Hromnice: Oslava životního poslání a nalezení cesty se spojila s magickým datem. Co to pro vás znamená?

Hromnice: Oslava životního poslání a nalezení cesty se spojila s magickým datem. Co to pro vás znamená?
Zdroj: Pixabay

Hromnice připadají tradičně na 2. února a ani letos tomu nebude jinak. Značí, že už se blíží jaro a zima za sebou zavírá dveře. Svůj název dostaly podle svěcených svící, oslavují však také životní poslání. V čem mohou pomoci Hromnice právě vám? Podívejte se, jak jejich potenciál využít!

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 02. 02. 2022 06:00

Pozvedněme číše a radujme se! Traduje se totiž, že na Hromnice už ze zimy zbývá jen ta slabší část. Ve svátek, který tradičně připadá na 2. února, se příroda začíná probouzet a vítá jaro, které brzy přijde. V křesťanství nese tento den název „Uvedení Páně do chrámu“ a připomíná, že právě tehdy Marie a Josef přinesli malého Ježíše do chrámu v Jeruzaléme, aby ho odevzdali Bohu.

Málokdo však ví, že křesťané spojují tento svátek i s oslavou životního poslání a nalezení cesty, kterou jim pro pozemský život určil Bůh. Magické dvojky v dnešním datu navíc dávají obrovskou příležitost těm, kteří se ještě neodvážili vstoupit tam, kam je jejich srdce nejvíc táhne.

Vykročte ke změně, teď je správný čas

Rok 2022 je významný úplně pro každého. Dvojky totiž symbolizují závislost na druhých, zároveň však odvahu a splněné sny. Na Hromnice se věřilo, že se nesmí tancovat, vtipkovat ani mluvit vulgárně. Velký důraz se také kladl na ochranu obydlí. Ani u vás to dnes nebude jinak. Domov pro vás bude důležitější než kdy dřív, zároveň budete mít potřebu ochránit svůj partnerský vztah.

Na cestu snů se vydají zejména ti, kteří už dlouho přemýšlí o tom, že jim jejich život nevyhovuje. Představte si, že nic není nemožné a můžete dokázat cokoliv. Přesně teď je ten správný čas. Nemyslete si, že někdy přijde vhodnější doba. Změna je vždy nepohodlná a v komfortní zóně je bezpečno.

Uvědomte si, čeho se bojíte, a hledejte řešení

Tento svátek byl především o strachu a touze ochránit, co je moje. Vezměte si z toho příklad a uvědomte si, čeho všeho se bojíte. Co vás nejvíce stresuje? Nad čím přemýšlíte, než jdete spát? Když si uvědomíte, z čeho máte obavy, můžete najít řešení.

Lidé věřili, že je hromničky ochrání před blesky. Vaší hromničkou jste vy. Ve vašem životě vznikne jen takový oheň, jakému dáte prostor. Problémům se dá předcházet, pamatujte si to. Pokud uvěříte, že ochrana je tu pro každého, kdo o ni požádá, Vesmír vám rád dopřeje splnění vašeho cíle. Nikdo vám však nikdy nezaručí, že cesta k němu bude jednoduchá. A vlastně. Nebyla by to nuda?

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články