, že má jeden z partnerů svůj osobitý styl a já se ho pokusím změnit. Ale to není dobré. Každý z nás je zkrátka osobnost a nakonec je stejně nejlepší kompromis. Oba musí mít prostor, já nejsem ty a ty nejsi já, to je celé.

Bydlíte v hvězdárně v Nižboru a máte hodně zvířátek. Jak se jim teď daří?

Osmany: Mají se lépe než my! Máme nového pejska, je mu šest měsíců, čtyři koně, kočku, slepice... Vajíčka jsou v dnešní době drahá, tak chováme vlastní slepice. A teď máme tolik vajíček, že je můžeme prodávat!

Osmany, jak se staráte o své ikonické vousy?

Osmany: Nechodím k žádnému barberovi, starám se o ně sám. Sám si na nich dělám linku. Ale pozor! Vousy přišly do Evropy jako móda, ale nezapomínejte, že na Kubě muži nosí vousy celý život. Už v době revoluce byli všichni vousatí jako Fidel Castro a vousy jsou naše identita. Předtím se u nás muži holili, ale potom přišly do módy vousy. Pro mě to tedy není novinka, nosím je celý život.

Guy: Také se mi s vousy moc líbíš!

Co kdyby se Osmany oholil? Unesl by to váš vztah?

Osmany: Ty jsi mě nikdy neviděl oholeného, Guyi, že?

Guy: Osmany, viděl jsem tě oholeného, ty si na to už nevzpomínáš. Je to dvacet let zpátky. Neupravoval sis tenkrát vousy jako teď. Ale on je hezký s linkou ve vousech, stejně jako bez vousů.

Osmany: To je miláček!

Osmany, vy si ty vousy barvíte?

Osmany: Můj vous má tu barvu, kterou vidíš - bílou. Kdybych si zbytek nebarvil, tak mám vousy kompletně bílé. Ale i tak by mě Guy miloval!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články